Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

Καλημερα σας, σημερα ειδα το φορουμ σας, και ειπα να γραψω 2 λογακια. Κατα αρχας συγχαρητηρια για την προσπαθεια σας και την φιλοξενια σας. Συγχαρητηρια που βοηθατε αρχαριους για να καταληξουν σε ενα φακο με βαση την οικονομικη και ποιοτικη ερευνα.

Εδω υπάρχει κατι που θα έρθει στο φως την επομενη εβδομαδα. Η τιμη του ειναι τσιμπημενη και δεν υπαρχουν ακομα καθολου reviews.

http://www.yonc.ch/nitecore-infilux...ge=en&osCsid=6fa8e31a4ef36318235de687d15f299f

Εγω παντος θα μπω στον κοπο να τον αγορασω και θα σας πω νεα. Οταν ερθει βεβαια, περιπου σε κανα μηνα το βλεπω.

Και παλι ευχαριστω για την φιλοξενια σας.

Με εκτιμηση

Ασταναπανε.

Teomav,

εχω lumapower, D-mini VX ultra & Signature VX. Μην φοβασαι να το καθαρισεις. Προσοχη στον reflector βεβαια με ενα απαλο πανακι. Το τζαμακι κανονικα με καθαριστικο για τζαμια και απαλο πανακι.

Εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος με LUMAPOWER.

Τωρα η lumapower για οποιον ενδιαφερετε βγαζει για τον d-mini vx ultra to TF smooth reflector με εμβελεια οπως λεει τα 500 με 600 μετρα.

Με εκτίμηση

Ασταναπανε.

α το ξεχασα...ΠΟΤΕ ΧΑΡΤΙ στους καθαρισμους.....οι ινες του ειναι π[ολυ σκληρες για κατοπτρα κτλ....μονο βαμβακι

ασταναπανε.....ασταναπανε, που ηρθες και εμπεξες? βλεπω οτι εισαι στρωμενος σχετικα..καλωσ Ηρθες!

Παιδια.....να κανω ενα μικρο γκαλοπ> πως ξεκινησατε το θεμα με τους φακους και [πως καταληξατε εδω?

Ξεκινω εγω....

Ο πατερας μου ουλουσε φακους στο μαγαζι του κια σηκωνα καθε τοσο τα νεα μοντελα....και τα επαιρνα στις εκδρομες....

Φοιτητης αγορασα ενα Minimag και εναν 4D τον οποιο εχω πια στο αυτοκινητο...
Καποια στιγμη μεσα απο τα στρατιωτικα φορουμ ειδα το φως, κια με μια μεγαλη ανασα το 2007 ενα μελος του candlepowerforoums.

Το φορουμ αυτο το βρηκα κανοντας μια google αναζητηση για το τι παιζει με τους Solarforce στην Ελλαδα....κια να'μαι!!!!!!!!!!!!

Kospap,

καλως σας βρηκα.

Για το θεμα με τους φακους και το πρωτο ξεκινημα. Εγω ειμαι τρελος με τα LED απο πολυ μικρος οταν ακομα επαιζα με ενα LED -Transistor και προσπαθουσα να το αναψω. Επειτα, οταν βγηκαν τα κινητα στο σχολειο, εφτιαξα ενα κυκλωμα που αναβε η διοδος μονο με το σημα του κινητου.

Μετα εφτιαχνα μικρους φακους με LED για μενα και την οικογενεια μου.
Οπου μια μερα αντιληφθηκα οτι έχουν βγεί LED 0.5W 1W 3W κτλ.

Και εκανα παραγγελεια για LED. οπου κατεληξα να βλεπω φακους με LED και να προσπαθω τωρα να φτιαξω κυκλωμα και προγραμμα σε PIC για να μην αγοραξω τον φακο και να φταχνω μονος μου τα παντα.

Αλλα ακομα δεν μπορω να τελειωσω το προγραμμα,γιατι οι γνωσεις μου δεν ειναι στα PIC και στον προγραμματισμο τοσο καλες.

Παιδιά, όσον αφορά το καθαρισμό:
Αν έχε λερωθεί λίγο δε πειράζει. Αφήστε το ως έχει γιατί αν το καθαρίσετε θα γίνει χειρότερο. Τα κάτοπτρα έχουν μια επίστρωση,κάτι σαν γυαλιστικό πιο πολύ, η οποία και με λίγο σκούπισμα φεύγει. Πρέπει να έχει λερωθεί πολύ για να αξίζει να παρέμβετε. Αν είναι σκόνη, προτιμήστε αέρα. Αν είναι λέρωμα, τότε μπαμπάκι χωρίς να το πιέζετε. Απο υγρά, να χρησιμοποιείτε μόνο αυτά που δίνουν για τα γυαλιά μυωπίας/ηλίου. ΜΗ χρησιμοποιήσετε λοιπά καθαριστικά!!!Το ίδιο ισχύει και για τα τζαμάκια!Αυτά έχουν ένα λεπτό φύλλο επίστρωσης που χαλάει με τα καθαριστικά!!!Βέβαια αυτά αντέχουν στο τρίψιμο παραπάνω(προφανώς εννοώ κανένα πετσετάκι όχι χαρτί ή βούρτσα) αλλά μη τα καθαρίσετε με υλικά για τα τζάμια!Μόνο αυτά που χρησιμοποείτε για τα γυαλιά σας, αλλιώς απλά νερό!

ergotelis

δεν το ηξερα για τα τζαμακια. Εγω τα καθαριζω κανονικα και δεν εχω προβλημα. Οσο για reflector εχεις δικιο και συμφωνω. Θελουν προσοχη. Καλο ειναι οταν αποσυναρμολογουμε την κεφαλη να προσεχουμε να ακουμπαμε τον reflector σε καθαρες επιφανειες η να τον βαζουμε σε καινουργια πλαστικη συσκευασια που τοποθετουν τα ηλεκτρονικα.

ergotelis

δεν το ηξερα για τα τζαμακια. Εγω τα καθαριζω κανονικα και δεν εχω προβλημα. Οσο για reflector εχεις δικιο και συμφωνω. Θελουν προσοχη. Καλο ειναι οταν αποσυναρμολογουμε την κεφαλη να προσεχουμε να ακουμπαμε τον reflector σε καθαρες επιφανειες η να τον βαζουμε σε καινουργια πλαστικη συσκευασια που τοποθετουν τα ηλεκτρονικα.

Αυτό που λέμε AR coating είναι η επίστρωση με ένα λεπτό διαφανές φύλλο για να εξαλείφει τις αντανακλάσεις. Τέτοιο έχουν και τα γυαλιά, άλλα σαν φίλτρο και άλλα για τις αντανακλάσεις. ΓΙα αυτό να χρησιμοποιείτε καθαριστικά που δίνουν για τα γυαλιά. Τώρα αν έχει ο φακός σας απλό τζαμάκι δε τρέχει τπτ, αλλά αν ήταν σχετικά ακριβός (>30ευρώ ας πούμε) το πιο πιθανό είναι να έχει!

θα το προσεχω απο δω και στο εξης.

Μονο σε ενα φακο το εχω κανει να τον καθαρισω με καθαριστικο για τζαμια. Μαλλον εφυγε η επιστρωση που λες. Αλλα καθαρισε τελεια :)

Τωρα με την Nitecore που σας ελεγα πριν, βγαζει μια σειρα απο φακους με το XP-G R5.

Γενικα απο fenix & nitecore προτιμω Nitecore. Με fenix δεν εχω και παρα πολυ καλες εντυπωσεις.

Ομως καμια απο τις δυο εταιρειες δεν εχουν βαλει στην σειρα τους φακους με SST leds. Αυτο τις κανει αδυνατες στην αγορα.

αν θελετε για οποιον ενδιαφερετε θα παραθεσω το απογευμα φωτογραφιες και βηματα για καθαρισμο των φακων. Θα παραθεσω ενα δυσκολο φακο κατα την αποψη μου τον JETBEAM RRT-0.

Επίσης σημαντικα εργαλεια ειναι λαδι απο την nano oil και lubricant 760g.

Πολυ καλης ποιοτητας χαρτοπετσετες με 3 ή 4 φυλλα επιστρωσης και απαλες σαν βαμβακι που δεν αφηνουν σκονη.

Εγώ δε θυμάμαι ακριβώς πως ξεκίνησα με τους φακούς. Πάντα μου άρεσαν, αλλά δεν είχα κάποιον δικό μου, έπαιζα με τις ώρες όμως με όποιον έπεφτε στα χέρια μου.
Fast forward μέχρι τα τέλη 2008 όπου έψαχνα στο Ίντερνετ για φακούς. Δε θυμάμαι γιατί, αλλά μάλλον ο λόγος ήταν ότι τότε δούλευα σε μεγάλη εταιρία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και κάποιες φορές ήθελα να τσεκάρω κάποια αυτοκίνητα για χτυπήματα ή γρατσουνιές και δεν υπήρχε πάντα καλός φωτισμός.
Θυμάμαι το πρώτο σάιτ που κοίταξα ήταν της Maglite... Λογικά την ίδια μέρα πρέπει να ανακάλυψα και το CPF όπου έγινα μέλος στις 2/1/09.
Εκείνες τις μέρες πήρα και τον πρώτο μου καλό φακό, έναν Fenix P2D Q5 τον οποίο και έχασα στα μέσα Φεβρουαρίου ακριβώς την ημέρα που ήρθε ο Nitecore D10 Q5!
Μου άρεσε πάρα πολύ ο P2D και ήμουν τόσο τσαντισμένος και στενοχωρημένος που τον έχασα, που μίσησα αμέσως τον D10. Τελικά όμως ο D10 είναι μέχρι σήμερα ο αγαπημένος μου.

Η συνέχεια γνωστή: πολλά λεφτά και φακούς μετά, ακόμα δεν υπάρχει ο τέλειος... ;)

τελειος φακος για μενα θα ειναι αυτος που θα έχει το μεγεθος του NITECORE EX10 SP και θα μπορει να φερει LED SST-50 με αποδοση 500 loumens me RCR123. Φυσικα με ενα καλυτερο cooling system που ομως να μην χαλαει την εμφανιση του φακου.

Βασικά το έχω σκεφτεί λίγο και ο τέλειος μικρός EDC φακός για μένα θα ήταν ένα κράμα Quark XP-G 123 και EX10.

- Mέγεθος Quark
- υλικά, knurling & piston του ΕΧ10
- XP-G με tint κάτι ανάμεσα σε άσπρο και neutral
- τα modes του Quark regural χωρίς τα φωτορυθμικά: bezel αριστερά: 0,2 - 4 - 22, bezel λίγο δεξιά: 85 - 206. (Ένα κρυμμένο beacon 1flash/sec δε θα με χάλαγε, αλλά δεν είναι απαραίτητο.)
- βαθύ και ανθεκτικό κλιπ (bezel down)
- tailstanding
- 2 τρύπες για lanyard ring και εγκοπή στο σώμα για να κάθεται το δαχτυλίδι
- οπωσδήποτε αυτό το βαθούλωμα στο σώμα για να το κρατάς άνετα σαν τσιγάρο
- τιμή μέχρι 100 ευρώ.

Αυτά νομίζω... :p

Απάντηση: Re: Φορουμ για φακους!!

Παιδιά, όσον αφορά το καθαρισμό:
Αν έχε λερωθεί λίγο δε πειράζει. Αφήστε το ως έχει γιατί αν το καθαρίσετε θα γίνει χειρότερο. Τα κάτοπτρα έχουν μια επίστρωση,κάτι σαν γυαλιστικό πιο πολύ, η οποία και με λίγο σκούπισμα φεύγει. Πρέπει να έχει λερωθεί πολύ για να αξίζει να παρέμβετε. Αν είναι σκόνη, προτιμήστε αέρα. Αν είναι λέρωμα, τότε μπαμπάκι χωρίς να το πιέζετε. Απο υγρά, να χρησιμοποιείτε μόνο αυτά που δίνουν για τα γυαλιά μυωπίας/ηλίου. ΜΗ χρησιμοποιήσετε λοιπά καθαριστικά!!!Το ίδιο ισχύει και για τα τζαμάκια!Αυτά έχουν ένα λεπτό φύλλο επίστρωσης που χαλάει με τα καθαριστικά!!!Βέβαια αυτά αντέχουν στο τρίψιμο παραπάνω(προφανώς εννοώ κανένα πετσετάκι όχι χαρτί ή βούρτσα) αλλά μη τα καθαρίσετε με υλικά για τα τζάμια!Μόνο αυτά που χρησιμοποείτε για τα γυαλιά σας, αλλιώς απλά νερό!
εχεις απολιτα δικυο. το χαλασα

Απάντηση: Φορουμ για φακους!!

εγω αρχισα με τους φακους λεδ πριν 6 μηνες οταν αγορασα σε ενα μαγαζι αξεσουαρ αυτοκινητου 2 λαμπακια λεδ 1W (για φωτα σταθμευσης). ο πρωτος φακος αγοραστηκε απο aldi 100 λουμεν με optics ( εγω θ'αλεγα οτι εχει 150-160 λουμεν) 12 ευρω. ο επομενος RRT-0. μετα αποφασισα να παρω ενα surfire e2dl. οταν το ελαβα, στην αρχη απογοητευτηκα - υπερτιμημενος, αλλα μετα καταλαβα - ειναι ο καλυτερος μου φακος και αξιζει τα λεφτα του. τωρα για το τελειο φακο θα συμφωνησω με τον yuk. ευχαριστω ολους για τις συμβουλες που μου δοσατε. παιδια, φακος ειναι αρρωστια, τρελα, χαρα, χομπι, απασχοληση και εργαλειο. και ειμαι αρρωστος! ( ισως υπερβαλω:p)

θελω να παρω Dereelight CL1H V4 Host και να του βαλω Malkoff Μ61 (δεν εχω ακομα) . θα ηθελα να ακουσω γνωμες.

Last edited:

σημερα ελαβα τον Dereelight Javelin 3S, XP-G R5 LED καταπληκτικη ποιοτητα κατασκευης και δεσμης ( τελειο hot spot) το μονο μειονεκτημα - πολυ κρυα κορωνα (μπλε αποχρωση) χωρις ομως δαχτυλιδια
15nu2s7.jpg
262p5oi.jpg
vg3pjm.jpg

Καλορίζικος! Σταματήστε όμως να αγοράζετε γιατί θα με παρασύρετε... :p

Για το Μ61 εγώ θα πρότεινα ένα C2-HA host. Μπορείς να βρεις έναν (αν προλάβεις) γύρω στα $80. Αν δεν χρησιμοποιήσεις 18650, ο C2 για μένα είναι με διαφορά ο καλύτερος P60 host. ;)