Φόρουμ για φακούς!!

Re: Φορουμ για φακους!!

κοιρα ρε που θα μας τα παρουν παλι...αλλα φωτο της δεσμης δεν ειδα...

τον diffuser της Fenix τον ειδες?

Ναι, ήθελα να πάρω έναν από τον 7777 και το ξέχασα τη τελευταία φορά. Μόνο τον LD01 έχω από Fenix τώρα, αλλά...

Τελικά λέω να πάρω ένα κιτ Preon. Δε μου αρέσει ο IlluminaTi όπως βγήκε. Και δεν γίνεται και 2xAAA. ;)

οκ παιδια ευχαριστω γαι τις απαντησεις.Συντομα θα σας στειλω και τα χαρακτηριστικα των φακων.Για ενα αλλο φακο που εχει λεντ εκει μαλλον ειναι πιο ευκολα ταπραγματα?

Οχι αν μπορεις να φτασεις στο Λεντ ευκολα, η εχει αφαιρουμενη μοναδα...

αλλα το κρισιμο σημειο ειναι τα χαρακτηριστικα της δεσμης του Λεντ που πρεπει να ταιριαζουν στο κατοπτρο και λιγοτερο το σημειο εστιασης. τα περισσοτερα κολπα εχουν ηδη γινει....

Απαραιτητο να μαθουμε τον ΑΚΡΙΒΗ τυπο του φακου και το πως μοιαζει το Λεντ

Το λεντ γραφει μονο lumileds τιποτα αλλο.Αυριο θα ανεβασω και μια φωτο.Επειδη ειναι ταπρωτα μου βηματα θα ηθελα να πειραματιστω με την βοηθεια σας σε αυτους τους φακουςκαι προχωροντας βλεπουμε.Οποιαδηποτε πληροφορια σας ειναι πολυτιμη

Αυτο που μου εκανε εντυπωση στο λεντ ειναι οτι η κεφαλη του ειναι σαν αναποδο μπωλ του παγωτου,μαλλον για να ταιριαζει με το συγκεκριμενο κατοπτρο

δεν μπορω να το βρω με μηχανη αναζητησης....φωτο....αν ειναι δυνατον οσων κομματιων λυνεται ο φακος...

κατσε λες πως η κεφαλη του ΛΕντ (φακος) ειναι σαν κλεψυθρα? για να ειναι lumileds και 10Watt τοτε ειναι Κ2..

οχι πολλα που μπορουν να γινουν εκτος απο αλλαγη στη νεα γενια Κ2TFFC

http://www.philipslumileds.com/newsandevents/releases/PR82.pdf

Last edited:

Μπορει καποιος να μου πει γενικοτερα ποιες ειναι η μπαταριες με την μεγαλυτερη διαρκεια?Μιλαω για ΑΑ.Εχετε κατι κατα νου πλην αυτων που βρισκουμε στα γνωστα καταστηματα.

+1 Οι Energizer Λιθίου είναι οι καλύτερες. (τις έχω βρει 2 φτηνότερα)

Ευχαριστω αλλα δεν διευκρινησα οτι εννοω επαναφορτιζομενες

Κοιτα το ζητημουμενο ειναι να ταιριαξεις πρωτα τη μπαταρια το φορτιο που θα την υποβαλλεις....

οι ΑΑ εχουν χωρητικοτητες 1700 2000 2200 2500 2700 ...οσο ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ειναι η χωρητικοτητα τοσοσ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ εινια η δυνατοτητα να παρεχει ρευμα στα δυσκολα....αν δεν μπορει, τοτε γονατιζει και δεν κρατα πολυ...

τωρασ τους σημερινους φακους δεν ειναι σπανιο να υποβαλεται σε φορτια 2Αμπερε (στα Hotwires Μου ακομα και 5,5Α)....οποτε γρηγορα οι 2700 κια 2500 βγανουν εξω...

κανονικα θα επρπε να χρησιμοποιω Elite 1700 και διαφορες "εργοστασιακες" αλλα για λογους ευκολιας χρησιμοποιω eneloop 2000 και Uniross Hybrio 2000...τωα πια μιλαμε για μπαταριες χαμηλης αποφορτισης LSD και λιγο πολυ ολες τους ειναι φασον elneloop οι Κλωνοι τους..

οποτε γενικη επιλογη Εneloop
για πολυ βαρια Elite 1700
για μικρο φορτιο μεγαλη χωρητικοτητα Sanyo 2700
κια ποτε με ποτε μπαταριες των 2500 MAh, ειδκα Energizer

Για μη επαναφορτιζομενες σιγουρα Energizer λιθιου
Energizer Ultimate Lithium για μεγαλη χωρητικοτητα'
Energizer Advanced Lithium για την καλυτερη σχεση κοστους χωρητικοτητας (δεν ερχονται ακομα στην ελλαδα) (η πραγματικη χωρητικοτητα τους ειναι μεγαλυτερη απο αυτη που λεει η εταιρια)

Προσοχη...ολοι οι φακοι δεν δεχονται τις μη επαναφορτιζομενες λιθιου.
(αυτες δουλευουν οχι στα 1,5 Βολτ αλλα στα 1,7)
πχ οι φανοι κεφαλης της Petzl...
αλλα για τους συχρονους φακους που μιλαμε εδω, ισα ισα που εχουμε καλυτερη διαρκεια ΚΑΙ Αποδοση με αυτες...

ιντε παω ναανκια γιαιτ ειναι απο τις 7 σε καζανια και μπαρ....

εννιτ ...ξερω οτι εχω πολλα ορθογραφικα αλλα δεν γινετια να τα διορθωσω....ειπαμε...

Last edited:

Φιλε kospap ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.Οπως καταλαβες ειμαι ασχετος και προσπαθω να μαθω ορισμενα πραγματα.Που μπορω να διαβασω για τα πρωτα βηματα μου στην ηλεκτρονικη?Επισης για να ανεβασω τις φωτογραφιες πατωντας το insert image μου βγαζει κατι για εισαγωγη ιστοτοπου.Εγω πως θα ανεβασω τις φωτος που εχω στον υπολογιστη?Μπορεις να μου πεις ποιο θεωρειται υψηλο φορτιο και ποιο χαμηλο?Επισης μαλλον παιζει ρολο και το πως ειναι τοποθετημενες οι μπαταριες?

Για ηλετρονικα δεν ξερω...ξερω κατι βασικα μονο απο τον ραδιοερασιτεχνισμο.

θα ελεγα να παρεις τα βιβλια των ραδιοηλεκτρονικων του τεχνικου λυκειου...αλλα οι τεχνολογια των φακων ειαι λιγο πιο περα απο αυτα

τις φωτο πρεπει πρωτα να τις ανεβασεις σε ειδικο site σαν το imageshack. μτα κανει αντιγραφη το λινκ

υψηλο φορτιο για φακους ειναι το 1 Αμπερ και επανω...χαμηλα μπορει να ειναι ακομα και 0,05 Α.

για μπαταριες:

σε σειρα η μια πισω απο την αλλη - τα βολτ αθροιζονται η χωρητικοτητα κια το φορτιο οχι, αλλα παραμενουν τα ιδια οσο της μιας μπαταριας

παραλληλα! ολοι οι θετικοι πολοι ενωμενοι ματαξυ τους, ολοι οι αρνητικοι το ιδιο...τα βολτ ειναι τα ιδια, παραμενουν τα ιδια οσο της μιας μπαταριας. τα φορτιο μοιραζεται εξισου σε ολες, και η χωρητικοτητα αθροιζεται.

Τα βολτ εινια κατι σαν την πιεση του νερου..οσοσ πιο ψηλα η δεξαμενη τοσο μεγαλυτερη η πιεση και τοσο γρηγοροτερα γερνα μια φτερωτη.

Τα Αμπερ ειναι μοναδα μετρησεις των ηλεκτρονιων που περναν απο τον αγωγο..Στην κυριολεξια....αλλα οσοσ μεγαλυτερος ο αριθμος τοσο μεγαλυτερο αγωγο χρειαζεσαι για να τα εμποδισεις στην κινηση τους (αντισταση)

Πολυμετρο εχεις? παρε ενα και πεσμου να σου δωσω λινκ για την λειτουργια του....

Εδω μπορεις να δεις απο πλαγια πως ειναι το λεντ.

Νικ...ξαναδοκιμασε....για πσαξε το φορουμ για κανενα οδηγο....

πολυμετρο δεν ξερω..εγω βολευομαι με ενα φθηνο που υχαινει να μετρα σωστα...αλλα παρε ΧΟΝΔΡΑ καλωδια