- 19 June 2006
- 15,781
Εχω ένα Avensis του 2004. Τον τελευταίο χρόνο είχα προσέξει οτι η φωτεινότητα της μεσαίας σκάλας (της "κανονικής") έχει πέσει αρκετά. Προχτές πήγα κάπου και στην επιστροφή που είχε βραδιάσει, συνειδητοποίησα οτι ενώ τα φώτα ανάβουν κανονικά... δεν "έβλεπα" στον δρόμο... Ο φωτισμός απο την μεσαία σκάλα και στα δύο φανάρια ήταν τόσο αδύναμος που έπρεπε να έχω αναμένη την μεγάλη σκάλα. Ευτυχώς η διαδρομή ήταν μικρή και ανάβοντας/σβήνοντας την μεγάλη σκάλα, κούτσα-κούτσα έφτασα στο σπίτι χωρίς δυσάρεστα απρόοπτα. Μιλάμε οτι όταν ερχόταν απο απέναντι αυτοκίνητο κι έσβηνα την μεγάλη σκάλα, σχεδόν ακινητοποιούσα το αυτοκίνητο γιατί δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου. Ευτυχώς εδώ οι δρόμοι είναι φαρδείς με τεράστιες ευθείες, με χωράφια αριστερά-δεξιά και ξέρω κάθε σημείο τους. Πραγματικά φοβήθηκα γιατί πρώτη φορά βρέθηκα σ'αυτήν την κατάσταση - την τελευταία φορά δεν ήταν τόσο χάλια...
Οι λάμπες είναι οι εργοστασιακές οι δικές του (κίτρινο φως) και δεν θυμάμαι πότε (και αν) αλλάχθηκαν. Η μπαταρία είναι Bosch S5 και καινούργια.
To φανάρι το έχω ξεθολώσει απ'έξω μόνος μου απο την κιτρινίλα - σίγουρα είναι πιο διαφανές απ'ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια, άρα δεν φταίει αυτό.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Δεν έχω ιδέα απο φώτα αυτοκινήτου.
Εφόσον λογικά θα αλλάξω λάμπες, αντι να βάλω τις εργοστασιακές αυτού του μοντέλου, ποιές άλλες λύσεις (πχ. LED) υπάρχουν που να ταιριάζουν στα φανάρια μου?
Και για τι τιμές μιλάμε ? Ποιά είναι η "χρυσή τομή" κόστους/αποτελεσματικότητας ?
Οι λάμπες είναι οι εργοστασιακές οι δικές του (κίτρινο φως) και δεν θυμάμαι πότε (και αν) αλλάχθηκαν. Η μπαταρία είναι Bosch S5 και καινούργια.
To φανάρι το έχω ξεθολώσει απ'έξω μόνος μου απο την κιτρινίλα - σίγουρα είναι πιο διαφανές απ'ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια, άρα δεν φταίει αυτό.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Δεν έχω ιδέα απο φώτα αυτοκινήτου.
Εφόσον λογικά θα αλλάξω λάμπες, αντι να βάλω τις εργοστασιακές αυτού του μοντέλου, ποιές άλλες λύσεις (πχ. LED) υπάρχουν που να ταιριάζουν στα φανάρια μου?
Και για τι τιμές μιλάμε ? Ποιά είναι η "χρυσή τομή" κόστους/αποτελεσματικότητας ?