Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Δημητρη στο φωτιστικο που εφτιαξες με την λεντοταινια, ξερεις η εχεις τροπο να μετρησεις αν το υπερυθρο στελνει παλμους συχνοτητας 38 KHz;
Ξερεις καποιο τροπο να μετρηθει η διαμορφωση συχνοτητας του εκπομπου; Ισως σε καταστημα με ηλεκτρονικα, με το "ραβιολι" που ελεγχουν τα τηλεκοντρολ, λεω γω τωρα.
Ο δεκτης μοιαζει να ειναι τυπου TSOP.
Τα οπτοελεκτρονικς δεν ειναι και το ποιο δυνατο μου σημειο (ενω στα αλλα ειμαι προφεσορας, μη χ...ω).
Εκανα μακακια και το εκαψα, μαλλον με θερμοκρασια, γιατι παλι νομιζα οτι ημουν 25 και πηγα να κολλησω στο ποδι "χωρις μπαστουνι" (φακο, κροκοδειλια).
Που θα παει, καποια στιγμη θα μου περασει αυτη η αρνηση, και θα γινω ενας συνηδητοποιημενος "κολογερος".

Δημητρη στο φωτιστικο που εφτιαξες με την λεντοταινια, ξερεις η εχεις τροπο να μετρησεις αν το υπερυθρο στελνει παλμους συχνοτητας 38 KHz;
Ξερεις καποιο τροπο να μετρηθει η διαμορφωση συχνοτητας του εκπομπου; Ισως σε καταστημα με ηλεκτρονικα, με το "ραβιολι" που ελεγχουν τα τηλεκοντρολ, λεω γω τωρα.
Ο δεκτης μοιαζει να ειναι τυπου TSOP.
Τα οπτοελεκτρονικς δεν ειναι και το ποιο δυνατο μου σημειο (ενω στα αλλα ειμαι προφεσορας, μη χ...ω).
Εκανα μακακια και το εκαψα, μαλλον με θερμοκρασια, γιατι παλι νομιζα οτι ημουν 25 και πηγα να κολλησω στο ποδι "χωρις μπαστουνι" (φακο, κροκοδειλια).
Που θα παει, καποια στιγμη θα μου περασει αυτη η αρνηση, και θα γινω ενας συνηδητοποιημενος "κολογερος".

Eλα καλησπέρα νεαρέ Δημήτριε.
Δέν κατάλαβα καλά τό πώς τό έκαψες.
Τέλος πάντων η διαμόρφωση συχνότητας μετριέται μέ παλμογράφο,τά περισσότερα υπέρυθρα led στέλνουν παλμούς συχνότητας 38 Khz

Ούτε ραβιόλια ούτε τριβόλια
Ενας πολύ απλός καί ανέξοδος τρόπος νά δείς άν λειτουργεί τό υπέρυθρο led,είναι να τό βάλεις μπροστά από τήν πίσω κάμερα τού smartphone κινητού,καί βλέπωντας από τήν οθόνη νά πατάς τής λειτουργίες από το τηλεκοντρόλ,εκεί μέσα από τήν οθόνη τού κινητού θά βλέπεις να σού ανάβει τό led μέ μπλέ χρώμα,πράγμα πού φυσικά δέν φαίνεται μέ γυμνό μάτι.

Εδώ θά βρείς αρκετά IR led.

Last edited:
Eλα καλησπέρα νεαρέ Δημήτριε.

Να κεραστει ο κυριος, οτι πινει, δικα μου.

Δέν κατάλαβα καλά τό πώς τό έκαψες.
Οταν δεν βλεπεις και πας να κανεις δουλεια του ποδαριου, και την κοληση "βραζεις", και κολλας τα πιν μεταξυ τους και πολυ θερμοκρασια ανεβαζεις. Συνδιασε τα παραπανω και με νευρα....

Τέλος πάντων η διαμόρφωση συχνότητας μετριέται μέ παλμογράφο,τά περισσότερα υπέρυθρα led στέλνουν παλμούς συχνότητας 38 Khz
βλεπω οτι πανε απο 35 εως 40, αν και το συνηθες ειναι 38.

Ούτε ραβιόλια ούτε τριβόλια
Ενας πολύ απλός καί ανέξοδος τρόπος νά δείς άν λειτουργεί τό υπέρυθρο led,είναι να τό βάλεις μπροστά από τήν πίσω κάμερα τού smartphone κινητού,καί βλέπωντας από τήν οθόνη νά πατάς τής λειτουργίες από το τηλεκοντρόλ,εκεί μέσα από τήν οθόνη τού κινητού θά βλέπεις να σού ανάβει τό led μέ μπλέ χρώμα,πράγμα πού φυσικά δέν φαίνεται μέ γυμνό μάτι.
Αν δουλευει ο εκπομπος το ξερω αυτο με την καμερα (κινητο τοσο καινουργιο δεν εχω). Για τον δεκτη μιλαω

Εδώ θά βρείς αρκετά IR led.

Επανω το λεντ γραφει CHQB

Last edited:
Δημήτρη εφόσον ξέρεις ότι 90 % τού έκανες εσύ ζημιά, βγάλτο καί πάρτο μαζί σου,πήγαινε σέ ένα κατάστημα μέ ηλεκτρονικά εξαρτήματα νά σού δώσουν τό ίδιο η αντίστοιχο ΙR LED,τό κολλάς προσεκτικά καί συνεχίζεις τό project σου.

Ασε Δημητρη, "μουτζωμενο" ειναι αυτο το προτζεκτ. Θα γραψω μια αναλυτικη παρουσιαση οταν τελειωσει, οχι ομως πως το φτιαχνουν, αλλα τι πηγε στραβα.......... (2 χ πλεξι, 2 χ κιτ ταινια /κοντρολερ/τροφοδοτικο, κτλ, κτλ, κτλ........), αλλα και τι πειραματισμους εκανα (γυαλισμα κοχης και διαφορες στην φωτεινοτητα, κτλ)

Ξεκινάμε την ιστορία μας με τίτλο «η Οδύσσεια ενός φωτιστικού», ή αλλιώς τι μπορεί να πάει στραβά (σε ένα στραβό άνθρωπο) όταν όλα δείχνουν απλά.

Ξεκίνησα με το plexiglas να δω σε τι διαστάσεις βγαίνει το 5mm πάχος που ήθελα, ώστε να δω σε τι περίπου μέγεθος θα βγει το τελικό αποτέλεσμα. Τα 5mm γιατί ήθελα να «παταει» το πλεξι όσο το δυνατόν περισσότερο επάνω στα led της ταινίας.
Μετά είχα σαν «μπούσουλα» και το μίνιμουμ μήκος της ταινίας, που έπρεπε να κοπεί ανά 15 εκατοστά , όποτε και αποφάσισα να χρησιμοποιήσω διάσταση 25 Χ 12,5 εκατοστά.
Μετά από πειράματα (πολυεργαλειο παλμικό, ρουτερ dremel, πριόνι χειροτεχνίας, χάραξη και σπάσιμο) έκοψα τα κομμάτια με το δισκοπριονο αφού είχα προκόψει λίγο την μια άκρη, και είχα βάλει ένα στρωματακι ακριβώς κάτω από το σημείο που θα έφευγε το κομμένο κομμάτι.

Το πρώτο πράγμα που με βασάνισε αρκετά ήταν η γραμματοσειρά. Καμία από τις γραμματοσειρές του Word δεν μου άρεσε, αλλά ούτε και από τις δωρεάν διαθέσιμες ελληνικές στο νετ. Ήθελα κάτι παιχνιδιάρικα και λίγο τρισδιάστατο, τύπου caveman font και τελικά κατέληξα στην Stoney Billy.
Έλα όμως που δεν υπήρχε σε ελληνικά !Εγώ ήθελα να γράψω όμως για παράδειγμα «Αγγλος και δεν είχα το γ και το λ. Γράφω λοιπόν ΑLLVOS το κάνω «οθονιά» (print screen) και μετά στη ζωγραφική περιστρέφω το L να γίνει Γ και το V να γινει Λ, μετά πάλι εισαγωγή εικόνας στο Word και προσαρμογή στις επιθυμητές διαστάσεις. Φυσικά, εαν ήθελα Θ η Ω την είχα πατήσει.

Βάζω και ένα τριανταφυλλακι γιατί μου άρεσε και γέμιζε όμορφα το κενό πανω από τα γράμματα και ξεκιναω την χαραξη. Εχω φτασει μερι την μεση και …….Χμμμμμ., κατι δεν μου αρεσει. Το κοιταω από δω, το κοιταω από κει…………Δεν με ικανοποιούσε η εμφάνιση και βάζοντας το, πάνω στην αναμμένη ledταινία ούτε και ο φωτισμός.

Εκεινη την στιγμη περασαν από το μυαλο μου παλιες ατακες όπως, «πονηρος ο βλαχος» και «ειδες η ΔΕΗ», σκεφτομενος τον Δημητρη με τα led υψηλης φωτεινοτητας. Δεν ηταν όμως η φωτεινοτητα των led.
Το ένα πραγμα που δεν μου αρεσε ηταν που ειχα χαραξει στην μπροστινη πλευρα (γιατι στα περισσοτερα βιντεο χαραζαν μπροστα), λαθος που επιβεβαιωσε και ο Weather Dim όταν τον ρωτησα εδώ. Το άλλο ηταν ότι η ακμη που «εβλεπε» τα led δεν ηταν απολυτως διαφανη, με αποτελεσμα να χανω φωτισμο από αυτό.

Αποφασίζω να χαράξω αργότερα άλλο πλεξι από την πίσω πλευρά αυτή την φορα, και ξεκινώ την κατασκευή του κουτιού.
Μοιραίο λαθος εδώ που χαραξα την εγκοπη με το dremel ΠΡΙΝ κολλησω τις μακριες πλευρες του κουτιου.
Παρόλο που όταν ειχα βαλει τους σφιγκηρες για να κολλησουν τα πλαινα, μεσα στην εγκοπη υπηρχαν σφηνες, λογω και της υγρασιας το παλλετοξυλο πετσικαρισε οπως φαινεται το ξαπλωτο S στη παρακατω φωτο.

DSCN1789 (Medium).JPG

Προσπαθησα να το φερω, βρεχοντας τα σημεια και αφηνοντας τα σφιγμενα αναμεσα σε «ντακακια». Καπως ηρθε αλλα το προφιλ του κουτιου (σε καθετη τομη) από Π που επρεπε να είναι εγινε σαν τραπεζιο, και το σωστο πατημα του κουτιου πηγε περιπατο.
To «εφερα» λοιπον, οσο καλυτερα μπορουσα και το σταθεροποιησα με το κολλημα των κοντων πλευρων. Ένα μικρο πετσικαρισμα που ειχε μεινει το «πηρα» τριβοντας την βαση του ολοκληρου πλεον κουτιου πανω σε μια λεια επιφανεια με γυαλοχαρτο και μια μικρη ρωγμη σκαφτηκε λιγο και γεμιστηκε με πριονιδοκολλα.
Ανοιχτηκαν οι τρυπες για τον δεκτη υπερυθρων και για το καλωδιο ρευματος.
Τριφτηκε μεχρι 320 και μετα περαστηκε 2 χερια bondex παλισανδρο με ενδιαμεσο τριψιμο ακομα και με 800.

Και παμε στα ηλεκτρικα.
Το κιτ ταινια-τροφοδοτικο/controller-τηλεχειριστηριο υπερυθρων είναι αυτό από τα Jumbo.
Κοπηκε ένα κομματι λεπτο κοντρα πλακε πανω στο οποιο κολληθηκε η ταινια και με λιγες σταγονες κυανοακρυλικη (αφου πρωτα ειχε γινει δοκιμη μηπως λειωνει) και μετα ολο μαζι βιδωθηκε στο εσωτερικο μερος της βασης.
Κοπηκε το καλωδιο των 220V και κολληθηκε με ένα σετ μαυρου καλωδιου-διακοπτη-φις για πορτατιφ, και μπηκε το καλωδιο με το led υπερυθρων στην τρυπα.

DSCN1791 (Medium).JPG

DSCN1794 (Medium).JPG

Δοκιμη πριν σταθεροποιηθουν με θερμοκολλα και ………….. «μπαρμπούτσαλα».

Ειχε κοπει ένα από τα 3 καλωδια του Led, to οποιο για λογους που εχω αναφερει, εκαψα κι ολας.

Εδώ θελω να πω ότι, παρολο που τα κιτ του Jumbo είναι made in Japan και εχουν περασει πολύ αυστηρους ποιοτικους ελεγχους (οποιος πιστεψε τα προηγουμενα είναι αξιος της μοιρας του), εγω εντοπισα αστοχιες και διαφορες στη λειτουργια.
Το πρωτο κραταγε κανονικα αναμενα τα χρωματα κανονικα, δουλευε το προγραμμα του κανονικα, αλλα το μπλε αναβε με το κουμπι του πρασινου.
Το δευτερο δεν κραταγε τα χρωματα αναμενα, αλλα μονο τα αναβοσβηνε, και το προγραμμα του ηταν «αλλου γι’ αλλου».
Με ένα συνδιασμο των 2 κιτ όμως η δουλεια εγινε.

Τέλος το δεύτερο πλεξι χαρακτηκε, στρογγύλεψα τις 2 επανω γωνιες για λογους αισθητικους αλλα και ασφαλειας, περαστικαν οι ακμες του (σοκορα ?) μεχρι 1500 βρεγμενο και μετα με metaseul στο «τσοχακι» του Dremel εχοντας αργες στροφες και κανοντας γρηγορα περασματα.
Αυτό ειχε σαν αποτέλεσμα να γινουν οι ακμες τελειως διαφανες σαν γυαλι.
Σημαδεύτηκε το τμήμα που επρεπε να μπει μεσα στο ξυλο, και κολλήθηκε στις πλευρες με θερμοκολλα εχοντας ταυτοχρονα στην πανω μερια μια γωνια για τα καθετα.
Ότι θερμοκολλα ξεφυγε στην κατω ακμη που παταει στα led καθαριστηκε τελεια με οινοπνευμα (ευχαριστω τον Μιχαλη εκ Χιου για το tip).

Αισθητική λεπτομέρεια και προσπάθεια οφθαλμαπάτης για να κρύψω το led υπερύθρων, ήταν το κόλλημα στην μπροστινή πλευρά πετραδιών στο ίδιο μέγεθος με το led.

DSCN1793 (Medium).JPG

DSCN1796 (Medium).JPG

DSCN1798 (Medium).JPG

Τελειώνοντας αυτή την συντομη παρουσιαση, θα πω ότι για λογους ασφαλειας, εβαλα κατω από το κουμπι off του τηλεκοντρολ ένα κομματι μονωτικη ταινια, ώστε αυτό να είναι απενεργοποιημενο, αναγκαζοντας το χειριστη να το κλεισει από τον εξωτερικο διακοπτη.
Αυτό γιατι δεν ηθελα να φαινεται κλειστο, ενώ στην ουσια το τροφοδοτικο και ο controller θα δουλευαν στην αναμονη, πραγμα που ειχε σαν αποτελεσμα στις δοκιμες που εκανα, ένα πολύ ελαφρο ζεσταμα.

Τέλος καλό όλα καλά Δημήτρη.:a0210:
Πραγματική Οδύσσεια όντως.
Βγάλε μιά φωτό στό σκοτάδι αναμένο καί όχι μέ χαρτί μπροστά,γιά να δούμε τό σχέδιο σου.

Σήμερα έφτιαξα άλλο ένα Acrylic Led - Wood Cube Lights ,γιά νά είναι ζευγαράκι.

Μου αρέσουν πάρα πολύ αυτές οι κατασκευές σου.

Δύο ερωτήσεις και αν θέλεις μου απαντας:

1. Το ξύλο με το plexi glass το κόλλας με θερμο σιλικόνη;
2. Αν κοψω μόνος μου το Plexi Glass μπορώ να το λειανω με γυαλοχαρτο στα πλάγια; Τι Grid;

Ευχαριστώ πολύ.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

2. Αν κοψω μόνος μου το Plexi Glass μπορώ να το λειανω με γυαλοχαρτο στα πλάγια; Τι Grid;

Μπορείς, αλλά στο τέλος χρειάζεται πολύ ψιλό γυαλόχαρτο, 2000 και πάνω, και νερό.
Γίνεται και με φλόγιστρο αλλά δεν στο συνιστώ, χρειάζεται εμπειρία για να μην το κάψεις.

Μου αρέσουν πάρα πολύ αυτές οι κατασκευές σου.

Δύο ερωτήσεις και αν θέλεις μου απαντας:

1. Το ξύλο με το plexi glass το κόλλας με θερμο σιλικόνη;

Ευχαριστώ πολύ.

Σε ευχαριστώ Γιώργο
Σαφώς καί θά σου απαντήσω,έτσι καί αλλιώς γιαυτό είναι τό fourm γιά να αλληλοβοήθεια.

1) Ναί το "Sandwich" ξύλο μέ Plexi Glass τό έκανα μέ θερμοκόλληση,καί πίστεψε με όση δύναμη έβαζα μέ τά χέρια γιά νά τό ξεκολλήσω δέν μπόρεσα,μέ τήν μόνη διαφορά ότι έτριψα τίς μεγάλες επιφάνειες τού Plexi Glass μέ 120 grid γυαλόχαρτο γιά να αγριέψουν καί να πιάνει επάνω η θερμοκόλληση.

2) Μπορείς,στήν αρχή άν έχει πολλές ατέλειες μέ λίμα γιά τά πολύ χοντρά,μετά μέ γυαλόχαρτο 80 grid μετά μέ 120 grid και τέλος μέ 240 grid,προσωπικά δέν έχω πάει παραπάνω σέ γυαλόχαρτο καί δέν μού χρειάστηκε γιαυτού τού είδους τήν κατασκευή.

Τέλεια, σ ευχαριστώ πολύ, θα το προσπαθήσω σύντομα για θα ανεβάσω υλικό..!

Να είσαι καλά! Αν χρειαστώ κάτι θα επιστρέψω!

Τέλος καλό όλα καλά Δημήτρη.:a0210:
Πραγματική Οδύσσεια όντως.
Βγάλε μιά φωτό στό σκοτάδι αναμένο καί όχι μέ χαρτί μπροστά,γιά να δούμε τό σχέδιο σου.

Δημητρη το χαρτι υπαρχει εκει ακριβως γι'αυτο τον λογο, για να κρυβει το ονομα. Επειδη ειδα την αναρτηση σου σημερα και το φωτιστικο ηδη ειχε δωθει, θα πω να μου βγαλουν μια φωτο και θα στην στειλω.
Αναμενο το θες η σβηστο; Θες το σχεδιο σε αρχειο;

..............................2. Αν κοψω μόνος μου το Plexi Glass μπορώ να το λειανω με γυαλοχαρτο στα πλάγια; Τι Grid;

.................................. περαστικαν οι ακμες του (σοκορα ?) μεχρι 1500 βρεγμενο και μετα με metaseul στο «τσοχακι» του Dremel εχοντας αργες στροφες και κανοντας γρηγορα περασματα.
Αυτό ειχε σαν αποτέλεσμα να γινουν οι ακμες τελειως διαφανες σαν γυαλι.

Δημητρη το χαρτι υπαρχει εκει ακριβως γι'αυτο τον λογο, για να κρυβει το ονομα. Επειδη ειδα την αναρτηση σου σημερα και το φωτιστικο ηδη ειχε δωθει, θα πω να μου βγαλουν μια φωτο και θα στην στειλω.
Αναμενο το θες η σβηστο; Θες το σχεδιο σε αρχειο;

Ελα Δημήτρη κατάλαβα (άν είναι επώνυμο οκ,αν είναι απλά ένα όνομα δέν νομίζω νά υπάρχει πρόβλημα) εν πάση περιπτώσει ας βάλει μιά χαρτοταινία στό όνομα νά μήν φαίνεται,να το δώ αναμμένο καλύτερα,αν θέλεις στείλε το αρχείο στό e-mail χωρίς τό όνομα.

Μπράβο σε όλους, πολύ ωραίες και ευφάνταστες οι κατασκευές σας!

Απο παλιό κασελίκι πόρτας,σχοινί και διπλή τροχαλία.Ομολογώ πως λόγω βάρους και κατάστασης χεριού με παίδεψε πολύ,αλλά μου αρέσει το αποτέλεσμα!Δε μπορώ να ανεβάσω φώτο απο την πορεία της κατασκευής επειδή δυο τρεις που έβγαλα με το χαλασμένο κινητό μου δε μπορώ να τις στείλω με κανένα τρόπο,με συγχωρείτε.Ότι θέλετε πάντως ρωτάτε ελεύθερα εννοείται!Βάρος περι τα είκοσι κιλά,κάψιμο με φλόγιστρο,βαφή διαλύτου,και φινίρισμα με κερί.Λάμπες edison Φ125,μεταλλικά ντουί,και η καλωδίωση κρυμμένη απο πάνω σε αυλάκι που σχηματίστηκε μεταξύ της ρουταρισμένης κάσας και διακοσμητικών φιλέτων που μπήκαν απο τη μέσα μεριά.

Attachments

• IMG_20180412_015357.jpg
    IMG_20180412_015357.jpg
    258.8 KB · Views: 178
  • IMG_20180412_015407.jpg
    IMG_20180412_015407.jpg
    295.9 KB · Views: 178
  • IMG_20180412_015309.jpg
    IMG_20180412_015309.jpg
    292.3 KB · Views: 178
  • IMG_20180412_015320.jpg
    IMG_20180412_015320.jpg
    297.6 KB · Views: 179
  • IMG_20180412_015202.jpg
    IMG_20180412_015202.jpg
    293.7 KB · Views: 180
  • IMG_20180412_015218.jpg
    IMG_20180412_015218.jpg
    294.3 KB · Views: 178
  • IMG_20180412_015300.jpg
    IMG_20180412_015300.jpg
    289.6 KB · Views: 176
  • IMG_20180412_015236.jpg
    IMG_20180412_015236.jpg
    281.6 KB · Views: 174
  • IMG_20180412_015144.jpg
    IMG_20180412_015144.jpg
    288 KB · Views: 175
  • IMG_20180412_015130.jpg
    IMG_20180412_015130.jpg
    291.6 KB · Views: 175
Καλημέρα, Χριστός ανέστη.

Ατμοσφαιρική κατασκευή για ένα πολύ ατμοσφαιρικό μαγαζί όπως το βλέπω.
1. Η τροχαλία, το δέσιμο - πλέξιμο & το σχοινί φανταστικά.
Το ξύλινο σασί το βλέπω κάπως μεγάλο ή "άδειο" στο κέντρο του, για τον όμορφο χώρο σου.

2. Ο φωτισμός σου πάει όλος προς στο ταβάνι. Το θέλαμε αυτό ?

3. Πως το κρέμασες εκεί πάνω ? ! & που/πως ανέβηκες για να βγάλεις τις φωτο ? !

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά.

ρε σύντεκνε τι κατασκευή είναι αυτή ; μας έστειλες τώρα. έξω από τα συνηθισμένα. λιτή αλλά συμπαγής, γοτθικού ρυθμού μπορώ να πω. ταιριάζει απόλυτα με το χώρο και είναι πανέμορφο.
όλα αυτά, σχοινιά, τροχαλίες κ.λ.π. σε παραπέμπουν σε κάστρο του μεσαίωνα μπορώ να πω (εντάξει λίγο υπερβολή αυτό)
μπράβο σου ρε φίλε σαν ιδέα και σαν υλοποίηση.

εύχομαι πάντα να είναι φίσκα το μαγαζάκι σου

Ευχαριστώ παιδιά!Κώστα είναι 75x75 και το ύψος του είναι 95cm,και είναι χαμηλά σχετικά,ξεγελά η φωτογραφία.Η κάτω του μεριά είναι περίπου 210cm από το πάτωμα,ανέβηκα σε καρέκλα και το φωτογράφησα.Οι λάμπες συνεπώς ήταν υποχρεωτικό να βλέπουν προς τα πάνω προς αποφυγή ατυχημάτων,ούτως ή άλλως διακοσμητικό φωτισμό ήθελα και όχι τόσο χρηστικό.Το κρέμασα με σκάλα,μπήκα "απο μέσα" και το γάντζωσα στις αλυσίδες.Το εσωτερικό με απασχόλησε κι εμένα αν θα το "γέμιζα" κάπως,τελικά αποφάσισα να το αφήσω έτσι,θεωρώ πως θα "βάραινε" πολύ οπτικά..

Νικόλα "έξυπνη" δημιουργία , μπράβο για την σκέψη !
Μια αλλη οπτικη να ειναι οι λάμπες στις γωνίες και τα σχοινιά στο κέντρο των πλευρών την δοκιμασες ; Μια ιδέα ...