Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Μπράβο μάστορα !!!:worshippy:
Ότι και να φτιάχνει κάποιος με τα χέρια του πολύ ωραίο θα είναι ....

Πολύ όμορφα και πρωτότυπα.
Δεν έχουν σχέση με οτιδήποτε άλλο και φαίνεται οτι έχουν φτιαχτεί στο χέρι :SFGSFGSF:

Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Πολυ ωραια τα φωτιστικα σου...!!!
Μπραβο για την υπομονη σου να φτιαχτουν...!!!

Απάντηση: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

πολυ ομορφα και τα υπολοιπα

το αδειασμα και το εσωτερικο τριψιμο στο στρογγυλο πως τα εκανες

Το βασικό τρύπημα γίνεται με τρυπανια φτερού (αυτά που έχουν την κούρμπα στις άκρες, οχι αυτά που είναι εντελώς φλατ).

Ξεκινώ από Νο10 και σταδιακά ανεβαίνω στο 32 (μέχρι εκεί έχει το σετ μου). Μετά σκουραινει το πραμα,τα ενδιάμεσα νούμερα (μέχρι το 40) τα εχω σε φλατ τρυπανια,θελει προσοχή γιατί βγαίνει τριγωνική η τρύπα, εχει κραδασμούς και μπορεί να σπάσει.

Πρώτα τρυπω από τη μια πλευρα (την πάνω ας πούμε) μέχρι όσο πάει και μετά από την κάτω. Ανάλογα το ξυλο μπορεί να χρησιμοποιήσω και Σκαρπελο, για να κόψω μεγάλα κομμάτια ξυλου.

Η λείανση γίνεται κατά βάση με κυλινδρικα γυαλόχαρτο που εφαρμόζουν στο τρυπάνι.

Attachments

• drill-sanding-drum.jpg
    drill-sanding-drum.jpg
    12.1 KB · Views: 210

Μπραβο Ορεστη ωραιες και πρωτοτυπες κατασκευες!! Ιδιαιτερα επιπονη η προεργασια του ξυλου!

Last edited:
Εσύ κι ο Κούλης νομίζω οτι δικαιούστε το γαλόνι του ξυλουργού στο Avclub...
Πολύ χαμαλοδουλειά ρε φίλε... Μπράβο. :SFGSFGSF:

Φωτιστικο απο 2 ενωμενα κλαδια καρυδιας που τα ειχα αποθηκευμενα για περιπου 8 χρονια. Το μεγαλο κλαδι εχει μηκος 3,3 μετρα.
Αφου τα εξυσα με συρματοβουρτσες, ενωσα τα κλαδια και εφτιαξα αυλακι για να χωνεψω τα καλωδια και τις συνδεσεις. Σχετικα σκληρο ξυλο και δυσκολη η λεπτομερης κατεργασια. Εφαρμοσα και ενα χερι διαφανο συντηρητικο ξυλου, αλλα μου το κιτρινισε λιγο.
Καλωδια, κλεμες, ντουι, λαμπες Edison led και ετοιμο το φωτιστικο για το καπνιστηριο - μπαρ - γραφειο - αιθουσα προβολης ...

Δυσκολη και κακη η φωτογραφιση με το κινητο (βαρεθηκα να βγαλω τις αλλες φωτογραφικες), καθως το ξυλο ειναι κολλημενο στο ασπρο ταβανι.

Attachments

• 1 Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓΒΓŽΒΏΓβ€ ΓŽΒ·Γβ€š ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€¦ΓŽΒ΄ΓŽΒ...jpg
    1 Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓΒΓŽΒΏΓβ€ ΓŽΒ·Γβ€š ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€¦ΓŽΒ΄ΓŽΒ...jpg
    117.7 KB · Views: 125
  • 2 Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓΒΓŽΒΏΓβ€ ΓŽΒ·Γβ€š ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€¦ΓŽΒ΄ΓŽΒ...jpg
    2 Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓΒΓŽΒΏΓβ€ ΓŽΒ·Γβ€š ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€¦ΓŽΒ΄ΓŽΒ...jpg
    161.8 KB · Views: 125
  • 3 Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓΒΓŽΒΏΓβ€ ΓŽΒ·Γβ€š ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€¦ΓŽΒ΄ΓŽΒ...jpg
    3 Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓΒΓŽΒΏΓβ€ ΓŽΒ·Γβ€š ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€¦ΓŽΒ΄ΓŽΒ...jpg
    139.6 KB · Views: 125
  • 4 Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓΒΓŽΒΏΓβ€ ΓŽΒ·Γβ€š ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€¦ΓŽΒ΄ΓŽΒ...jpg
    4 Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓΒΓŽΒΏΓβ€ ΓŽΒ·Γβ€š ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€¦ΓŽΒ΄ΓŽΒ...jpg
    51.7 KB · Views: 125
  • 5 Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓΒΓŽΒΏΓβ€ ΓŽΒ·Γβ€š ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€¦ΓŽΒ΄ΓŽΒ...jpg
    5 Γβ€ Γβ€°Γβ€žΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒΊΓŽΒΏ ΓŽΒΏΓΒΓŽΒΏΓβ€ ΓŽΒ·Γβ€š ΓŽΒΊΓŽΒ±ΓΒΓβ€¦ΓŽΒ΄ΓŽΒ...jpg
    50.1 KB · Views: 126
Aυτες οι κατασκευες μου αρεσουν παρα πολυ γιατι απλα δεν τις συναντας πουθενα, ειναι εντελως πρωτοτυπες και μοναδικες.

Πολυ καλη δουλεια με τον 'εγκιβωτισμο' των καλωδιων. Πως το κολλησες στο ταβανι?

Ευχαριστω παλικαρια

Το ξυλο ηταν σχεδον ασπρο και ετσι ηθελα να μεινει ... αλλά
Δεν τυλιξα το καλωδιο γιατι ηθελα καθαρες γραμμες, ωστε να "φαινεται" οτι το καλωδιο ταξιδευει μεσα στο ξυλο.
Το στερεωσα με 4 ουπα βιδα

Last edited:
Re: Απάντηση: Φωτισμός και φωτιστικά (υλοποιήσεις, ιδέες, κλπ)

Φωτιστικο απο 2 ενωμενα κλαδια καρυδιας που τα ειχα αποθηκευμενα για περιπου 8 χρονια. Το μεγαλο κλαδι εχει μηκος 3,3 μετρα.
Αφου τα εξυσα με συρματοβουρτσες, ενωσα τα κλαδια και εφτιαξα αυλακι για να χωνεψω τα καλωδια και τις συνδεσεις. Σχετικα σκληρο ξυλο και δυσκολη η λεπτομερης κατεργασια. Εφαρμοσα και ενα χερι διαφανο συντηρητικο ξυλου, αλλα μου το κιτρινισε λιγο.
Καλωδια, κλεμες, ντουι, λαμπες Edison led και ετοιμο το φωτιστικο για το καπνιστηριο - μπαρ - γραφειο - αιθουσα προβολης ...

Δυσκολη και κακη η φωτογραφιση με το κινητο (βαρεθηκα να βγαλω τις αλλες φωτογραφικες), καθως το ξυλο ειναι κολλημενο στο ασπρο ταβανι.
Απλό και πρωτότυπο, πολύ ωραίο!

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια κατασκευή που την ταλαιπωρουσα αρκετα χρόνια τελικα την τελειωσα. Συστολή Αγγλίας 2" σε 1 1/2" με 2 συτολες Αμερικής, ελαφρυ τριψιμο, περασμα ασταρι και 2 χερια κιτρινο σατινε σπρει cosmoslac.
Το καλωδιο ειναι 3χ0.75 απο creative cablesIMG_20220319_201954_844.jpg

Δύο επιτραπέζια φωτιστικά που φιλοτιμηθηκα να ολοκληρώσω μετά από καιρό...
7aee6cf1db0f6cd1c5c49ce54a2075a2.0.jpg33d369d3672f3bfc39e5f5c10b2f9d7a.0.jpge5016e6d0241f992f2c203b46b89c8de.0.jpg

Ξεκινάω από σωλήνα Φ75, πάχους περίπου 2 χιλ. Μετά με την πριόνικορδέλα, κόβουμε τις φέτες ανά 90 μοίρες - αφήνοντας να ενώνονται τα κομμάτια για 5-6 χιλιοστά, ώστε να μπορούν να έχουν μια συνέχεια.

Μετά θέλει καθάρισμα τα γρεζια, ώστε να είναι το δυνατόν λεία η επιφάνειες στα κομμένα.. Αυτό θελει πολυυυυ υπομονή...

Μετά φτιάχνω τη βάση όπου μπαίνει κόντρα πλακέ, πάνω στο οποίο στερεώνεται το ντουι (λάμπα GU10).

Ασταρωμα, βάψιμο.... χρώμα επιλογής...

IMG-d610789fcd3db62090883e43c1f6ddaa-V.jpgIMG-414f8b59b2d4d8197b16d9cb8bc51bf4-V.jpgΤο σχεδιο δεν είναι δικό μου, το είδα στο pinterest και προσπάθησα να το αντιγράψω. Σκέφτομαι ότι η βάση που του έχω φτιάξει να μην είναι και η καλύτερη, ισως χωρίς καθόλου πόδια να είναι πιο χαριτωμένο.

Attachments

• IMG-414f8b59b2d4d8197b16d9cb8bc51bf4-V.jpg
    IMG-414f8b59b2d4d8197b16d9cb8bc51bf4-V.jpg
    80.2 KB · Views: 18
Mπραβο Ορεστη, πρωτοτυπο το σχεδιο και δυσκολη η εκτελεση!

Εισαι απο τους λιγους που γνωριζω που το εχουν περισσοτερο με το μεταλλο παρα με το ξυλο!!