Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

Την εβγαλα γρηγορα με το iphone μεσα απο το αυτοκινητο.

Θα μαζεψω κιαλες και θα ανεβασω για το "υπεροχο" Ντουμπαι που ομως αυτη ειναι η καθημερινοτητα δυστυχως για τους "δουλους" που δεν εχουν ελπιδα ουτε να γυρισουν στην πατριδα τους ουτε ομως να εχουν την ελευθερια και την μικρη οικονομικη ανεση να κανουν στην ζωη τους κατι παραπανω.

Attachments

• the true side of Dubai.jpg
    the true side of Dubai.jpg
    104.9 KB · Views: 294

astanapane_10 vs costas_ ....

οχι οχι μην τον συγκρινεις τον Κωστα. Ειναι πολλα level πανω. Εγω απλα βγαζω φωτο με θεμα τους εργατες στο Ντουμπαι, και θα μαζεψω πολλες φωτο για ενα αλμπουμ.

Μετα απο χρονια θα τον βλεπουν ολοι να καταλαβουν τι παει να πει δουλεία. Η παρακατω φωτο ειναι ακομα ενα δειγμα, οτι οι ανθρωποι αυτοι δουλευουν ολη μεσα στον ηλιο και στα χωματα χωρις καθαρο νερο. Το νερο για αυτους ειναι μια ενωση με σκονη.

Attachments

• Dubai Labor.jpg
    Dubai Labor.jpg
    214.8 KB · Views: 213

Αλλη μια φωτο, οπως οι ανθρωποι προσπαθουν να κλεψουν μερικα λεπτα στην σκια. Σημερα η θερμοκρασια ειναι 42 βαθμους με 60% υγρασια. (για την εποχη ειναι καλα αν λαβεις υποψιν σου οτι απο τον Μαιο μεχρι τελος Αυγουστου η θερμοκρασια φτανει τους 50 βαθμους με 70% υγρασια).

Ξερω οτι ειναι μακρινες και δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν, μιας και ο προταγωνιστης δεν φαινεται καλα. Θελω να δειξω μονο την ταλαιπωρια και την ιστορια που υπαρχει πισω απο το παραμυθι του πολυτελους εμιρατου.

Το απογευμα θα προσπαθησω να βγω εξω να δειτε και απο κοντα τα προσωπα τους, μετα απο ολοημερη εργασια σε αυτες τις συνθηκες. Καποιες φορες σκεφτομαι οτι δεν φταινε μονο οι ανθρωποι, που δεν κανουν κατι για τον εαυτο τους, για καλυτερη ζωη, και αισθανομαι τυχερος που δεν γεννηθηκα σε τριτοκοσμικες χωρες που ουτε παιδεια υπαρχει αλλα κανενας νομος για καλυτερη ζωη.

Attachments

• Dubai Labors hiding from the sun.jpg
    Dubai Labors hiding from the sun.jpg
    132.3 KB · Views: 157

εγώ έχω εντυπωσιαστεί.
Τόσο από τον Costas όσο και από τον astanapane, όσο και από τα υπόλοιπα μέλη που σαφώς βελτιώνονται!
Το νήμα έχει ανέβει τρομερά.

Προσωπικά εγώ έχω μείνει πίσω και τέτοια βελτίωση εδώ μέσα με παρακινεί να βγω έξω και να συνεχίσω...άντε γιατί η "δουλεία" και εδώ μας έχει κάνει ρομποτάκια που δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο και δεν απολαμβάνουμε πλέον καθόλου τον ήλιο μας.

(Ισως την έω ξαναβάλει αυτήν την φωτογραφία αλλά νομίζω ότι αξίζει να την ξαναδείξω)

Περνούσα το δρόμο και περίμενα στο διάζωμα οταν δίπλα μου είδα τον οδοκαθρηστή.

Με την πρώτη ματιά, δεν διέκρινα ούτε μάτια ούτε πρόσωπο .. τίποτα. Πάγωσα από την εικόνα αυτού του ανθρώπου που ήταν δίπλα μου. Σήκωσα την μηχανή, τον τράβηξα και τον ευχαρίστησα για αυτό. Δεν είπε τίποτα. Στην φωτογραφία καταγράφηκε ακριβώς αυτό που είδα ... εαν κενό - μαυρο πρόσωπο. "Mr Nobody from Nowhere".

Mr Nobody from Nowhere
by Costas S. T., on Flickr

Μερικες ακομα, καθε μια με την δικη της ιστορια.

Ανεβαζω και ενα ανδρεικελο για να επιβεβαιωσω την φωτο του Κωστα.

Attachments

• Dubai Labor standing.jpg
    Dubai Labor standing.jpg
    130 KB · Views: 247
  • Dubai Labor android.jpg
    Dubai Labor android.jpg
    223.6 KB · Views: 247
  • Dubai Labors at work.jpg
    Dubai Labors at work.jpg
    189.5 KB · Views: 249

Πάντως και σε μία οικοδομή στην Ελλάδα δεν διαφέρει πολύ η ταλαιπωρία στο πρόσωπο του εργάτη.
Απλά η ζέστη, το κλίμα και τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα(σύντομα και στη χώρα μας) κάνουν την αρνητική διαφορά.

Πάντως και σε μία οικοδομή στην Ελλάδα δεν διαφέρει πολύ η ταλαιπωρία στο πρόσωπο του εργάτη.
Απλά η ζέστη, το κλίμα και τα ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα(σύντομα και στη χώρα μας) κάνουν την αρνητική διαφορά.

Ναι έχεις δίκιο μόνο που εδώ δεν είναι απλά οικοδομή είναι μια ολόκληρη περιοχή που δουλεύουν δούλοι για να έρθουν να μείνουν οι πιλότοι της Emirates.

Στην Ελλάδα μπορεί να δεις έναν με δύο Αντε καμία δεκαριά, εδώ θα δεις χιλιάδες άντρες με τα μπλε.

Θα προσπαθήσω να σου δείξω το μέγεθος όταν σχολανε και στιβαζονται στα ερείπια λεωφορεία.

Εχετε δει οικοδομή να χτίζεται 24Χ7 ? Οριστε λοιπόν ένα τυπικό παράδειγμα οικοδομής που μαζί με το καλούπωμα μπαίνει και ο φωτισμός για την βραδυνή βάρδια !! Στην κατασκευή που βλέπετε οργιάζουν οι εργασίες και πρέπει στο κτίριο να βρίσκονται πάνω από 200 εργάτες

DSC_1214_zps15d3e07b.jpg

βγηκα "παγανια", καλα δεν το λες παγανια αλλα σαουνα, τελος παντων.

Απορω πως γινεται με τοση υγρασια ο φακος να μην θολωνει.

Δυσκολη πολυ η φωτογραφιση το βραδυ. ISO στο θεο και κανεις το σταυρο σου να μην εχει πολυ θορυβο. Δυσκολο πολυ.

Attachments

• night street photography.jpg
    night street photography.jpg
    148 KB · Views: 177

Την υπογράφει σου αδυνατώντας να την καταλάβω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Την υπογραφή σου αδυνατώ να την καταλάβω.

Την υπογράφει σου αδυνατώντας να την καταλάβω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Την υπογραφή σου αδυνατώ να την καταλάβω.

ειναι ενα κομματι απο μια παρακλιση προς τους Ολυμπιους θεους που ειχα γραψει πριν χρονια.

Το αποσπασμα, που αναγραφεται ειναι απλο.

" Δωσε στον Ερμη να μεταφερει τον αιθερα,
κανε την αποσταση του απειρου, σημειο.
ελα....ελα...ελα! Καθε ενας απο τους Ελληνες φερνει το φως."

Εχετε δει οικοδομή να χτίζεται 24Χ7 ? Οριστε λοιπόν ένα τυπικό παράδειγμα οικοδομής που μαζί με το καλούπωμα μπαίνει και ο φωτισμός για την βραδυνή βάρδια !! Στην κατασκευή που βλέπετε οργιάζουν οι εργασίες και πρέπει στο κτίριο να βρίσκονται πάνω από 200 εργάτες

Εντυπωσιακό. Είχα πετύχει μια ανέγερση ουρανοξύστη στο Μανχαταν. Στη φωτο φαίνονται καμια 50αρια εργατες, συνολικά ήταν σιγουρα 4πλασιοι, σα μυρμηγκια σε μυρμηγκοφωλια.
Τρελοι ρυθμοι!

ny.JPG