Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

κλασικο street photography.

δεν μου αφησε πολλα περιθωρια γιατι ετρεχε.

Πηγε να παρει παγωτο απο Β&R αλλα τετοια ωρα ηταν κλειστα. Το αυτοκινητο οπως παντα στο Ντουμπαι το αφηνεις οπου να'ναι αν εισαι φραγκατος γιατι το προστιμο 200 ευρω δεν ειναι και μεγαλο ποσο εδω. Δηλαδη πληρωνεις το παγωτο 220 ευρω αντι για 20.

Attachments

• Dubai street photography.jpg
    Dubai street photography.jpg
    124.3 KB · Views: 413

και οι δυο ειναι εν ωρα εργασιας.

Ο εγχρωμος κυριος οδο καθαριστης και η εγχρωμη δεσποινις σαν νταντα (ειχε βγαλει το σκυλακι βολτα)

Attachments

• street photography raw.jpg
    street photography raw.jpg
    101.2 KB · Views: 311
  • working in Dubai.jpg
    working in Dubai.jpg
    213.7 KB · Views: 317

Μπράβο σας ρε παιδια,πραγματικά οι ματιές σας ειναι τρομερές!

DSC_8551_zpscccb892b.jpg

το εχω βαρειθει ρε Κωστα να τους βλεπω να καθονται κατω χωρις λογο. Μπορει να ειναι ωρα προσευχης δεν λεω, αλλα οι περισσοτεροι καθονται κατω ολη μερα.

Βεβαια δεν υπαρχουν και παγκακια να καθησει καποιος αλλα αυτο το πραγμα δεν παλευεται. Ολη μερα χαμω.

το εχω βαρειθει ρε Κωστα να τους βλεπω να καθονται κατω χωρις λογο. Μπορει να ειναι ωρα προσευχης δεν λεω, αλλα οι περισσοτεροι καθονται κατω ολη μερα.

Βεβαια δεν υπαρχουν και παγκακια να καθησει καποιος αλλα αυτο το πραγμα δεν παλευεται. Ολη μερα χαμω.

άστα να πάνε!!

Καλησπέρα...μια από τις λίγες προσπάθειες για Street...η κλασική εικόνα των παιδιών ρομά στο νησί της Μυκόνου.
Παιχνίδι;Δουλειά;Τρόπος ζωής.....

Attachments

• DSC_0429.jpg
    DSC_0429.jpg
    124.4 KB · Views: 139

Καλη η προσπαθεια σου για αρχη. Μπορει να βελτιωθει πιστευω ωστοσο με επεξεργασια, κυριως αντιθεση, γιατι ειναι λιγο flat. Μπορω να σου δειξω για τι πραγμα μιλαω αν ενδιαφερεσαι.

Οκ, το ανεβαζω κι αν δεν αρεσει στον nicv το βγαζω. Βασικα στην ασπρομαυρη φωτογραφια δρομου, μια τεχνικη που απο παλια συνηθιζονταν, ειναι να αλλαζεις τους τονους σε μεγαλο βαθμο, κυριως στις σκιες και στα φωτεινα. Ουσιαστικα το κανεις για να αφαιρεσεις περιττη πληροφορια απο τη φωτογραφια. Σε βοηθαει το ασπρομαυρο στο να το κανεις, γιατι στο εγχρωμο δειχνει περιεργο, γι'αυτο ειναι και πιο δυσκολο.
Ειναι λιγο βιαστικες οι αλλαγες μου, αλλα καταλαβαινεις το νοημα.

DSC_04291_zps61452d97.jpg

-
DSC_0429----_zps2dc9cd52.jpg

Last edited:

Φίλε Γιάννη κατάλαβα για τι μιλάς...όντως το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλύτερο!Δυστυχώς το μόνιτορ που έχω είναι επιεικώς απαράδεκτο!!!:bigcry:
Ένας λόγος που αποφεύγω την μεγαλύτερη αντίθεση είναι ο κόκκος, αλλά θα μου πεις κι αυτό σχετικό είναι...το βασικό μου μέλημα είναι να έχει κάτι να πει το κάδρο, όμως σίγουρα η ''εκδοχή'' σου μου άρεσε περισσότερο!!
Αυτό το έκανες επιλεκτικά (brush) ή μέσω του διαγράμματος για highlights και darks;
Ευχαριστώ !!!:ernaehrung004:

Φίλε Γιάννη κατάλαβα για τι μιλάς...όντως το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλύτερο!Δυστυχώς το μόνιτορ που έχω είναι επιεικώς απαράδεκτο!!!:bigcry:
Ένας λόγος που αποφεύγω την μεγαλύτερη αντίθεση είναι ο κόκκος, αλλά θα μου πεις κι αυτό σχετικό είναι...το βασικό μου μέλημα είναι να έχει κάτι να πει το κάδρο, όμως σίγουρα η ''εκδοχή'' σου μου άρεσε περισσότερο!!
Αυτό το έκανες επιλεκτικά (brush) ή μέσω του διαγράμματος για highlights και darks;
Ευχαριστώ !!!:ernaehrung004:

Αυτο το εκανα στο photoshop με levels-curves και μασκες. Στη συγκεκριμενη περιπτωση που οι αλλαγες δεν ειναι πολλες, θα μπορουσες να το κανεις και στο lightroom με adjustment brush. Καποια πραγματακια θα μπορουσα να τα ειχα προσεξει περισσοτερο ωστοσο, οπως η σκια μπροστα απο το παιδι που σκληρυνε αρκετα και δεν πολυταιριαζει με τους τονους στη μπλουζα και το προσωπο του. Για τον κοκκο, στο ασπρομαυρο δεν ενοχλει τοσο και αν ξεκινας απο RAW, δυσκολα θα τον δεις σε τετοιες αναλυσεις. Εδω βεβαια, κλεινουμε τις σκιες αντι να τις ανοιγουμε, οποτε παλι δεν θα εμφανιστει. Τελος, καλα κανει και ειναι το βασικο σου μελημα το καδρο, το οποιο σε συνδυασμο με τους τονους βοηθα τον θεατη να εισπραξει καλυτερα το περιεχομενο της φωτογραφιας.

Last edited: