Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

to mpourdes to egrapsa gia autous pou nomizoun oti i a/m einai eukoli fotografia

partisan μη μπερδευεσαι, εσυ τογραψες:

stis a/m i forma einai poli eukolo na anadexti ,se xroma polu pio diskolo

etsi perase kai o mithos oti to a/m krivi atelies kai alla eutrapela....i oti to a\m einai ...kalitexnia!

Δεν ειναι ευτραπελο, ειναι γεγονος οτι κρύβει ατελειες το α/μ. Επισης τι το θεωρεις εσυ το α/μ, κακοτεχνια;

Δειχνεις να θιχτηκες και δε καταλαβαινω γιατι. Αν υποστηριζεις το ασπρομαυρο εισαι ενας απο αυτους που θα ηθελα να αναλυσεις το γιατι. Αλλα ηρεμα και με ωραιο τροπο (καλυτερα αυριο γιατι αυτα τα greeklish παραειναι κουραστικα).

Μεχρι στιγμης αποτι βλεπω οπως ανεφεραν Γιαννης και Νασος ο κυριοτερος λογος ειναι για να μην μας αποσπα την προσοχη κατι αλλο απο το κυριως θεμα. Πολυ σωστο. Αλλα δε νομιζω οτι το 80-90% των street φωτογραφιων χρειαζονται α/μ για να μην μας αποσπαται η προσοχη. Πιστευω εχει γινει καταχρηση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπραβο, δωσε χρώμα στον λαο! Μια χαρα ειναι.

Ας ανεβασω μερικες εγχρωμες που δεν ειμαι σιγουρος αν λενε κατι, να μου πειτε και εσεις τη γνωμη σας. Αν δεν λενε, μην ντραπειτε :smile:

SAM_3239_zps109c5af1.jpg

SAM_3181_zps5b315054.jpg

SAM_3199_zps611fca83.jpg

Σε σχεση με μια ασπρομαυρη του ιδιου κυριου που εχω στην προηγουμενη σελιδα, λεει κατι περισσοτερο?

kai oute exo thixti...gia pio logo;;;

Ετσι φανηκε απο το υφος του μηνυματος σου, προφανως εκανα λαθος.

Γιαννη τελευταια οπως ξαναειπα η ταση ειναι για α/μ street. Θα μπορουσε καποιος να κανει α/μ την τελευταια. Αλλα γιατι να το κανει αφου η προσοχη δε θα αποσπαστει απο το θεμα μας ουτε με το χρωμα; Αυτος ηταν και ο αρχικος προβληματισμος μου. Πιστευω ομως οτι η τάση ή η μόδα? οδηγει σε αποτελεσματα σα το παρακατω. Σαυτη την καταχρηση ακριβως αναφερομαι.

am4.jpg

Last edited:

Δημητρη thanx!

Περιμένουμε να δούμε και τις γυναίκες ..

Καδρο και αλλες φωτογραφικες αρχες, δεν υπαρχουν, το μελημα ηταν να προλαβω το θεμα να το φωτογραφισω γιατι μου φευγε.
Προσωπο δεν χρειαζομουνα.. η οπτικη γωνια που επελεξα ηταν πιο εντυπωσιακη :p

Το ενδιαφερον μου το κεντρισε η καλτσα σε συνδιασμο με το μινι φορεματακι..

PB070143.jpg

Σε σχεση με μια ασπρομαυρη του ιδιου κυριου που εχω στην προηγουμενη σελιδα, λεει κατι περισσοτερο?

Γιάννη η τελευταία θεωρείτε περισσότερο "πορτρέτο δρόμου" μου αρέσει περισσότερο από την προηγούμενη που στέκετε μόνο στην καταγραφή
την προτιμώ με χρώμα γιατί κάποια στοιχεία δινουν και αυτό το "κάτι" π.χ γραβάτα

atari μετά απο 20 χρονια ενασχόλησης με την φωτογραφία έχω πάρει θέση σε αρκετά πράγματα
όπως πχ ότι η φωτογραφία δεν είναι τέχνη
μια α/μ φωτογραφία δεν είναι κακοτεχνία αλλά ούτε και καλλιτεχνία, είναι απλά φωτογραφία όπως και κάθε φωτογραφία με χρώμα
σε μια α/μ είναι ευκολότερο να αποδόσεις την φόρμα, στο χρώμα είναι πιο δύσκολο γιατί πρέπει να ταιριάξεις περισσότερα πράγματα για να δώσεις την αίσθηση του "πλήρες"
αυτό όμως δεν λέει από μόνο του ότι η α/μ είναι πιο εύκολη φωτογραφία
και δεν θα συμφωνήσω με τον nasso, γιατί σε μια φωτογραφία με σωστό κάδρο και προοπτικη δε περισσεύει τίποτα
επικράτησε όμως το α/μ στην φωτογραφία δρόμου μόνο και μόνο γιατί το αποφάσισαν κάποιοι "μεγάλοι"
(όλα αυτά είναι προσωπική γνώμη)

και δεν θα συμφωνήσω με τον nasso, γιατί σε μια φωτογραφία με σωστό κάδρο και προοπτικη δε περισσεύει τίποτα
επικράτησε όμως το α/μ στην φωτογραφία δρόμου μόνο και μόνο γιατί το αποφάσισαν κάποιοι "μεγάλοι"
(όλα αυτά είναι προσωπική γνώμη)
Να το διατυπώσω διαφορετικά: αναφέρομαι σε αποπροσανατολιστικά στοιχεία μέσα στο κάδρο τα οποία ακριβώς λόγω του χρώματός τους, κλέβουν το ενδιαφέρον από το κυρίως θέμα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν μπορούν κάποιες φορές να αξιοποιηθούν δημιουργικά, αλλιώς δε θα υπήρχε καν έγχρωμη φωτογραφία δρόμου.

Όσο για το αν "αποφάσισαν κάποιοι "μεγάλοι", ας μην ξεχνάς ότι υπήρχε και ένας... τεχνικός περιορισμός: δεν υπήρχε καν έγχρωμη φωτογραφία τότε!

Να το διατυπώσω διαφορετικά: αναφέρομαι σε αποπροσανατολιστικά στοιχεία μέσα στο κάδρο τα οποία ακριβώς λόγω του χρώματός τους, κλέβουν το ενδιαφέρον από το κυρίως θέμα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν μπορούν κάποιες φορές να αξιοποιηθούν δημιουργικά, αλλιώς δε θα υπήρχε καν έγχρωμη φωτογραφία δρόμου. [/QUOTE]

ναι οπως το λες τωρα...

Όσο για το αν "αποφάσισαν κάποιοι "μεγάλοι", ας μην ξεχνάς ότι υπήρχε και ένας... τεχνικός περιορισμός: δεν υπήρχε καν έγχρωμη φωτογραφία τότε!

οταν ιδρυθηκε το magnum ναι, οταν εγινε ομως ο κατσιμπαλης στα εκδοτικα δρωμενα, το χρωμα στα φιλμ δεν ηταν εφευρεση..

Μάλιστα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις με καλύψατε σε μεγάλο βαθμό.

Συνεχίζω λοιπόν με μια φωτογραφία δρόμου με πολύ χρώμα. :earmuffs:

friends.JPG

Δημητρη το vibrance ειναι τελικιασμενο!
Πρεπει να την τραβηξες σε vivid λογικα, αλλα ειναι πολυ εντονα τα χρωματα και νομιζω πως την χαλανε φιλε.
Κατα τα αλλα, το θεμα σου με τα παιδακια που ειναι αγκαλιτσα μου αρεσει, οπως και η αντανακλαση του τυπου στο τζαμι ;)

Ξεκινα να παιζεις λιγο με τα raw... παιζει να αγαπησεις και την μηχανουλα σου καπως παραπανω.
Ειναι πολλα αυτα που μπορεις να κανεις αν εχεις το raw.

Οχι κανονικα ηταν αρχικα τα χρωματα. Τα τονισα πολυ επιτηδες σαν συνεχεια της προηγουμενης συζητησης... :p

Ηθελα να δειξω πως στη συγκεκριμενη photo παρολο που εχει εντονα χρωματα δεν αποσπαται η προσοχη (η δικη μου τουλαχιστον) απο το κυριως θεμα. Ισως καποιες φορες ειναι τελικα τι καθεται στο ματι μας καλυτερα. :)

Ξεκινα να παιζεις λιγο με τα raw... παιζει να αγαπησεις και την μηχανουλα σου καπως παραπανω.
Ειναι πολλα αυτα που μπορεις να κανεις αν εχεις το raw.

Συνεχεια το σκεφτομαι και συνεχεια το αναβαλλω... Θα ηθελα αν ηταν δυνατο να μην πειραζω καθολου τις photos μου. Αλλα οπως ξερουμε (μαλλον μαθαμε) η επεξεργασια της φωτογραφιας είναι η μιση αρχοντια!!

Χμμ... Στην συγκεκριμενη αποσπαται το βλεμα σου γιατι ειναι παρα πολυ εντονα τα χρωματα.

Εγω πλεον ειμαι της αποψης οτι τονικα σωστη φωτογραφια, δεν γινετε αν δεν την επεξεργαστεις εστω και λιγο. Δεν ξερω αν ειναι σωστο, απλα αυτο βλεπω απο τις δικες μου φωτογραφιες. Το jpeg της xz-2 ειναι φοβερο, αλλα η επεξεργασια σχεδον παντα το ξεπερναει. Για το δικο μου γουστο παντα.

Το lr ειναι πολυ ευκολο, τζαμπα το αναβαλεις. Θα σου αρεσει. Trust me.

Το δικο μου βλέμμα έκανε παντως μια ευχαριστη χρωματικα, βόλτα και επιστρεψε στο κυριως θέμα. :p

Προσωπικά την προτιμώ από την α/μ χωρίς όμως να μη μου αρέσει και αυτή...

friends3.JPG

Εγω την α/μ

Θα εκοβα την απλωστρα στο βαθος (επειδη παραειναι ασπρη), και ιιιισως το ειδωλο του τυπου (λογω ασχετης ηλικιας :D ) στο τζαμι αριστερα απο τους πιτσιρικους

ναι.. οπως τα λεει ο ampalaeos,
να προτιμισεις neutral χρωματα ... και λιγο το καδρο crop απο τα αριστερα να ερθει εως το κρασπεδο... λεω εγω
βλεπω χρωματικο θορυβο η μου φαινετε...???
τι μηχανη εχεις???

Βλέπεις δε σου φαίνεται, έχει γίνει ήδη και καποιο crop βέβαια.

Η συγκεκριμένη είναι τραβηγμένη με μια compact Olympus 10ετιας, την μ810. Τίμια μηχανούλα.

Εγω την α/μ

Θα εκοβα την απλωστρα στο βαθος (επειδη παραειναι ασπρη), και ιιιισως το ειδωλο του τυπου (λογω ασχετης ηλικιας :D ) στο τζαμι αριστερα απο τους πιτσιρικους

Εμ αφου δε θες χρωματακι να βλεπεις το ωραιοτατο θαλασσί σεντονάκι, τώρα θες να το κόψεις... :p

Απάντηση: Re: Street Photography

Το ενδιαφερον μου το κεντρισε η καλτσα σε συνδιασμο με το μινι φορεματακι..
View attachment 108722

Φορεματάκι........................... η μπλούζα ;
Το μόνο που την χαλά είναι ο αγκώνας δεξιά , να'ξερες πόσους αγκώνες τέτοιους έχω στις φωτογραφίες μου .

Re: Απάντηση: Re: Street Photography

Φορεματάκι........................... η μπλούζα ;
Το μόνο που την χαλά είναι ο αγκώνας δεξιά , να'ξερες πόσους αγκώνες τέτοιους έχω στις φωτογραφίες μου .

χαχαχαχα, αυτος ο αγκωνας με προβληματισε πολυ αλλα αμα την croparw μου φαινεται πολυ στενη γιατι πρεπει να κοψω και απο την αλλη πλευρα για να μην κατσει δεξια το θεμα που δεν της παει γιατι η πορεια της γυναικας ειναι προς τα εκει.