Φωτογραφία "δρόμου"

Απάντηση: Street Photography

Πρέπει να μάθουμε κάποια στιγμή να εξαφανίζουμε πράγματα από τις φωτογραφίες 😆

:blink: ξενύχτι που έχει να πέσει , ώρα για ξεκαθάρισμα , ευχαριστώ .

Re: Street Photography

Εγω την α/μ

Θα εκοβα την απλωστρα στο βαθος (επειδη παραειναι ασπρη), και ιιιισως το ειδωλο του τυπου (λογω ασχετης ηλικιας :D ) στο τζαμι αριστερα απο τους πιτσιρικους

Δοκίμασε κανείς να κόψει πολύ απο παντού αλλά κυρίως πάνω-κατω ??. Βλέπω οτι μάλλον ενα κροπ 16/9 ταιριάζει

Συχνά μπερδεύουμε την σχέση Α/Μ και έγχρωμου, θεωρώντας ότι το ασπρόμαυρο είναι απλώς ένα αποχρωματισμένο θέμα.
Όσοι έχουν ασχοληθεί με το φίλμ (εχμμμμ .....λόγω ηλικίας ) το γνωρίζουν καλά.
Εντελώς διαφορετική η αντίληψη των γκρίζων τόνων απο ένα α/μ φιλμ σε σχέση με ένα έγχρωμο που το τυπώσαμε ως ασπρόμαυρο.
Διαφορετικό το κοντράστ, η καταγραφή των τόνων, η πλαστικότητα....
Χώρια που το κάθε φίλμ είχε τον δικό του χαρακτήρα.
Χώρια που ο κάθε εμφανιστής είχε το δικό του χαρακτήρα.....
Για να μην πω για τα διάφορα χαρτιά.......θα γράψω σεντόνια...

Για να πω την αλήθεια, δεν έχω βρεί ακόμα αντιστοιχία στην ψηφιακή εκδοχή τους.
Ούτε με Nik Software, ούτε με Topaz labs, ούτε με τα DxO filmpacks...
Και εννοώ με απόλυτα κριτήρια

Η έλευση της ψηφιακής φωτογραφίας λειτούργησε όπως η παγκοσμιοποίηση, την έκανε πολύ προσιτή και δημιούργησε μια νέα γενιά "ειδικών του internet" οι οποίοι φωτογραφίζουν τα....πάντα όλα....χάλια!
Μπαίνω σε διάφορα sites ειδικά του εξωτερικού να διαβάσω και να δω και απογοητεύομαι!
Δεν μπορεί, γέρασα και παραξένεψα.
Εικόνες αδιάφορες και ύφος περισπούδαστο απο τύπους (pixel peepers στα Ελληνικά), που βλέπουν την φωτογραφία ως μεγαπίξελς και οξύτητα και όχι ως κάτι το δημιουργικό, όχι ως τέχνη...
Α και το HDR απαραίτητο γιατί αλλιώς... δε λέει.....

Τελειώνοντας τη γκρίνια μου, δεν θέλω να φανώ πως αφορίζω, απλά προβληματίζομαι.
Χάνουμε την ουσία με το να ζητούμε απο τον συμφορουμίτη μας να ανεβάσει την ίδια φωτογραφία στην έχρωμη εκδοχή της ή στην ασπρόμαυρη.
Χάνουμε το θέμα.
Και δεν σεβόμαστε την άποψή του.

Re: Απάντηση: Re: Street Photography

χαχαχαχα, αυτος ο αγκωνας με προβληματισε πολυ αλλα αμα την croparw μου φαινεται πολυ στενη γιατι πρεπει να κοψω και απο την αλλη πλευρα για να μην κατσει δεξια το θεμα που δεν της παει γιατι η πορεια της γυναικας ειναι προς τα εκει.

γιαυτό υπαρχει και το photoshop :p

superminigirl.jpg

Ευχαριστω παρα πολυ φιλε sfortis! Πολυ καλυτερη σιγουρα. :)

Η ευκολια του λρ ειναι που με εχει εθισει.. Απο photoshop ξερω 5 πραγματα, αλλα δεν παει το χερι μου να το ανοιξω. Μαλλον ομως πρεπει να το κανω, εστω και για λιγες φωτος που πραγματικα το χρειαζονται..

Θα μπορούσα Κώστα να γράφω σεντόνια για τις φωτογραφίες σου για το που συμφωνώ, διαφωνώ κτλ.
Και μόνο ότι με προβληματίζουν ακόμη και όταν δεν μου αρέσουν φωτογραφικά τους δίνει αξία.:SFGSFGSF:
Τα φίλτρα instagramizoun και πλησιάζουν επικίνδυνα social media snapshots.(στα φίλτρα αναφέρομαι).
Το f10 στη πρώτη φόρα με εξιτάρει τρελά.
Που βρήκες τον 23αρη ρε θηρίο?Φακουδάρα!:2thumb22sup:

Δεν ξέρω αν είναι street γιατί έχει και θάλασσα.
Ας με συγχωρέσει το άγνωστο ζευγάρι που εισέβαλα με το φακό μου στην υπέροχη στιγμή τους.Είναι όμως μία από τις σπάνιες στιγμές που η φωτογραφία δεν αποτυπώνει μόνο την εικόνα αλλά πλημμυρίζει και από συναίσθημα.Είναι έρωτας, αυτός που σε πιάνει από το στομάχι και σε κολλάει στον τοίχο,σε χτυπάει χωρίς έλεος και δεν μπορείς να ανασάνεις.Διψάς για ένα φιλί,ένα βλέμμα, ένα άγγιγμα.Ζεις μόνο για το σήμερα χωρίς αύριο.Νιώθεις να ξαναγεννιέσαι με νέα πνοή,με νέα όνειρα,γεμάτος ελπίδα,δύναμη. Δεν υπάρχει λογική,δεν υπάρχουν μη, μόνο εγώ και εσύ σε ένα άπειρο σύμπαν που μας ανήκει.
Γεμάτα πάθος τα σώματα λένε όσα τα λόγια δεν θα μπορέσουν ποτέ.
Όποιος το έχει ζήσει με καταλαβαίνει,όποιος δεν το έχει ζήσει ας τρέξει να ερωτευτεί γιατί η ζωή χωρίς έρωτα είναι φαγητό χωρίς γεύση.
Έρωτας by Panos Tiniakos, on Flickr

Θα μπορούσα Κώστα να γράφω σεντόνια για τις φωτογραφίες σου για το που συμφωνώ, διαφωνώ κτλ.
Και μόνο ότι με προβληματίζουν ακόμη και όταν δεν μου αρέσουν φωτογραφικά τους δίνει αξία.:SFGSFGSF:
Τα φίλτρα instagramizoun και πλησιάζουν επικίνδυνα social media snapshots.(στα φίλτρα αναφέρομαι).
Το f10 στη πρώτη φόρα με εξιτάρει τρελά.
Που βρήκες τον 23αρη ρε θηρίο?Φακουδάρα!:2thumb22sup:

:flipout:
δανικός είναι...
μάλλον δεν πρόσεξες την ημερομηνία
χρησιμοποιώ πολύ την magenta με βοήθα στον κορεσμό τον χρωμάτων και αναδεικνύει τα σκούρα (μόδα είναι θα περάσει)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δεν την προλαβα...
bingo!:SFGSFGSF:

Κωστα, θα με ενδιαφερε αν μπορουσες να εξηγησεις το σκεπτικο σου στη δευτερη φωτογραφια για το διαγωνιο καδρο.

Παναγιωτη, ωραια στιγμη και κειμενο, αν και γενικα ειμαι κατα των κειμενων που ακολουθουν φωτογραφιες. Δεν ξερω αν γινοταν, αλλα πιστευω θα ηταν καλυτερα αν μπορουσες να ησουν λιγο προς τα αριιστερα, ωστε να αποφυγεις τις αλλες 2 γυναικες και να εστιασεις περισσοτερο στο ζευγαρι. Μαλλον θα ηταν τυχαια στιγμη και δεν ειχες απολυτο ελεγχο. Φευγουν ψιλοευκολα με photoshop παντως.

Re: Απάντηση: Re: Street Photography

Μηπως μπορεις να της μαζεψεις και καμια 10αρια ποντους την ... μπουζα να γινει η κέντα ? :p
Ειναι λίγο μακρύ το μανίκι ε? Οκ θα το φτιαξω!!