Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

Απο παγκακια, εχω να φανε οι κοτες κι εγω... :afro:

Ο σιγμα 8-16 πως παει Beavis? Συνηθιζεται ή τον βαρεθηκες?

χαχαχα ναι για την ωρα μια χαρα
μολις γυρισα απο στοκχολμη,τον τιμησα δεοντως:2thumb22sup:

Δεν υπάρχει B&W τμήμα, έτσι την βάζω εδώ...συγνώμη αν νομίζετε ότι δεν κολλάει στο νήμα (αν και είναι on the road)

Υπαρχει εδω...

Για τη δικη μου δεν ξερω που θα ταιριαζε, μαλλον πουθενα, αλλα αποφασισα να την ανεβασω εδω...

_MG_6175 by 1L1as, on Flickr

ilias
...
Για τη δικη μου δεν ξερω που θα ταιριαζε, μαλλον πουθενα, αλλα αποφασισα να την ανεβασω εδω...
-Αν δεχτούμε, ότι φωτογραφία δρόμου είναι ότι συμβαίνει σε δημόσιο χώρο, στον οποίο δεν χρειαζόμαστε την άδεια κανενός γιά να παρευρισκόμαστε, μιά χαρά είναι όλες !
Αυτός τουλάχιστον είναι ο δικός μου ορισμός.
Η φώτο με τους "σιτεμένους" γερμανούς ( ; ) στο παγκάκι μου άρεσε, της πάει και το ασπρόμαυρο! Η εστίαση γιατί μου φαίνεται ότι πήγε στα παπούτσια της κυρίας;
Νά 'σαι καλά Ηλία ! -bye-

Κανονικα θα επρεπε να ειναι εστιασμενη ολη μεχρι πισω τον τοιχο. Με f5,6 και απο τα 30 μετρα αποσταση, το βαθος πεδιου πρεπει να υπερκαλυπτει ολη τη σκηνη... επειδη ομως εκανα τα μαγικα μου στο φωτοοπ, μαλλον το αποτελεσμα βγηκε καπως...!!

Παιδιά όλες οι φωτογραφίες είναι πολύ όμορφες

πάντα οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες με στιγμιότυπα της καθημερινότητας μου άρεσαν περισσότερο από όλες τις υπόλοιπες

αν ποτέ είχα τον χρόνο - εξοπλισμό - κλίση είμαι βέβαιος ότι θα ειχα αφοσιωθεί σε αυτού του είδους την φωτογραφία

Αποψη μου όμως είναι ότι τίθεται και ένα ηθικό θέμα όσον αφορά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών αυτών.

Εχεις κατι κατα νου που να την διορθωνε? Κατι απο αυτα που λεω εγω θα εδινε αλλο αποτελεσμα ή γενικως δεν...

paИ-baL;1056112740 said:
δεν ειναι φωτογραφιες δρομου...

Τριτη φορα δεν θα ρωτησω... καιγεσαι...:BDGBGDB55:

Γραψε και τιποτε παραπανω για το λογο που δεν σου αρεσε... με το τσιγγελι θα τα βγαζουμε?? -bye-

Απάντηση: Re: Street Photography

Αποψη μου όμως είναι ότι τίθεται και ένα ηθικό θέμα όσον αφορά την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών αυτών.

Τι ακριβώς είναι αυτό που δεν είναι ηθικό;

Εννοείς πως δεν είναι ακριβώς ηθικό να καταγράφεις στιγμές που βρίσκονται στην κοινή θέα;

Θα'πρεπε να υπάρχουν περιορισμοί;

Re: Απάντηση: Re: Street Photography

Τι ακριβώς είναι αυτό που δεν είναι ηθικό;

Εννοείς πως δεν είναι ακριβώς ηθικό να καταγράφεις στιγμές που βρίσκονται στην κοινή θέα;

Θα'πρεπε να υπάρχουν περιορισμοί;

Καλημέρα,

η άποψη μου είναι ότι για την προσωπική συλλογή του ο καθένας μπορεί να τραβάει ότι θέλει. Ομως η δημοσίευση τέτοιων φωτογραφιών μπορεί να προκαλέσει άσχημες επιπτώσεις σε αυτόν που έχει αποθανατηστεί σε αυτές (που σε τελευταία ανάλυση δεν τον ρωτήσε κανένας αν επιθυμεί να βγει φωτογραφία ή όχι). Ένας βλέπει σε φωτογραφία έναν εργαζόμενο του να βγαίνει από τον ΟΚΑΝΑ, ή την γυναίκα μου από ένα ξενοδοχίο ή τον γιο μου από ενα gay club ή την κόρη του από μια κλινική εκτρώσεων κλπ.

Υπερβολή? Ίσως.
Αδύνατον? οχι.

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Κώστα, βάζοντας και μιά πρόσθετη παράμετρο στον ηθικό προβληματισμό : τη λήψη με τηλεφακό που αποκρύπτει τον φωτογράφο από το αντικείμενό του, κάτι που αποφεύγω προτιμώντας να γίνω αντιληπτός από τους φωτογραφιζόμενους, έτσι ώστε να δώ τυχόν αντιδράσεις.
-Στις street εξορμήσεις άρα προτείνω "κοντούς" φακούς !

Προσωπική άποψη
Το να μην είναι αντιληπτός ο φωτογράφος είναι πολλές φορές επιθυμητο. Με την ίδια λογική του τηλεφακού πιο "κρυφες" είναι η αθόρυβες μικρές compact. Χωράνε στην παλάμη με μία κινηση κλικ και πάμε παρακάτω. Δεν μιλάμε για αναμνηστική φωτογραφία αλλά "δρόμου". Αν λοιπόν ο τύπος που βγαίνει από gay bar είναι "θέμα", με την καλλιτεχνική έννοια εννοείται, και ο φωτογράφος καταφέρει να το καταγράψει μπράβο του είτε χρησιμοποίησε τελε, είτε τρίποδο και φωτισμό, είτε κινητό

λογοκρισια στη τεχνη δεν πρεπει να υπαρχει ΙΜΗΟ.
Οτι θελει ας κανει ο artist, και οποιος θελει ας βλεπει

Απάντηση: Street Photography

Η δημοσιοποίηση προσώπων με σκοπό την διαπόμπευση τους είναι κάτι που είναι φυσικά ανήθικο. Αν σταθείς έξω από τον ΟΚΑΝΑ ή ένα gay bar για να βγάλεις φωτογραφία αυτούς που μπαινοβγαίνουν, τότε μάλλον έχεις λάθος hobby.

Πάντως, όλες οι περιπτώσεις που αναφέρεις έχουν μέσα τους το στοιχείο της "ανεπιθύμητης δημοσιότητας", όμως γίνονται σε δημόσιους χώρους, άρα βρίσκονται σε "κοινή θέα"

Φυσικά, όλα αυτά λέγονται σε γενικές γραμμές, καμία σχέση με το Avclub και την κατηγορία "φωτογραφία"

αληθεια τωρα καθομαστε και συζηταμε για την ηθικη σε μια φωτογραφια με δυο καθημερινους ανθρωπους που διαβαζουν απλα μια εφημεριδα???...

@ilias: λιγα post παραπανω εχω αναρτησει καποιο link απο τον pachinko του dpgr ποιυ εξηγει σε απλα ελληνικα, τι "σημαινει" φωτογραφια δρομου...

προσωπικα... κατ´αρχην δεν ειπα οτι δεν μου αρεσει... εγραψα οτι δεν ανηκει στο νημα της φωτογραφιας δρομου... δεν υπαρχει καποιο δρωμενο, καποια υπερβολη, καποια αντιθεση, κατι διαφορετικο, κατι το απροσδοκητο, καποια σχεση, καποια αντιδραση, κατι αναπαντεχο, κατι τελος παντων που να σε κανει να σταθεις στην φωτογραφια για παραπανω απο ενα δευτερολεπτο και να σε βαλει μεσα σε μια ιστορια με πολλες ερμηνειες...

Ετσι μαλιστα... :a0210:

...παντως την φωτο την εβγαλα γιατι με παραξενεψε το οτι ενα ζευγαρι (πιθανως παντρεμενο αρκετα χρονια) τουριστων, καθεται σε ενα παγκακι και διαβαζει την ιδια εφημεριδα εις διπλουν, εχοντας την ιδια σταση, κοιτωντας την ιδια σελιδα κτλ κτλ... τωρα αν αυτο ειναι μια ιστορια, που κανει φωτογραφια δρομου ή κατι αλλο, θα μεινω στο κατι αλλο.

Re: Απάντηση: Street Photography

Η δημοσιοποίηση προσώπων με σκοπό την διαπόμπευση τους είναι κάτι που είναι φυσικά ανήθικο. Αν σταθείς έξω από τον ΟΚΑΝΑ ή ένα gay bar για να βγάλεις φωτογραφία αυτούς που μπαινοβγαίνουν, τότε μάλλον έχεις λάθος hobby.

Πάντως, όλες οι περιπτώσεις που αναφέρεις έχουν μέσα τους το στοιχείο της "ανεπιθύμητης δημοσιότητας", όμως γίνονται σε δημόσιους χώρους, άρα βρίσκονται σε "κοινή θέα"

Φυσικά, όλα αυτά λέγονται σε γενικές γραμμές, καμία σχέση με το Avclub και την κατηγορία "φωτογραφία"

Αν ο σκοπος ειναι η διαπομπευση τους, συμφωνω μαζι σου.

Αν ομως - φαντασου - να βγαλεις εμενα πχ, την στιγμη που ειμαι καπου που δεν "πρεπει" ?

Ο διαβολος εχει πολλα ποδάρια παντως....

Αυτή η κουβέντα δεν έχει τελειωμό... Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του φωτογράφου, πολλά μπορούν να συμβούν, οπότε καλό είναι να μην κρυβόμαστε, και αν το υποκείμενο της φωτογράφισης εκδηλώσει την αντίθεσή του ή την ανησυχία του, να μιλήσουμε μαζί του κι εφ' όσον επιμένει, να σβήσουμε -ενώπιόν του- τις λήψεις στις οποίες συμμετέχει... Μου έχουν συμβεί διάφορες περιπτώσεις, και ποτέ δεν είχα πρόβλημα ακολουθώντας αυτόν τον απλό κανόνα.

sleeping.jpg