Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

Δεν είναι λάθος το θέμα γιατί όταν έκανε ότι χιμάει τα έκανα πάνω μου και δρόμο πήρα δρόμο άφησα αχαχαχα

ακομα να μαζεψω τα σαγονια μου απο το γραψιμο της φωτογραφιας σου...

αλλα ρε συ... ειπαμε να βαζουμε εδω ΜΟΝΟ φωτογραφιες δρομου...

μην το χαλας...

Δεν εγινε επίτιδες και ζητώ συγγνώμη μάλιστα την επόμενη το εβαλα στο σωστό ποστ
Κοίταξα αν μπορω να το σβησω μα δεν είχα επιλογη γι αυτο και εμεινε
Μετα βεβαια αστειεύτηκα

Μια πρωτη αποπειρα στη φωτογραφια δρομου. Δεν ειμουν σιγουρος για το ποιες να κρατησω εγχρωμες ή αν καποιο ακομα εφε θα τους προσεδιδε κατι, η μεσαια μου καθοταν καλυτερα εγχρωμη. Οποιαδηποτε κριτικη ευσπροδεκτη.
(Πολλα παππουδια μαζευτηκαν, εχω και πιο νεο αιμα :smile: )

Last edited:

bill τεχνικά και σε συνθεση "σωστή" δεν βλέπω όμως θέμα ή κάτι που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον (κάτι με το φως ή με σκιες) που είναι απαραίτητο στην φωτογραφία δρόμου ΙΜΗΟ

Gianni ομοίως snapshot χωρις ιδιαίτερο ενδιαφέρον IMHO. Ισως ένα "παιχνίδι" με τις σκιές στην πρώτη να έβγαζε κάτι.

Εννοείται (το έχω ξαναπεί αλλά μια και είστε και σχετικά καινούργιοι) ότι η όποια αποψη είναι καθαρά υποκειμενική και ειδικά στην συγκεκριμένη κατηγορία όσα γράφω είναι πράγματα που μου αρέσουν να βλέπω σε φωτογραφίες αλλά εγώ δεν έχω καταφέρει σχεδόν ποτέ να αποτυπώσω, οπότε είναι απλώς οι προσωπικές μου ματιές σε ένα είδος φωτογραφίας που θεωρώ απίστευτα δύσκολο. Για αυτό αν και κάνω "κριτικη" σπάνια βάζω δικές μου μια και είναι συνήθως πολύ χειρότερες

Όμοια με τον ΝτινΝτον η κριτική μου γίνεται εκ του ασφαλούς. Τα λέω σε εσάς για να τα ακούω και εγώ για τις δικές μου (δεν είμαι φαν του ανεβάσματος στο ίντερνετ...ίσως όμως να πρέπει να αρχίσω και εγώ τελικά):

@Bill: το δεξί μέρος της φωτογραφίας έχει πολύ γκρί που είναι κενό αισθητικά. Ουσιαστικά η φωτογραφία δεν είναι ισορροπημένη. Ίσως αν περίμενες να έρθει το αμαξίδιο ελάχιστα πιο δεξιά ώστε να εξισορροπήσει το δέντρο αριστερά να ήταν καλύτερα.
Επίσης η γραμμή που ξεκινάει από κάτω δεξιά τελικά δεν επιτελεί το στόχο της διότι καταλήγει αριστερά σε επίπεδο χαμηλότερο από το μέσο της φωτογραφίας και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Οπότε ταξιδεύει το μάτι μου στο πουθενά.
Αν μου επιτρέπεις...με ένα κροπάρισμα γίνεται πιο ισορροπημένη (χωρίς να εξετάσουμε τα υπόλοιπα στοιχεία της σύνθεσης και το νόημα της φωτό):
Untitled.png
Ο οδηγός στα δεξιά κάτω εξισορροπεί τη μεγάλη συστάδα από φύλωμα πάνω αριστερά.
Και το σημείο που συγκλίνουν οι γραμμές κάτω αριστερά έχει απομακρυνθεί απο τα αριστερά προς το κέντρο λόγω κροπαρίσματος του κενού δεξιού χώρου οπότε είναι πιο φιλικό στο μάτι.

edit: Επίσης αν την κάνεις ένα flip horizontaly δίνει μια διαφορετική αίσθηση καθώς οι γραμμές αποκτούν μεγαλύτερο αισθητικό βάρος από τον οδηγό καθώς σε οδηγούν από κάτω αριστερά προς τα δεξιά (αυτή την πορεία/προσανατολισμό των γραμμών την αγαπά το μάτι μας).
δοκίμασε το.
Untitled2.png

Last edited:

επίσης σου έκοψα το πολύ άσπρο που είχες γύρω από το κτίριο. τραβούσε πολύ το μάτι και αν δοκίμαζες να τυπώσεις τη φωτογραφία θα φαινόταν άσχημο. Στο τύπωμα το άσπρο είναι κενό και ίδιο με το περίγραμμα της φωτογραφίας. οπότε δε ξέρεις που τελειώνει η φωτογραφία και που αρχίζει το περίγραμμα του χαρτιού.

Υ.Γ. οι υπόλοιπες στο flickr σου μου αρέσουν περισσότερο.

Gianni ομοίως snapshot χωρις ιδιαίτερο ενδιαφέρον IMHO. Ισως ένα "παιχνίδι" με τις σκιές στην πρώτη να έβγαζε κάτι.

Οπως το ειπες, snapshot. Ειχα κατεβει στο κεντρο και αισθανομουν φωτογραφικα σαν το ψαρι εξω απο το νερο. Πηγαινα απο 'δω, πηγαινα απο 'κει και δεν ελεγα να βγαλω την μηχανη απο την τσαντα. Οποτε καποια στιγμη την εβγαλα, εβαλα τη μηχανη σε λειτουργια one touch shot και αρχισα να "πυροβολω". Το καλο ηταν οτι δεν καταλαβαιναν οτι τους εβγαζα φωτογραφιες, γιατι ειχα τη μηχανη στο υψος του στηθους με την οθονη να κοιταει προς τα πανω και παιζοντας το αδιαφορος, πατουσα στα διαφορα σημεια της οθονης, δεν χρειαζοταν να στρεφω τη μηχανη προς αυτους.

Καταρχήν αυτος ειναι ο λόγος που ανεβάζω φωτογραφίες, προσπαθώ να βελτιωθώ, άρα η κριτική ευπρόσδεκτη .Ευχαριστώ για τα σχόλια.

Sad because he missed the train...

1900180_10203149615079720_951621936_n.jpg

http://500px.com/photo/62368551

Δεν είναι του στυλ μου το street, αλλά μιας και κατέβηκα που κατέβηκα πρός κέντρο για δουλειά, είπα να δοκιμάσω, είχα την περιέργεια.
Δεν τρελλαίνομαι, αλλά δεν μου φάνηκε και βαρετό να πω την αλήθεια.

Τα πρώτα μου 5-10 clicks ήταν τα σημερινά όσον αφορά το street photography