Re: Street Photography
Δυσκολος ο προσδιορισμος μιας εννοιας, μενω στο τι αρεσει στον καθενα μας. Χονδρικα, για μενα, υπαρχει η καλλιτεχνικη δρομου (με προοπτικες, γραμμες, χρωματα, σχηματα, γωνιες, τοποθετηση αντικειμενων στο καδρο κτλ κτλ που φαινεται να αρεσει στον Πανο πχ.) και η πιο καταγραφικη (να μη πω ντοκουμενταριστικη και ακουστει βαρυ) που κινειται απο το αδιαφορο σναπσοτ μεχρι κατι... καλο. Σε αυτο το δευτερο πεδιο κινουμαι και προσπαθω... και νομιζω ανηκει στις δρομου...
Για την παραπανω με τον παπου και τις καλτσες... εγω τις προσεξα οταν φορτωσα τη φωτο στο pc. Ισως επρεπε να την αφησω με χρωμα, αν και δεν μου καθησε καλα... ισως λειπει η ματια του φωτογραφου που λεει και ο Γιωργος να τονισει αυτο που ειδα (και δεν ηταν οι καλτσες)...
...εγω ειδα δυο κυριους, που θα μπορουσαν να ειναι και συμμαθητες ή συνομηλικοι, που απεπνεαν ομως εντελως διαφορετικη αυρα... απο την ποιοτητα των παλτο τους μεχρι το καπελο του ενος (που εδειχνε να κοστιζε κανα 200ρι), το ρολοι, το παπιον, το κινητο σε αντιθεση με το μπαστουνι, τα δερματινα παπουτσια με τις δερματινες σολες σε αντιθεση με τα στραβοπατημενα με την κρεπ σολα και οι καλτσες ερχονται να ολοκληρωσουν την εικονα (τις οποιες ξαναλεω τις ειδα στο pc)...
...μεχρι και η συνοδος του ενος, που δεν τυγχανει καμμιας προσοχης και δειχνει να περιμενει στωικα να τελειωσει οτι κανει με το κινητο (ρομαντισμος μηδεν) ενω ο αλλος απολαμβανει τον απογευματινο χειμωνιατικο ηλιο (πιο ρομαντικος ?) ισως να σκεφτεται οτι επελεξε λαθος συντροφο...?
Αυτα και αλλα διαφορα σκεφτομουν οσο τους παρατηρουσα απο το ματακι περιμενοντας να αδειασει καπως ο χωρος και μπροστα και πισω τους (απογευματακι Σαββατου στον πιο κεντρικο δρομο της Βιεννης) για να κανω το κλικ... κατι σαν "πως τα φερνει η ζωη", "αδικη κοινωνια που αλλους τους ανεβαζεις" κτλ κτλ Προφανως δεν καταφερα να περασω στη φωτογραφια ολα αυτα, αλλα -αν οντως υπαρχουν αυτα τα στοιχεια- θα ηθελα να ξερω και να μου πει καποιος τι θα επρεπε να ειχα κανει για να το καταφερω.... :ears: (πχ θα ηταν κατι διαφορετικο αν πηγαινα απο μπροστα και οχι διαγώνια, αν τραβουσα απο πιο κοντα με πιο ευρυγωνιο, αν χαμηλωνα ή ψηλωνα τη μηχανη, τι θα αλλαζε στα παραπανω ?)...
Ηλια, τραβαω με τον παντοτε διακριτικο 70-200/4 is και την 40ρα... υπαρχει τιποτε καλυτερο...? :grandpa: