Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

Δεν θα θελα να φαίνεται το πρόσωπο του παιδιού μου (δεν έχω) στην ανάρτηση ενός αγνώστου στο Internet χωρίς τουλάχιστον την άδειά μου. ΕΓΩ. ..

Δεν θα θελα να φαίνεται το πρόσωπο του παιδιού μου (δεν έχω) στην ανάρτηση ενός αγνώστου στο Internet χωρίς τουλάχιστον την άδειά μου. ΕΓΩ. ..

+1

Συμφωνώ απλα το έθεσα πιο λεπτα.
Δεν θέλω να θεωρηθεί σαν μομφή προς τον φίλο που την ανέβασε. Δεν γνωρίζω τις συνθήκες και δεν θέλω να κρίνω χωρίς να ξέρω ΟΛΑ τα δεδομένα. Απλά συμπλήρωσα αυτό που είπες, βγάζοντας την αγωνία ενός γονιου, χωρίς να είμαι.

γιατί???
είναι προσβλητική??
ίσως άσεμνη??

...τα στοιχειά μου στο flickr είναι όλα αληθινά....:behead:

Δεν είναι προσβλητική, ούτε άσεμνη και δεν είναι άσχημη σαν φωτογραφία.
Απλά εστιάζει σε ένα παιδί,πιθανότατα φτωχό που μάλιστα στα μάτια του διαβάζω τη δυστυχία,το φόβο,την ανασφάλεια.
Ίσως και αυτό με ενοχλεί, ίσως και εκεί να πέτυχε το σκοπό της η φωτογραφία να με κούνησε δηλαδή από την πλασματική μου ευτυχία.
Αν ήταν το δικό μου παιδί ναι θα με πείραζε το γιατί χωράει τρομερή κουβέντα θα αρκεστώ απλά να πω ότι θα με έκανε να αισθανθώ άβολα.

Νομίζω όμως ότι αυτό χωράει στα πλαίσια του street photography, διαφορετικά η ιστορία θα είχε χάσει σημαντικές φωτογραφίες που απεικονίζουν τόσο την ευπορία όσο και την φτώχια.

γιατί???
είναι προσβλητική??
ίσως άσεμνη??

...τα στοιχειά μου στο flickr είναι όλα αληθινά....:behead:
Και τα παιδιά δικαιούνται προστασία των αυστηρώς προσωπικών τους δεδομένων. Το πρόσωπο τους είναι τέτοιο.
Έλα στη θέση του γονιου του για μια στιγμή.
Προς Θεού δεν σου αποδίδω δόλο ! Μην παρεξηγηθώ !

έτσι είναι, κι εφόσον έχεις αυτήν την άποψη, όταν με το καλό κάνεις παιδιά θα ενισχυθεί η άποψή σου αυτή επί 100 !!

η φωτογραφία βέβαια μου αρέσει πάρα πολύ

Και τα παιδιά δικαιούνται προστασία των αυστηρώς προσωπικών τους δεδομένων. Το πρόσωπο τους είναι τέτοιο.
Έλα στη θέση του γονιου του για μια στιγμή.
Προς Θεού δεν σου αποδίδω δόλο ! Μην παρεξηγηθώ !

δεν μπαίνει καν τέτοιο θέμα, καμία παρεξήγηση, και σέβομαι και την άποψη σου.
είμαι γονιός άδω και 18 χρόνια και ποτέ δεν είχα τέτοιο "πρόβλημα"
έχω μεγαλώσει με κάποιες άξιες, ανθρωποκεντρικές, και είμαι ευγνώμον στου ανθρώπους που μου έδωσαν απλόχερα τέτοια δώρα, έτσι προσπαθώ και εγώ να μεγαλώσω τα παιδιά μου, χωρίς βεβαία να γίνουμε μπάστακας, και ευτυχώς σε αυτή την κοινωνία/τεκέ που ζούμε, δεν έχω χάσει τις ιδέες και τα πρότυπα μου
μπορείς όμως να μπεις σε αυτό το μπουρδελο που λεγετε facebook και να δεις παιδάκια 6/10 χρονών να φωτογραφίζετε μαζί με τους γονιούς τους , σε στάσεις .......ασε...
για τα προσωπικά δεδομένα δεν είμαι ο αρμόδιος να σου απαντήσω ...
και όπως έγραψα και ποιο πάνω δεν είμαι «άγνωστος» η anonymous που είναι και τις μόδας τωρα…όλα τα στοιχεία μου είναι αληθινά στο flickr
:ernaehrung004:

Απάντηση: Street Photography

Δεν νομίζω πως η αποτύπωση του προσώπου έγινε με τρόπο που μπορεί να το προσβάλει.... ούτε υπάρχει κάπου η εκπεφρασμένη αντίθεση του προσώπου ή του κηδεμόνα του στη λήψη ή ανάρτηση... ούτε καν αποτυπώνεται με τηλεφακό κάποια προσωπική στιγμή που εκτυλίσσεται μακρυά ώστε οι απεικονιζόμενοι να είχαν την ψευδαίσθηση μιας ελάχιστης ιδιωτικότητας.

Εδώ δλδ επιχειρηματολογούμε για το γεγονός της απεικόνισης σε φωτογραφία αναρτημένη στο διαδίκτυο, προσώπου παιδιού, την οποία θεωρούμε άνευ ετέρου και εξ ορισμού κατακριτέα. Αλήθεια, γιατί όχι και οποιουδήποτε ατόμου; Τι είναι εκείνο που δικαιολογεί απόκλιση ιδιαιτέρως για την παιδική ηλικία, ακόμη και για τέτοιες περιπτώσεις, απλής καταγραφής; Επαναλαμβάνω, δίχως να έχουμε έστω ενδείξεις ότι το απεικονιζόμενο πρόσωπο δεν συναινεί σε αυτή την ανάρτηση ή ότι η λήψη έγινε στα κρυφά (κατ' αρχήν δεν φαίνεται να ισχύει, το παιδί κοιτάει τον φακό).

Αν ο φωτογραφος μετα την ληψη ζητησε την αδεια του συνοδου για δημοσιευση τοτε δεν υπαρχει λογος συζητησης. Αν οχι τοτε κακως κατα την γνωμη μου δεν το εκανε. Κ οσων αφορα το γιατι υπαρχει αποκλιση για τα παιδια, για εμενα εχει να κανει με την ελλειψη δυνατοτητας αντιδρασης απο ενα παιδι σε σχεση με εναν ενηλικο. Το οτι κοιταει τον φακο δεν σημαινει οτι συναινει κιολας.
Παντως δεν θα μου αρεσε ουτε εμενα να με βγαλει φωτογραφια ενας αγνωστος κ να δημοσιευσει την μουτσουνα μου καπου στο ιντερνετ, τουλαχιστον διχως να το ξερω. Κ αυτο που αναφερθηκε περι φωτογραφιων στο facebook, εκει υπαρχει η διαφορα οτι η δημοσιευση ειναι κατ'επιλογη. Αν θελεις δεν φαινεται τιποτα.
Αυτα τα ολιγα απο εμενα.

Απάντηση: Re: Street Photography

Το οτι κοιταει τον φακο δεν σημαινει οτι συναινει κιολας.

Δεν είπα αυτό, είπα ότι δεν έχουμε κάποια ένδειξη μη-συναίνεσης, και το ότι κοιτάει τον φακό σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η λήψη να έγινε εν γνώσει του προσώπου που απεικονίζεται.

Για το facebook συμφωνώ απολύτως, επειδή βρίσκονται αρκετοί που δεν έχουν όπως φαίνεται καμία επίγνωση του τι κάνουν κι απεμπολούν έτσι κάθε προστασία ιδιωτικότητας, δεν σημαίνει ότι έχουν καθορίσει και το μέτρο για όλους.

Προσωπικα συμφωνω με τον Send.
Δεν βλεπω διαφορα του να φωτογραφισεις εναν απλο ανθρωπο απο το να φωτογραφισεις ενα παιδι και να την δημοσιευσεις. Εννοω νορμαλ φωτογραφια οχι τπτ που να πηγαινει το μυαλο στο σεξουαλικο προφανως! Τοτε ειναι προβλημα και στα 2 σεναρια ετσι και αλλιως!

Η φυση της street φωτογραφισης ειναι τετοια. Ειναι μην σου κατσει :flipout:
Προσωπικα δεν την βρισκω με street φωτογραφιες, αλλα η συγκεκριμενη με το παιδι ειναι φοβερη. Μιλαει απο μονη της η φωτογραφια κανονικα.

Τα παιδικά βλέμματα και η "αθωότητα" τους είναι μέρος της ιστορίας της φωτογραφίας με 100αδες παραδείγματα. Το ότι σήμερα όλοι έχουμε την δυνατότητα να τραβάμε και "δημοσιεύουμε" φωτογραφίες άλλαζει κάτι? Το παιδί ώς θέμα έγινε προσβλητικό ή το μυαλό μας συντηρητικό?

Απορίες απλά χωρίς καμμία διαθεση για μομφή

Οταν καποιος αγνωστος σε τραβηξει μια φωτογραφια, δεν ξερεις που θα την αναρτησει, πως θα την χρησιμοποιησει αλλα ουτε τι κοπτοραπτικη (ισως) κανει.

Και αν θελει να την χρησιμοποιησει σαν διαφημιση φαρμακου για την καραφλα πχ, γιατι να μην παρω εγω μια αμοιβη ???

Το πιτσιρικι μου γιατι το τραβηξε αραγε ???

Δεν ξερω ειναι πολυ περιεργο το θεμα.

Απάντηση: Re: Street Photography

Εννοω νορμαλ φωτογραφια οχι τπτ που να πηγαινει το μυαλο στο σεξουαλικο προφανως!

Ακόμη και σε αυτό, εξαρτάται από τις περιστάσεις!
01_00141661.jpg

θα μου πείτε, το παραπάνω είναι ρεπορτάζ, είδηση. Υπάρχουν όμως όντως αλήθεια τέτοια όρια στην καταγραφή της καθημερινότητας; Αλλάζει το αντικειμενικό γεγονός αναλόγως του ποιος το παρατηρεί;

Ντίνο μιλάμε για καλλιτεχνική φωτογραφία δεν διαφωνώ ότι υπάρχει συχνά εκμετάλλευση αλλα το συγκεκριμένο καμμία σχέση

Last edited: