Φωτογραφία "δρόμου"

Re: Street Photography

Φίλε Γιάννη κατάλαβα για τι μιλάς...όντως το αποτέλεσμα είναι αρκετά καλύτερο!Δυστυχώς το μόνιτορ που έχω είναι επιεικώς απαράδεκτο!!!:bigcry:
Ένας λόγος που αποφεύγω την μεγαλύτερη αντίθεση είναι ο κόκκος, αλλά θα μου πεις κι αυτό σχετικό είναι...το βασικό μου μέλημα είναι να έχει κάτι να πει το κάδρο, όμως σίγουρα η ''εκδοχή'' σου μου άρεσε περισσότερο!!
Αυτό το έκανες επιλεκτικά (brush) ή μέσω του διαγράμματος για highlights και darks;
Ευχαριστώ !!!:ernaehrung004:

Μην τον φοβάσαι τον κόκκο .. μερικές φορές μέχρι και καλό κάνει αισθητικά

Το θέμα με την επεξεργασία δεν είναι αν είναι φλάτ ή όχι αλλά να δείχνει αυτό που θέλεις

Αν ήθελες την τονικότητα στη σκιά (αρα να φαίνεται καλύτερα το παιδάκι) ανεβάζεις λίγο τα σκοτεινά .. αλλά νομίζω οτι εκτός απο το παιδάκι αυτό που είδες εδώ είναι ο καυτός ήλιος και η λωρίδα προστασίας που βρήκε ο μικρός χωρίς ταυτόχρονα να φύγει απο το πιασάρικο μέρος. Ε αυτή την κάψα του ήλιου πρέπει να την δείξεις .. απο αρκετά μέχρι και σε εκτυφλωτικό βαθμό.

Επίσης ενδιαφέρον με την μετατροπή σε BW είναι το παιχνίδι με τα φίλτρα (κοκκινο-πρασινο-μπλε κλπ) όπου διαλέγοντας φίλτρο φωτίζεις επιλεκτικά π.χ. με κόκκινο φωτίζεται η επιδερμίδα και σκοτεινιάζουν αυτά που έχουν πιο ψυχρή απόχρωση .. σκιές/ουρανός

DSC_7499_zps6fec42f6.jpg

Φτιάχνει, ας τις πουμε τάρτες, που τις πουλά στους περαστικούς και πρέπει να είναι από την Σηρία ή την Ιορδανία. Μια προηγούμενη φορά που την είχα ξαναπετύχει στον δρόμο, ζήτησα άδεια να την φωτογραφίσω και πετάχτηκε ένας άνδρας και μου το απαγόρευσε με πολύ αγριάδα μάλιστα. Αυτήν την φορά την έβγαλα φωτογραφία με την μηχανή κρεμασμένη μπροστά μου και με πολύ διακριτικές κινήσεις

Απάντηση: Re: Street Photography

πετάχτηκε ένας άνδρας

Εύχομαι να πετάχτηκε από κάποιο διπλανό κατάστημα (ή πάγκο) και να μην ήταν απλά αραχτός σαν νταβατζής . Μα καλά τώρα , κάνουν ζωή οι γυναίκες αυτές ; Τυλιγμένη σαν μην πω τι και να δουλεύει καθούμενη στο πεζοδρόμιο για ώρες .

Ετσι ειναι.

Αφου η θρησκεια τους το επιβαλει. Δυστυχως, ουτε η πολυ δημοκρατια ειναι καλη αλλα ουτε και η κατασταση αυτη που ανεβασε ο Κωστας.

Δυστυχως ο μουσουλμανισμος, δεν εχει ελευθερια ουτε και δημοκρατια. Φοβαμαι πολυ για την Ελλαδα γιατι ειμαστε δημοκρατικη χωρα. Ο νοων νοειτο.

Παρακατω 2 φωτο που ειχα βγαλει με iphone, πολυ κακη ποιοτητα αλλα να παρετε μια γευση.

Η μια ειναι απο Ριαντ, Σαουδικη Αραβια, βλεπετε το αυτοκινητο καρφωμενο στην κολωνα. Ειναι μια καθημερινη φωτο στους δρομους. Τα ατυχηματα ειναι στην ζωη τους.

Η αλλη ειναι απο Ντουμπαι. Τα αγαλματιδια συμβολιζουν την πρεπον ενδυμασια.

Attachments

• Dubai freedom.jpg
    Dubai freedom.jpg
    119.1 KB · Views: 132
  • Riyadh car crashed.jpg
    Riyadh car crashed.jpg
    191.9 KB · Views: 132

Φτιάχνει, ας τις πουμε τάρτες, που τις πουλά στους περαστικούς και πρέπει να είναι από την Σηρία ή την Ιορδανία. Μια προηγούμενη φορά που την είχα ξαναπετύχει στον δρόμο, ζήτησα άδεια να την φωτογραφίσω και πετάχτηκε ένας άνδρας και μου το απαγόρευσε με πολύ αγριάδα μάλιστα. Αυτήν την φορά την έβγαλα φωτογραφία με την μηχανή κρεμασμένη μπροστά μου και με πολύ διακριτικές κινήσεις

Τι λες τωωωωρα;;; Πωωω!! Ευχαριστούμε πάντως που μπορούμε κ τα βλέπουμε απο μακριά!!

Ηλία και Γιάννη ευχαριστώ πολύ για τις αναλύσεις...ήταν πολύ διαφωτιστικές!!!:ernaehrung004:

δουλειας συνεχεια κατω απο τους 38 βαθμους τον Οκτωβρη στη μεση ανατολη.

Attachments

• working in 40 degrees Dubai 2.jpg
    working in 40 degrees Dubai 2.jpg
    187.6 KB · Views: 246
  • working in 40 degrees Dubai.jpg
    working in 40 degrees Dubai.jpg
    224.9 KB · Views: 244