Φωτογραφία "δρόμου"

Τα παγκάκια στα λιμάνια των νησιών σφύζουν από ζωή το καλοκαίρι….

άλλοι ξαποσταίνουν λίγο από το ταξιδι τους

IMG_3618.JPG

Μερικοι τρέχουν να αγοράσουν τελευταία στιγμή τα ντόπια προϊόντα

IMG_3630-1.JPG

Άλλοι χαλαρώνουν ακούγοντας μουσικούλα

IMG_3626-1.JPG

Άλλοι τρώνε ανέμελα το παγωτακι τους

IMG_3624-1.JPG

Απαραίτητη ακόμη και στην απογευματικη βολτα η ενημέρωση στο διαδίκτυο

IMG_3636-1.JPG

δεν λείπουν και οι επαγγελματίες που πουλουν φρέσκα φρούτα πάνω στο κύμα (είναι OOF η φωτό αλλά μου άρεσε η έκφραση της …)

IMG_3637.JPG

Last edited:
Ωραιες στιγμες Κωστα αλλα, αλλες ειναι υπερφωτισμενες και αλλες ανεστιαστες
Υ.Γ. ή εγω δεν βλεπω καλα στην οθονη μου?

Η κυρία με τα φρουτα είναι ανεστιαστη το έγραψα Γιώργο , για την φωτεινότητα αν έχει ξεφύγει φταίει το iPad που τις βλέπω και κάνω τα στοιχιωδη.

Καινουργιο κουβαδάκι η G90 που τράβαγα με τον 25/1.4 , πρωτη βόλτα μαζί της με ελάχιστες ρυθμίσεις, δεν είναι και σπίρτο για δρόμο, την είχα βάλει σε ριπουλα με πολύ ανοιχτό διάφραγμα και κράτησα οχι τις πιο εστιασμενςς αλλά τις πιο ενδιαφερουσες.

Last edited:
  • Like
Reactions: gkpapad
Πραγματι κυνηγάς τη στιγμή και μερικες στιγμές καταργείς τους κανόνες της ορθής φωτογράφησης.

Ενα αυθόρμητο χαμόγελο είναι πολλές φορές πιο σημαντικό από το που <εστιάζεις> το βλεμα σου ή να προσπαθεις να κρατάς ίσιο το κάδρο σουIMG_3640-1.JPG

Ωραίες Κώστα…έτσι είναι στην φωτογραφία δρόμου ξεχνάμε κάδρα κλπ. και απλά κοιτάμε την στιγμή.

εγώ περίμενα να γκρινιάζετε πιο πολύ για τα σφιχτά κάδρα μιας και είχα μαζί μόνο 50αρι φακό (αντίστοιχο σε FF) που δεν ενδυκνειται για φωτό δρόμου, βγαίνω με ένα prime μόνο κάθε φορά να ξεσκουριάσω λίγο (εδώ είχα τον LEICA 25/1.4), καλόμαθα με τον 12-100/4 και έχω ξεχάσει τα βασικά ….

• Like
Reactions: karamela
εγώ περίμενα να γκρινιάζετε πιο πολύ για τα σφιχτά κάδρα μιας και είχα μαζί μόνο 50αρι φακό (αντίστοιχο σε FF) που δεν ενδυκνειται για φωτό δρόμου, βγαίνω με ένα prime μόνο κάθε φορά να ξεσκουριάσω λίγο (εδώ είχα τον LEICA 25/1.4), καλόμαθα με τον 12-100/4 και έχω ξεχάσει τα βασικά ….

Για φώτο δρόμου πολλές φορές ταιριάζουν τα σφιχτά κάδρα!! Δεν σε αποσυντονίζει το Backround και δίνεις έμφαση στο βασικό θέμα σου..

Εχει δικιο ο Νικολας Κωστα.Με τον 50αρη εστιαζεις στο θεμα σου,χωρις να σε αποσπουν περιττα στοιχεια.Και δεν σου γκρινιαξα.απλα ειδα καποιες ανεστιαστες και το ανεφερα.Παντως δεν αναφερθηκα στην γηραια-γοητευτικη κυρια.

• Like
Reactions: toupia and karamela
Εχει δικιο ο Νικολας Κωστα.Με τον 50αρη εστιαζεις στο θεμα σου,χωρις να σε αποσπουν περιττα στοιχεια.Και δεν σου γκρινιαξα.απλα ειδα καποιες ανεστιαστες και το ανεφερα.Παντως δεν αναφερθηκα στην γηραια-γοητευτικη κυρια.
Είναι και καινούρια μηχανή που ακόμα την μαθαίνει, άλλα και το δύσκολο θέμα της Street φωτογράφησης, ε έβαλε πάνω και τον 50αρη και σε ανοιχτά διαφράγματα, έδεσε το γλυκό!! Ο φακός μάλιστα που χρησιμοποίησε δεν είναι και το πιο σπίρτο στην αγορά.

Πήρα την G90 μαζί για να δω τι ψάρια πιάνει αφού μια φόρτιση έχει πάρει μόνο και είπα να της ταιριάξω φακό Lumix για καλύτερη συνεργασία ,

αν και είναι τεχνικό το θέμα ας πω δυο λόγια αν ενδιαφέρει, δείχνει να είναι ελαφρως πιο αργή σε εστίαση από την G9 που είχα και σε αυτό σίγουρα παίζει ρόλο οτι έχει λιγότερα σημεία εστίασης από την G9 αλλά και ο φακός παρότι είναι η ΙΙ βερσιον που είναι στεγανή το μοτέρ του δεν είναι και το ταχυτερο, οι φωτό παρεπιπτόντως είναι με f1.6-1.8.

Στην ΕΜ1.3 που τον δοκίμασα τον φακό όταν τον πήρα διαπίστωσα με εκπληξη οτι είχα πιο εστιασμένες φωτό σε CAF , στην G90 τον δοκίμασα σε SAF , ίσως το CAF να δίνει και σε αυτή καλυτερο αποτέλεσμα , έχω καμία δεκαριά μέρες να το ψάξω. Η G90 είναι πολύ μικρότερη της G9 , σε μέγεθος γκριπ ισοδύναμη της EM1.2/3 αλλά έχει και φλας επάνω. Στην τιμή που την πήρα πολύ κάτω από πεντακοσάρικο είναι τίμια λύση αφού δεν της λείπει κάτι βασικό για φωτογράφηση εκτός από την PDAF εστίαση.

Last edited:
Καλή, ειδικά σε δεύτερη ανάγνωση - αφού προσέξεις ότι η σακούλα είναι ταλαίπωρη, όπως και η κοπέλα - άρα δεν γυρνάνε από ψώνια...

• Like
Reactions: toupia