Φωτογραφία μακράς έκθεσης (long exposure)

Σας ευχαριστώ πολύ! Αναφορικά, το συγκεκριμένο μνημείο βρίσκεται στη Δοϊράνη και η επεξεργασία στις πλάκες με τα ονόματα είναι τέτοια ώστε οι πεσόντες (Βρεττανοί, 1ος ΠΠ) με την αυτοθυσία τους να "φωτίζουν" το μνημείο. Είναι ένας τρόπος έκφρασης-ανάδειξης της δράσης τους.

"light obstacles"
Απομεινάρια μιας προβλήτας. Μερικές φορές, ορισμένα αντικείμενα ή θέματα αποκτούν σημασία μόνο όταν τα δούμε σε αντίθεση με ένα αχανή περιβάλλοντα χώρο. Το να τραβάνε την προσοχή σου καθημερινά αντικείμενα επειδή βλέπεις πόσο ασήμαντα είναι σε σύγκριση με ευρύτερες αντιλήψεις είναι λίγο "ζεν" προσέγγιση και εδώ θα έλεγα ότι ταιριάζει. Ένα καλό παράδειγμα του πόσο σημαντικό εργαλείο μπορεί να γίνει ο "αρνητικός χώρος".

light obstacles by Teo Kefalopoulos, on Flickr

41776914561_089204a88d_b.jpg
[/url]04_IMG4911 pagasitikos by Miltos Kostoulas, on Flickr[/IMG]

Ωραίο, ήρεμο θέμα! Έχω την αίσθηση ότι υπάρχει υποέκθεση. Επίσης ο ορίζοντας θέλει λίγο διόρθωση και ίσως τα πασαλάκια να είχαν βοηθηθεί με ένα ανέβασμα των σκιών. Σχετικά με το καδράρισμα, εγώ σε ένα τέτοιο θέμα θα πήγαινα για πιο "σφιχτό" κάδρο παρά την αίσθηση που αποδίδει τώρα ως έχει. Ίσως μου τραβάει το βλέμμα περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε ο λόφος άκρη αριστερά. Θα πήγαινα για τετράγωνο κάδρο (αν κι εφόσον από δεξιά δεν υπήρχαν περιθώρια για καλό περιεχόμενο) και θα έστηνα το κάδρο μου από άκρη δεξιά ως έχει έως αριστερά για να γίνει τετράγωνο και να σβήσει στις άκρες χωρίς ιδιαίτερο περιεχόμενο στο background. Έτσι τα πασαλάκια θα αποκτούσαν πιο ισχυρή παρουσία και το κάδρο θα είχε μεγαλύτερη αρμονία στα στοιχεία του. Βέβαια, αν πήγαινα σε τετράγωνο κάδρο, επειδή στο 50-50 ουρανός θάλασσα το κάτω μέρος θα ήταν πολύ "γεμάτο" (είναι και τα πασαλάκια), θα πήγαινα σε 1/3 ουρανό και 2/3 θάλασσα. Με ένα γρήγορο κροπάρισμα θα φανεί αυτό που λέω. Φυσικά είναι η δική μου γνώμη περί αισθητικής στο κάδρο.

Σας ευχαριστώ.
Κάτω Γατζέα είναι, η δεύτερη στα αριστερά στο λιμανάκι μετά τις καφετέριες, η τρίτη τέρμα δεξιά του οικισμού.
Αλυκές είναι η πρώτη.

Πιο αριστερά, πριν την τελευταία καφετέρια πριν το τέλος της παραλίας. Το καλοκαίρι πρέπει να έχει και μια ταβέρνα εκεί αλλά τώρα ήταν κλειστά.
Ακριβώς μπροστά στο "Γιαλοπαρμένο";