Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

me ton sigma 30/1.4, στο φ2...
PC184321a.jpg

paul πολύ ωραία σκηνοθεσία έχεις ξεφύγει. Ο καπνός δεν νομίζω ότι βοηθάει. Ισως προς την άλλη πλευρά αν ήταν σκουρο το background

εχω απολα, και με καπνο απο εδω και με καπνο απο κει θα βαλω και αλλες αργοτερα, γενικα ο καπνος ειναι δυσκολο να φανει, θελει σκουρο φοντο, και να τον φωτισεις κιολας

@paul..Πάρα πολύ καλή. Ο φωτισμός τέλειος, η σύνθεση η πόζα.
Ο καπνός εκεί θα συμφωνήσω δεν βοηθάει.
Και η επιλογή του B&W τα "σπάει"

ο φωτισμος στην απο πανω ειναι natural, χθεσινος καιρος της Αθηνας....
και μια χωρις καπνους εδω μια ομπρελλα απο κατω, για να φωτιζει το προσωπο:)
PC184432a.jpg

Last edited by a moderator:

Θα αλλαξω λιγο το θεμα και απο τα πορτραιτα του Paul θα παω σε αυτα του... δρομου...

Δοκιμασα προχθες αλλα αντιμετωπισα πολλες δυσκολιες...

...πρωτα τον συνηθη υποπτο, την συννεφια, αρα υψηλα iso, ανοιχτο διαφραγμα (αυτο δεν ειναι κακο) και χαμηλη ταχυτητα.
...μετα, την εστιαση της μηχανης/φακου. Παρ ολο που εχω ενα αληθινο τεχνολογικο επιτευγμα :HTEHETH63: τα πλαινα σημεια εστιασης ειναι για τα μπαζα... αν λοιπον θελεις να βγαζεις δυο προσωπα και να εχεις και ενα υποτυπωδες καλο καδρο, πας σε πλαινο σημειο εστιασης και εκει αρχιζουν τα ωραια... συννεφια+σκουρα ρουχα σημαινει ελλειψη κοντραστ, αρα πιθανοτητες λαθους στην εστιαση ή αδυναμια ή καθυστερησεις... προβλημα!!!!
...τα 85mm σου δινουν λιγο αερα, αλλα η αποσταση ειναι και εχθρος, μια και μπαινουν διαφοροι στο καδρο ακριβως την...αποφασιστικη στιγμη.
...θελει πολλα κλικ να πετυχεις κατι εστω αξιοπρεπες, κυριως λογω φοντου μια και ολο κεφαλια προεξεχουν συν του οτι η αποσταση μεγαλωνει και το βαθος πεδιου και δεν φλουταρεις ικανοποιητικα.

Παντως εχει τη φαση του, ειδικα αν εισαι σε τουριστικο μερος οπου ο καθενας κουβαλα και μια μηχανη (αν και παλι ενα ζορι το εχεις να στρεψεις τη μηχανη ση φατσα του αγνωστου)...

look it by 1L1as, on Flickr

Οι 2 τελευταίες είναι πολύ καλά πορτρετα δρόμου και με ενδιαφέρον τετράγωνο κάδρο

Οι 2 τελευταίες είναι πολύ καλά πορτρετα δρόμου και με ενδιαφέρον τετράγωνο κάδρο

Αααα να σαι καλα, το τετραγωνο προκυπτει λογω αχρηστων στοιχειων στο 3/2 αλλα και γιατι μου αρεσει τελευταιως (το βλεπω συχνα σε φωτογραφιες του luminous landscape). Eπισης οντως οι δυο τελευταιες, εχουν μια...δραση...

Το περιγραμμα γυρω γυρω, λεει τιποτε ή αδικα το βαζω?

@Paul.. και η δεύτερη εξαιρετική.
Θα προτιμούσα να είχε το negative space απο αριστερά της.

@ilias..τα δυο τελευταία πορτρέτα μου άρεσαν πολύ..
Στο πρώτο με τη φωτογράφο , ίσως έχεις χάσει λίγο την εστίαση , μου κάνει λίγο soft..

@Paul.. και η δεύτερη εξαιρετική.
Θα προτιμούσα να είχε το negative space απο αριστερά της.

Εμενα μου αρεσε που... παρεβλεψε τον κανονα...

@ilias..
Στο πρώτο με τη φωτογράφο , ίσως έχεις χάσει λίγο την εστίαση , μου κάνει λίγο soft..

Συνηθισμενα τα βουνα... (ας το δουμε σαν dedicated soft focus for portraits :music-smiley-005:)

Δημητρη, ειναι ενα φαρμακειο στη βουλιαγμενης, μετα την αργυρουπολη, προς την μερια της θαλασσας, ολο το περνουσα με αμαξι και ελεγα θα ειναι ωραιο μερος για φωτογραφιες....
Ηλια, η συννεφια ειναι ο καλυτερος καιρος για ασπρομαυρο, εχει απαλες σκιες, ουσιαστικα σαν ενα τεραστιο σοφτμποξ απο πανω ειναι.

Παυλο ως συνηθως καλες ολες τους...
Ηλια ψηφιζω την τριτη....
Μου αρεσουν ολες τους, η καθε μια εχει την χαρη της...
Γιαννη πολυ γλυκια φωτο της μικρης-εξαιρετικη...αερα στα αριστερα μπορεις να δωσεις?

Λεωνίδα σ'ευχαριστώ..
Είπα να μην την βάλω κέντρο και μου άρεσε να αφήσω τον αρνητικό χώρο απ'την αντίθετη πλευρά.
Συνήθως μου αρέσει να έχει χώρο εκεί που κοιτάει το θέμα , αλλά σε μερικές (όπως αυτή) μου άρεσε που κοιτάζει έξω απ'το καρέ.
Έκανα μερικές αλλαγές όμως γιατί η άσπρη γραμμή απ'τα κάγκελα πήγαινε στο κεφάλι της και αποσπούσε λίγο την προσοχή.Επίσης λίγο contrast ακόμα...
Η νέα έκδοση είναι αυτή..

MG2912-Edit-M.jpg