Re: Πορτρέτο
Μπράβο. Πολύ καλό!
Το ασπρόμαυρο πορτραίτο είναι γενικά πιο εύκολο γιατί γλυτώνεις όλο το χρωματικό θόρυβο από κοκκινηλες και γενικότερα αλλαγές χρώματος στο δέρμα. Ταυτόχρονα τονιζονται έτσι οι ακμες π.χ. Ρυτίδες και αποκτά μεγαλύτερη δυναμική. Γλύτωσες έτσι από ανάγκη για βοήθεια μέσα από retouching.
Retouching γίνεται και στα μάτια που εδώ όμως είναι κρυμμένα.
Απώλεια μεγάλη η έλλειψη ματιών καθώς αποκαλύπτουν πολλά και για αυτό μας καθηλωνουν στις φωτογραφίες. Επιτυχία όμως ότι καλύφθηκε κάπως αυτή η έλλειψη από τις αντανακλασεις στα γυαλιά.
Καλή η δυναμική που βγαίνει από την κλίση στους ώμους αναφορικά με το κεφάλι. Γενικότερα πολλοί κόβουν τους ώμους και είναι λάθος.
Για το άνοιγμα ή όχι του καδρου δεν είμαι σίγουρος. Μου αρέσουν τα στενά.επίσης η εμφάνιση αυτιού στην άκρη μπορεί και να αποσπάσει την προσοχή. Ίσως στην τελευταία να ήθελε αέρα κάτω και πάνω και αριστερά.
Μου άρεσε περισσότερο το τρίτο και μετά το τέταρτο, διότι αυτά τα δύο έχουν πιο πολύ αντίθεση χάρη στα highlights. Ειδικά στην τρίτη που ο ήλιος εγκλωβιζεται στα μαλλιά είναι πολύ ωραία. Παρα πολύ ωραία.
Στην πρώτη με χαλάει το χέρι που κρύβει το πιγουνι. Σαν δαγκάνες από εξωγήινο καβουρα που κυνηγάει το μοντέλο σου. Ξένο στην εικόνα.
Στην τελευταία κόβεις και μέτωπο αρκετά και πιγουνι... Και βασικά το πιγουνι κόβεται σε περίεργη κλίση. Το σώζει η δυνατή αντανάκλαση στα γυαλιά που τραβά το βλέμμα.
Τέλος, παίξε λίγο παραπάνω. Τέσσερις φώτο σερί σχεδόν με το ίδιο στυλ - στάση ακριβώς; Είναι σαν να βλέπω τέσσερις προσπάθειες για την ίδια φωτογραφία. Ούτε μία δεν γυρισες να κοιτάζει έστω δεξιά το μοντέλο;
Δηλαδή μου αρέσουν, με κορυφαία την τριτη, και σου έκανα και σχολιασμό για βελτίωση. Το σχολιασμό τον κάνω για να τα ακούω και εγώ.
Μπράβο και πάλι
Για επαγγελματική γνώμη περίμενε μπας και δει τις φωτογραφίες ο paulmarinis ή κάποιος άλλος. Εγώ ερασιτεχνικά...
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Για τον Παναγιώτη :
Θεωρώ ότι τα κάδρα σου πολύ σφηκτά. Ως προς το Α/Μ νομίζω ότι πρέπει να βρείς κάτι ποιό soft και με ακόμα καλύτερα μαύρα. Ως προς το θέμα νομίζω ότι πρέπει οπωσδήποτε να επενδύσεις : α) στο βλέμα & β) στην έκφραση. Θα σου πρότεινα να μελετήσεις έναν φωτογραφικό φίλο που έχει εξειδικευτεί στα ΑΜ πορτρέτα και έχει κερδίσει το concept επειδή έχει δουλέψει πολύ καλά το βλέμα, τα χέρια και την έκφραση.
https://www.flickr.com/photos/nikosaliagas
Εντυπωσιακό αποτέλεσμα ο τύπος. Τόσα χρόνια στο θέαμα έχει εξασκηθει το μάτι του στις πόζες. Μπράβο του. Δεν το ήξερα ότι είναι τόσο καλός πορτραιτακιας.