Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Η αρχικη (εγχρωμη) μου αρεσει καλητερα.Μου αρεσει οπως δενει το χρωμα της επιδερμιδας με το χρωμα πισω στο φοντο.Γενικα σα χρωματικη αποψη μου αρεσει.

Επισης,αν και η μασχαλη αρχικα δε μου εκατσε καλα,τελικα πιστευω οτι δινει στο πορτρετο μια αισθηση ανθρωπινη καπως.Ειναι μια ανεμελη φωτο μιας κοπελας και φαινεται και η μασχαλη...δεν χαλασε και ο κοσμος.:smile:

Κυριως κατι τετοια με ενοχλουν κυριως σε φωτογραφια τοπιου,πχ να εχει το καδρο καποιο ανθρωπινο στοιχειο σε καποιες ληψεις που θελω να φαινονται σαν το τοπιο να ειναι παρθενο(πχ καποιο σκουπιδι,κανα σπιτι/κτιριο σε καποια πλαγια που να μην το προσεξα κτλ)Αν και αυτα ειναι αναλογα παλι το θεμα,τι θες να πετυχεις κτλ...

Και εγώ θα προτιμήσω την έγχρωμη και σαν δεύτερη επιλογή το ασπρόμαυρο το Βασίλη που έχει προσθέσει και τον old time classic κόκο....

Απάντηση: Πορτρέτο

Κι εγώ την έγχρωμη προτιμώ.
Έχει πολύ ωραία χρώματα, ζεστά.
Όλα δένουν μεταξύ τους.
Από το φόντο μέχρι τον κοκκινο σκελετό του γυαλιού.

Re: Απάντηση: Πορτρέτο

Ωραία!
Νομίζω ότι ταιριάζει καλύτερα, τί λέτε;

attachment.php

Βασίλη οχι δεν ταιριάζει.

Αντι για πιό δυναμική έγινε απλά πιό σκληρή και πιό φλατ στου μεσαίους τόνους, χώρια το κλιπάρισμα των σκοτεινών. Την αδικεί ....

Επιτέλους να σου βρούμε κουσούρια βρε παιδί. :grinning-smiley-043

μια με τον pentacon 135mm f/2.8

3938525660_0107150ed7_o.jpg

Παύλε, ωραία ως προς το καλιτεχνικό μέρος :a0210:

Ως προς το τεχνικό όμως κάτι θέλω να ρωτήσω.
Γιατί 1/2500@ISO400 ??.
Οι ματζέντα αποχρώσεις στο εσωτερικό της δεξιάς παλάμης και του αριστερού καρπού πως προέκυψαν ??. Μήπως είναι θόρυβος λόγω της μικρής έκθεσης ??. Αλλά πάλι η ματζέντα ζώνη στις ρίζες των μαλλιών δεν είναι σε τόσο σκοτεινή περιοχή που να δικαιολογεί εντονο θόρυβο.:chinscratch:

Επ'ευκαιρεία και λίγος προβληματισμός για τους τόνους του δέρματος.

Μου φαίνονται κάπως κιτρινιάρικοι. Ισως βεβαια φταίει το ακαλιμπράριστο μόνιτορ μου.

Εκανα μια προσπάθεια αλλά δεν ξέρω ... εσείς θα μου πείτε.

attachment.php

Εχει κανείς κανένα λίνκ με συνοπτικές οδηγίες ή κανένα action σχετικά με την σωστή απόδοση των "skin tones" ??.

Attachments

• 3938525660_0107150ed7_oa_1.JPG
    3938525660_0107150ed7_oa_1.JPG
    186 KB · Views: 212

Παύλε, ωραία ως προς το καλιτεχνικό μέρος :a0210:

Ως προς το τεχνικό όμως κάτι θέλω να ρωτήσω.
Γιατί 1/2500@ISO400 ??.
Οι ματζέντα αποχρώσεις στο εσωτερικό της δεξιάς παλάμης και του αριστερού καρπού πως προέκυψαν ??. Μήπως είναι θόρυβος λόγω της μικρής έκθεσης ??. Αλλά πάλι η ματζέντα ζώνη στις ρίζες των μαλλιών δεν είναι σε τόσο σκοτεινή περιοχή που να δικαιολογεί εντονο θόρυβο.:chinscratch:

Επ'ευκαιρεία και λίγος προβληματισμός για τους τόνους του δέρματος.

Μου φαίνονται κάπως κιτρινιάρικοι. Ισως βεβαια φταίει το ακαλιμπράριστο μόνιτορ μου.

Εκανα μια προσπάθεια αλλά δεν ξέρω ... εσείς θα μου πείτε.

Εχει κανείς κανένα λίνκ με συνοπτικές οδηγίες ή κανένα action σχετικά με την σωστή απόδοση των "skin tones" ??.

απλα πηρα τον πεντακον 135μμ/φ2.8 εκείνη την ημερα και δεν τον εχω μαθει ακομα. Στην αρχη τράβαλα μεσα στο σπιτι και ήθελε ισο400, για να μην βγαίνουν κουνημένες, και μετα στο μπαλκονη απλα ξεχασα να κατεβάσω το ΙΣΟ.
Η αρχικη λήψη ειχε και λιγο υποεκθεση για αυτο μαλλον προέκυψε ο θόρυβος, η μηπως επειδη εκανα λιγο πιο σκοτεινές τις ακρες,δεν ξερω. Το κιτρινο μαλλον ειναι απο λαθος whitebalance¨, και μαρεσει να εχει λιγο κιτρινο το δερμα....γενικα ηταν τελείως πρόχειρη η λυψη, απλα μαρεσε η έκφραση και πως εγραψε ο φακος....αλλα μαλλον η δικια σου εκδοχη ειναι πιο καλη !:)
για δερμα σε αυτη τη λυψη εχω χρησιμοποιήσει καπια βηματα απο αυτον εδω ...
http://web.me.com/joelgrimes/Joel_Grimes_Photography/Skin_Smoothing.html

Εγώ πάντως προτιμώ, με διαφορά μάλιστα, το ΑΜ του Βασίλη.
Αν δηλαδή ήταν δικό μου πορτρέτο ούτε που θα το σκεφτόμουν να το αφήσω έγχρωμο.

Τι σου είναι το προσωπικό γούστο... άντε να βρεις άκρη!

οχι κατι το ιδιαιτερο αλλα μαρεσε αυτο το απο πισω πορτοκαλο φως που βγηκε και το φλας το ειχα στα 4 μετρα με 1/16 νομιζω με defuser.

Απάντηση: Πορτρέτο

Η φωτογραφία μεγαλώνει.
Σε περίπτωση που βγάλει "Error 404 Not found" πάτα απ'ευθείας ψηλά πάνω στη γραμμή διευθύνσεων του browser σου για να γίνει highlight και μετά enter.

Re: Απάντηση: Πορτρέτο

Η φωτογραφία μεγαλώνει.
Σε περίπτωση που βγάλει "Error 404 Not found" πάτα απ'ευθείας ψηλά πάνω στη γραμμή διευθύνσεων του browser σου για να γίνει highlight και μετά enter.

με τί φακουδάκι είναι Γρηγόρη;

Απο την σημερινη κεντρικη εκδηλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Ιβανωφειο...

Γιαννης Μπανιας...(f3.5, iso800, s1/500)

Φωτης Κουβελης...(f3.2, iso320, s1/200)

Αυριο καιρου επιτρεποντος στην πλατεια Αριστοτελους οπου και θα κανει την κεντρικη του προεκλογικη του συγκεντρωση το ΚΚΕ θα σας εχω φωτογραφιες της γγ του κομματος Αλεκας Παπαρηγας.

(Για τους αλλους αρχηγους ΠΑΣΟΚ&ΝΔ θα το παλεψω αλλα θα ειναι δυσκολα να πλησιασω με τον 70-200mm...)

πολυ ωραια..
setup ?

Ευχαριστω,μια ομπρελλα απο δεξια (στα 1/2 νομιζω) και ενα φλας στα αριστερα με κιτρινο jel στα 1/8 αν θυμαμαι καλα....