Re: Πορτρέτο
Ευχαριστώ πολύ Theodoros75.
Μου άρεσε σαν μπούσουλας αν και λιγο ζορίστικα να τα καταφέρω. Επειδή η εκδοχή σου μου φέρνει λίγο προς το κίτρινο και προσπαθώντας να το αποφύγω έπαιξα με λίγο διαφορετικές τιμές αλλά είχα πρόβλημα με το ότι μου άλλαζαν αρκετά την φωτεινότητα (κάτι που στο δικό σου παράδειγμα δεν φαίνεται να συνέβη). Μάλον κάτι δεν έκανα καλά.
Βασικά ισως να χρειάζονται μερικές διευκρινήσεις. Δηλαδή :
α) Διαβάζοντας "σχετικά καλοφωτισμένη περιοχή" πήγα και διάλεξα πιό φωτισμένες περιοχές απο αυτές που διάλεξες εσύ π.χ πάνω απο το δεξί ματι και όχι το αριστερό που διάλεξες εσύ, παίζει ρόλο αυτο??.
β) Οι τιμές που δίνεις κλιμακώνονται ανάλογα με το άν είναι μαυρισμένη ή όχι η επιδερμίδα και πώς ??. Μήπως π.χ. C=1/3M ισχύει για ηλιοκαμένο πρόσωπο και βαθμιαία φθάνει στο C=1/5M για το τελείως λευκό-ροζ των βορείων τον χειμώνα ??.
Αν έχεις να συμπληρώσεις κάτι σχετικό θα μας γλιτώσει απο χρονοβόρο ψάξιμο.
Εν τω μεταξύ μου ξύπνησες το μικρόβιο του ψαξίματος και δες που έπεσα!
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1021&message=30201956
"If you want to actually learn how to assess color "by the numbers", change the right hand info readout to LAB mode. It's printer and color space independent, and it divorces the color vector from the lightness, so you don't have to know anything about intensity. You can play in absolutes.
Fair Caucasian a=16, b=15
Tan Caucasian a=20, b=26
Light African a=25, b=25
Dark African a=18, b=18 "
Εφαρμόζοντας το "tan Caucasian" χρησιμοποιώντας Lab αντι για CMYK και "Color Balance" αντί για "Curves" και σημείο δειγματισμού στο "δόξα πατρι"
νά που έφτασα (εύκολα και στα γρήγορα).
Οντως μου φαίνεται σαν σωστή μαυρισμένη επιδεδερμίδα
Απο ότι καταλαβαίνω με γραμμική παρεμβολή παίρνει κανείς ενδιάμεσες καταστάσεις αλλά θέλει ψάξιμο. Μας λείπουν και οι τιμές της Κίτρινης φυλής ...