Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Από την αγωνία μου να κάνω ένα όσο το δυνατόν πιο κλειστό κάδρο για να τονίσω κατά κάποιον τρόπο την αγωνία της μικρής για την εξέλιξη του Tom & Jerry , "έκοψα" χωρίς να το θέλω τα ακροδάχτυλα της γιαγιάς....

kjkjsds.jpg

και αλλη μια, απο την ιδια σειρα....
εδω αν θυμαμαι καλα ,μονο με ομπρελλα με φλας στο 1/2....
με ε-410 και κιτ 14-42...
3965786286_bc95838535_o.jpg

Ενα απο χτες, μια ομπρελα απο δεξια στο 1/8 αμα θυμαμαι καλα....
με τον zuiko50mmf2 στα φ2,5

3982826559_911a943afd_o.jpg

Εχει κανείς κανένα λίνκ με συνοπτικές οδηγίες ή κανένα action σχετικά με την σωστή απόδοση των "skin tones" ??.

C 1/3 με 1/5 του Μ κ Υ
M λιγο μικρότερο του Υ ( ίσως 1%)
Υ λιγο μεγαλυτερο του Μ ( ίσως 1%)

Διάλεξε ενα σχετικά φωτισμένο σημείο στο δέρμα με το color sambler tool
Αλλαξε το tracks sampled color values απο RGB σε CMYK
Διάλεξε carves για να εφαρμόσεις τις αλλαγές:
Διαλεξε το red στο carves και στη συνεχεια με πατημενο το control κανε κλικ στο σημειο που ειχες διαλεξει αρχικα.
Στο carves θα δεις οτι εχει εμφανιστει κουκιδα στην καμπυλη του red, με το επάνω βελακι στο πληκτρολόγιο θα μικραινεις το ποσοστο του C ή με το κατω βελακι στο πληκτρολόγιο θα μεγαλώνεις το ποσοστο του C μεχρι να πλησιάσεις ποσοστο 1/3 με 1/5 του Μ κ Υ
Στη συνεχεια κανεις το ιδιο για το Green ( Μ ) και το Blue ( Υ )

Ελπίζω να βοήθησα.

Attachments

• ScreenHunter_02 Oct. 10 23.36.gif
    ScreenHunter_02 Oct. 10 23.36.gif
    2.5 KB · Views: 17
  • ScreenHunter_03 Oct. 10 23.36.gif
    ScreenHunter_03 Oct. 10 23.36.gif
    2.6 KB · Views: 15
  • ScreenHunter_05 Oct. 10 23.37.gif
    ScreenHunter_05 Oct. 10 23.37.gif
    2.3 KB · Views: 14
  • ScreenHunter_06 Oct. 10 23.48.gif
    ScreenHunter_06 Oct. 10 23.48.gif
    1.2 KB · Views: 195

Με αυτό τον οδηγό έκανα τις αλλαγές για το σωστό χρώμα δέρματος.
Δυστυχώς η οθονη που εχω δε βοηθάει να δω πως ειναι πραγματικά το τελικό αποτέλεσμα αλλα ελπιζω να καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Attachments

• 3938525660_0107150ed7_oa_1.JPG
    3938525660_0107150ed7_oa_1.JPG
    186 KB · Views: 49
  • ScreenHunter_07 Oct. 11 00.03.jpg
    ScreenHunter_07 Oct. 11 00.03.jpg
    17.3 KB · Views: 51

Ευχαριστώ πολύ Theodoros75.
Μου άρεσε σαν μπούσουλας αν και λιγο ζορίστικα να τα καταφέρω. Επειδή η εκδοχή σου μου φέρνει λίγο προς το κίτρινο και προσπαθώντας να το αποφύγω έπαιξα με λίγο διαφορετικές τιμές αλλά είχα πρόβλημα με το ότι μου άλλαζαν αρκετά την φωτεινότητα (κάτι που στο δικό σου παράδειγμα δεν φαίνεται να συνέβη). Μάλον κάτι δεν έκανα καλά.

Βασικά ισως να χρειάζονται μερικές διευκρινήσεις. Δηλαδή :
α) Διαβάζοντας "σχετικά καλοφωτισμένη περιοχή" πήγα και διάλεξα πιό φωτισμένες περιοχές απο αυτές που διάλεξες εσύ π.χ πάνω απο το δεξί ματι και όχι το αριστερό που διάλεξες εσύ, παίζει ρόλο αυτο??.
β) Οι τιμές που δίνεις κλιμακώνονται ανάλογα με το άν είναι μαυρισμένη ή όχι η επιδερμίδα και πώς ??. Μήπως π.χ. C=1/3M ισχύει για ηλιοκαμένο πρόσωπο και βαθμιαία φθάνει στο C=1/5M για το τελείως λευκό-ροζ των βορείων τον χειμώνα ??.

Αν έχεις να συμπληρώσεις κάτι σχετικό θα μας γλιτώσει απο χρονοβόρο ψάξιμο.

Εν τω μεταξύ μου ξύπνησες το μικρόβιο του ψαξίματος και δες που έπεσα!

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1021&message=30201956

"If you want to actually learn how to assess color "by the numbers", change the right hand info readout to LAB mode. It's printer and color space independent, and it divorces the color vector from the lightness, so you don't have to know anything about intensity. You can play in absolutes.

Fair Caucasian a=16, b=15
Tan Caucasian a=20, b=26
Light African a=25, b=25
Dark African a=18, b=18 "

Εφαρμόζοντας το "tan Caucasian" χρησιμοποιώντας Lab αντι για CMYK και "Color Balance" αντί για "Curves" και σημείο δειγματισμού στο "δόξα πατρι"
νά που έφτασα (εύκολα και στα γρήγορα).

attachment.php

Οντως μου φαίνεται σαν σωστή μαυρισμένη επιδεδερμίδα

Απο ότι καταλαβαίνω με γραμμική παρεμβολή παίρνει κανείς ενδιάμεσες καταστάσεις αλλά θέλει ψάξιμο. Μας λείπουν και οι τιμές της Κίτρινης φυλής ...

Attachments

• 3938525660_0107150ed7_oa_1 copy2.jpg
    3938525660_0107150ed7_oa_1 copy2.jpg
    159.3 KB · Views: 167

Βασικά ισως να χρειάζονται μερικές διευκρινήσεις. Δηλαδή :
α) Διαβάζοντας "σχετικά καλοφωτισμένη περιοχή" πήγα και διάλεξα πιό φωτισμένες περιοχές απο αυτές που διάλεξες εσύ π.χ πάνω απο το δεξί ματι και όχι το αριστερό που διάλεξες εσύ, παίζει ρόλο αυτο??.
β) Οι τιμές που δίνεις κλιμακώνονται ανάλογα με το άν είναι μαυρισμένη ή όχι η επιδερμίδα και πώς ??. Μήπως π.χ. C=1/3M ισχύει για ηλιοκαμένο πρόσωπο και βαθμιαία φθάνει στο C=1/5M για το τελείως λευκό-ροζ των βορείων τον χειμώνα ??.
Αν έχεις να συμπληρώσεις κάτι σχετικό θα μας γλιτώσει απο χρονοβόρο ψάξιμο.
Μας λείπουν και οι τιμές της Κίτρινης φυλής ...

Χα χα καλο, για μαυρες και λοιπες επιδερμιδες δε γνωριζω, goolge it, δε το χρειάστηκα ακομη , καταλαβαίνεις ;)
Οσο για τις ερωτησεις βλεπω πως ηδη βρηκες καλύτερο οδηγό :grinning-smiley-043

Πολύ καλή!...θα δοκίμαζα ένα color overlay, λίγο προς sepia.

Ευχαριστω, και αυτο εχει ενα, αλλα πολυ λιγο....cooper toner νομιζω λεγεται....10% νομιζω

Πολυ ωραια!!:a0210:

ΥΓ. για να μαθαινουμε κ εμεις οι νεοι...δεν θα ηταν καλυτερα αν δεν ηταν "κομμενο" το κεφαλι?

μου τοχουν πει και στο flickr για το κεφαλι....εγω επίτηδες το εκοψα ετσι στο lightroom μετα...διαλεξα το καδρο να μοιάζει με αυτο του σινεμα, και μου εκατσε καλυτερα ετσι. Γενικα οι κανονες στη φωτογραφια ειναι περισσότερο οδηγίες...δεν ξερω, τι λετε?

μου τοχουν πει και στο flickr για το κεφαλι....εγω επίτηδες το εκοψα ετσι στο lightroom μετα...διαλεξα το καδρο να μοιάζει με αυτο του σινεμα, και μου εκατσε καλυτερα ετσι. Γενικα οι κανονες στη φωτογραφια ειναι περισσότερο οδηγίες...δεν ξερω, τι λετε?

+1

Πολύ καλή Παύλο! Για δώσε κανα info για το φλας...!