Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

...
Απλα εκεινη την ωρα με το τρεξιμο και το ζορι παντα υπαρχουν ατελειες, οσο κ να ψαχνεις.

Βεβαια παντα το πιο ευκολο ειναι να τα βλεπουμε μετα.

Γι' αυτο και βγαζεις πολλες, για να διαλεξεις τελικα λιγες. Ειδικα οταν εχεις πανω απο ενα ατομο...

επρεπε να ειχα και εγω ξανθο μ......για να μου σχολιαζατε ε.....
:p:p

:grinning-smiley-043

Εσενα πρωτη φορα που δεν μου αρεσαν καθολου. Και δεν θα μου αρεσαν ουτε με ξανθο μοντελο.

Αλλα απο οτι καταλαβα τωρα αρχισες να παιζεις με φλας. Εχεις πολλα να μαθεις και ειμαι βεβαιος οτι θα το καταφερεις .

εμενα αντιθετως γιατι μαρεσουν; Ισως ειναι πρωτες προσπαθειες και γιαυτο μαρεσουν :p
Για πες ομως τι ειναι αυτο που σε χαλαει , ωστε να ειμαστε ετοιμοι για την επομενη φορα :D

και εγω θα συμφωνισω για την σταση του μοντελου, αλλα συγουρα θα εχει αλλες φωτο ο john με νορμαλ ποζα, ο φωτισμος παντως αψογος. Μια λυση οταν εχει πολυ φως απο τον ηλιο ειναι να βαλεις κανα ΝΔ φιλτρο για να μπορεις να χρησιμοπηισεις πιο ανοιχτα διαφραγματα, αμα εχεις...

Gomar νομιζω θελει περρισοτερο μπλα μπλα με το μοντελο, γιατι σε ολες εχει την ιδια εκφραση, η πιο καλη ειναι μαλλον με το ταττοο, αλλα και παλι δειχνει να βαριεται ...

εμενα αντιθετως γιατι μαρεσουν; Ισως ειναι πρωτες προσπαθειες και γιαυτο μαρεσουν :p
Για πες ομως τι ειναι αυτο που σε χαλαει , ωστε να ειμαστε ετοιμοι για την επομενη φορα :D

Οκ

1) Κακη σταση του μοντελου (ας μην ειναι, ετσι το αναφωνουμε) και κακη εκθεση του αριστερου φλας.

2)Αυτη δεν ειναι κακη. Δεν μου αρεσει ομως το styling και το φουξια στο σκουροχρωμο φοντο

3)Επισης κακο styling και αδιαφορο φοντο

4) το ιδιο

5) Αυτη ειχε τα φοντα να ειναι η καλυτερη. Θα προτιμουσα ομως να την τραβουσες λιγο πιο νωρις για να γραψει περισσοτερο το Magic light. Μια πιο ισορροπημενη κατασταση φυσικου και τεχνητου φωτισμου.

σας ευχαριστω για τα σχολια..
το μπλα μπλα παιδια το ξερω και εγω.Δυστηχως απο οτι βλεπω θελει πολυυυ δουλεια αυτο το κομματι και οπως εχετε καταλαβει ειναι οι πρωτες μου προσπαθειες για να πετυχω να νιωθει ανετα το μοντελο.
Συγκεκριμενα η ξαδερφη μου ειναι απο μονη της δυσκολος σαν ανθρωπος να εκφραστει και να γελασει (βεβαια μη περιμενω και πολλα απο ενα παιδι 2ας γυμνασιου :P)
Τωρα ως προς το τεχνικο κομματι.
Η ωρα ηταν δυσκολη για τις φωτογραφισεις στα βραχια.Ημουν με την μηχανη στο χερι και οχι σε τριποδο.
Ηθελα να πετυχω αυτο το magic light (οπως στον φιλο μου με την κιθαρα) αλλα επιανα ταχυτητες <1/30 και δεν ηθελα να δωσω ψηλα iso >800

Το φουξια μαρεσε για την αντιθεση με τα συνολικα χρωματα της φωτογραφιας.
Eπισης styling και ντυσιμο δεν μπορω να τα γνωριζω και δεν ξερω πως θα αποκτησω γνωσεις πανω σε αυτο το κομματι.Οπως επισης δεν ξερω πως θα αποκτησω γνωσεις για το στησιμο του μοντελου.

.
Eπισης styling και ντυσιμο δεν μπορω να τα γνωριζω και δεν ξερω πως θα αποκτησω γνωσεις πανω σε αυτο το κομματι.Οπως επισης δεν ξερω πως θα αποκτησω γνωσεις για το στησιμο του μοντελου.

Aν δεν σπουδασεις υπαρχει κι αλλος τροπος . Καταπινωντας ατελειωτες σελιδες με περιοδικα μοδας και φωτογραφιας.

Εκει θα αποκτησεις και αποψη και στυλ.

Ιάσονα μία παρατήρηρη έχω μόνο να προσθέσω. Δεν μου άρεσε οτι ενώ στο κάτω μέρος φαινόταν ο βράχος στο πάνω μέρος του φόντου δεν υπήρχε τίποτα απολύτως. Δημιουργούσε μια inbalance στα ελληνικά...
Ισως αν κότσαρες ένα φεγγάρι εκεί να ισορροπούσε η σύνθεση λίγο.

@kotsidis
Καλή εκτέλεση, μόνο στη στάση των μοντέλων ενστάσεις. Το βλέμμα του άνδρα εστιάζει στον λαιμό της κοπέλας ενώ θα έπρεπε να κοιτάζει λίγο πιο ψηλά (ή πιο χαμηλά, αναλόγως το είδος φωτογραφίας που θα επεδίωκες :p ) ή κάπου αλλού στο αδιάφορο, και βέβαια το στήσιμο της κοπέλας δεν την κολακεύει και ως προς την ανάδειξη του σώματος (το να βλέπουμε το γόνατο ανφάς 100% νομίζω τα χαλάει) όσο και ως προς το άσεμνο της στάσης, ειδικά με τη γυάλα τα φρούτα τοποθετημένα φάτσα κάρτα μπροστά στην ηβική της χώρα (προκαλούν για διαφορετική "ανάγνωση" της σκηνής). Αλλά για χρώμα κόντραστ κλπ διαφωνώ με τους προλαλήσαντες, πολύ καλά μου φαίνονται.

για το styling μια λυση ειναι καμια trendy φιλη η αδερφη:))
αλλα οπως λεει και ο KOSH, πολυ χαζεμα σε δουλιες αλλων, και σε τεχνικο κοματι και σε styling, ειναι και το makeup μετα που παιζει ρολο...

Και μια ακομη φωτο για την "σκληρη" κριτικη σας.Να δουμε λιγο την τονικοτητα, το χρωμα και την οξυτητα...

JON_8649.jpg

τα χρωματα ειναι πολυ ωραια και το contrast επισης.
Αυτο που θα θελα ειναι να εχεις εναν 70-200 με ανοιχτο διαφραγμα να ξεφονταρει το θεμα απο το φοντο

Γιατί; Τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου υποτίθεται πως φωτογραφίζει, τα μοντέλα είναι ζωντανό ντεκόρ. Εμένα μου αρέσει το γράψιμο. Αλλά το μαγιώ του τύπου είναι απαράδεκτο :p

ο 70-200 μαλλον ειναι:)
στα 110μμ ειναι η φωτο, ο πωπος ειναι παντως μια χαρα, ελπιζω να μην τα διαβαζει και το μοντελο:)
αν καταλαβα καλα δεν βαζεις ανοιχτο διαφραγμα επειδη καιγονται οι φοτος απο το φως του ηλιου.ND φιλτρα δοκιμασες?
Τα φωτα ειναι studio φλας?Πια ειναι η πιο γρηγορη ταχυτητα κλειστρου με τα οπια συνχρονιζουν γενικα αυτα?