Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

αν καταλαβα καλα δεν βαζεις ανοιχτο διαφραγμα επειδη καιγονται οι φοτος απο το φως του ηλιου.ND φιλτρα δοκιμασες?

Οι φακοί μεγάλου διαφράγματος το έχουν αυτό στις πολύ φωτεινές συνθήκες, συχνά παρουσιάζουν κάτι σαν θάμβωση, έχω παρατηρήσει.

Οχι, εννουσα κατι αλλο. Επειδη εχει πολυ φως αναγκαζεται να βαζει ταχυτητα κλειστρου 1/2000 η 1/4000 η κατι τετιο. Αλλα επειδη τα φλας μαλλον δεν συνχρρονιζουν με τετιες ταχυτητες αναγκαζεται να κλεινει το διαφραγμα επειδη εχει πολυ φως για να πετυχει το 1/400 πχ(αν καταλαβα σωστα). Ενας τροπος για να εχεις λιγοτερο φως και πιο ανοιχτα διαφραγματα ειναι να βαλεις ΝΔ φιλτρο.

Και ενα λινκ απο το strobist σε αυτο το θεμα

http://strobist.blogspot.com/2010/06/using-nd-filters-to-kill-depth-of-field.html

Απάντηση: Πορτρέτο

Το θέμα του Γιάννη είναι το ξενοδοχείο νομίζω και αυτό φωτογραφίζει.
Όλοι οι χώροι πρέπει να φαίνονται καθαρά, εάν ήθελε φλουτάρισμα θα χρησιμοποιούσε 300άρη 2,8 και θα τραβούσε...... απο το απέναντι ξενοδοχείο.
Οι χώροι είναι δεδομένοι και οι δυσκολίες της φωτογράφισης άπειρες. Δεν είναι λίγες οι φορές που ξενοδόχοι ξεφυλλίζοντας σχετικά περιοδικά έχουν απαιτήσεις παράλογες.
Μου έχουν φέρει ως παράδειγμα φωτό απο ξενοδοχείο στη Θήρα (καταγάλανη πισίνα, φόντο θάλασσα και ντεκόρ λευκές πέτρες) και μου ζήτησαν λίγο πολύ το ίδιο.
Μόνο που το ξενοδοχείο τους δεν είχε καμμία σχέση με αυτο της Θήρας Ούτε θάλασσα, ουτε πέτρες....και μια πισίνα.........τέσπα!

Last edited:

εγω καταλαβα οτι το θεμα ειναι τα μοντελα και οχι το ξενοδοχειο.Αν ειναι ετσι παω πασσο τοτε :)

Οι φακοί μεγάλου διαφράγματος το έχουν αυτό στις πολύ φωτεινές συνθήκες, συχνά παρουσιάζουν κάτι σαν θάμβωση, έχω παρατηρήσει.

Ειναι θεμα φακων?

Το ανακαλυψα κι εγω με το "σκληρο τροπο".

Εβγαζα καποιες ομαδικες σε απευθειας ηλιο περιπου 4-5 το απογευμα.

Οταν αλλαξα διαφραγμα απο 7.1 σε 3.5, βγηκαν ολες καμμενες.
Δυστυχως με το δυνατο φως δεν ειδα καλα στην οθονη, αφου ημανε και ανυποψιαστος ....Ολη η ομαδα ειναι για πεταμα.

Ειναι θεμα φακων?

.

ειναι μαλλον επειδη η ταχυτητα κλειστρου μπορει να ειναι το πολυ 1/4000 η 1/8000 στη μηχανη.
Με ανοιχτα διαφραγματα εχει παραπανω φως αποτι χριαζεται με αποτελεσμα να ειναι καμμενες

Δεν μιλώ για κάψιμο, αλλά για σημαντική ελάττωση κόντραστ. Ούτως ή άλλως η μηχανή θα αντισταθμίσει το ανοικτό διάφραγμα ανεβάζοντας ταχύτητα (μέχρι εκεί που πάει ασφαλώς, με 2.8 στο ελληνικό καταμεσήμερο, ούτε και το 1/8000 θα μας φτάσει).

για το κοντραστ το εχω παρατηρισει και εγω, αλλα μπορει να φταει και το UV φιλτρο μερικες φορες, εμενα στο 40-150 που εχω, εβγαζε φωτο με πολυ χαμηλο κοντραστ λογο φιλτρου, και τελικα το ξεβιδωνω καθε φορα. αλλα ο 50αρης φ2 με κοντρα φως ηλιου συγουρα χανει σε κοντραστ μερικες φορες, οταν ειναι υπο καπια συγκεκριμενη γωνια...

Αλήθεια, γιατί θόλωσες τα πρόσωπα των συντελεστών της φωτογράφισης; Παντρεμένοι είναι? :flipout:

χααχαχ!! Μπα κανενας..αλλα μπορει να μη θελουν βρε παιδι μου να φαινονται!! εγω δεν εχω παλι προβλημα..αλλα δε φαινομαι!! φτου!!:bigcry:

ΥΓ. : ποτε δε βαζω φιλτρα κανενος ειδους μπροστα απο το φακο, πλεον.
Αντε κανα UV για προστασια απο τα χτυπηματα-γρατζουνιες κ μονο.

4786111345_079bce467c_b.jpg

Αυτο ειναι που λενε αμα "φυσαει" το μοντελο ή πιο επαγγελματικα αμα "γραφει" τυφλα να χουν και οι φωτισμοι και οι γωνιες και ολα.

Μια προχειρη Αυτοφωτογραφιση στον τελικο ...:HTEHETH63:

...αμα δεν εχει ορεξη να σε βγαλει κανεις το κανεις και μονος σου ...:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Attachments

• EGO.jpg
    EGO.jpg
    122.5 KB · Views: 76
Last edited:

αστερι το μοντελο συγουρα:)
μια απο το ιδιο , δεν ξερω τελικα πια απο τις δυο μαρεσει περρισοτερο...

34275_407872722510_552897510_5188393_6927643_n.jpg

και μια που παιζαμε με φωτιζμο

34275_407872712510_552897510_5188391_2277494_n.jpg

αστερι το μοντελο συγουρα:)
μια απο το ιδιο , δεν ξερω τελικα πια απο τις δυο μαρεσει περρισοτερο...

Έχεις ανέβει κατηγορία εσύ παιδί μου!!! :grinning-smiley-043

Από τα πιο ωραία μοντέλα-πορτέτα που κυκλοφορούν εδώ μέσα!Μπράβο Paul!!