Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Ωραία φωτογραφία, θα ήταν πολύ πιο καλή αν εστίαζες στο πρόσωπο της κοπέλας, καθότι τα καθίσματα δεν είναι και πολύ ενδιαφέρον σαν θέμα (από αυτή τη γωνία)

Η σωστή απάντηση στο 50-50 ερωτημά σου, ήταν ρυθμίσεις. :2thumb22sup:

Το λεωφορείο στρίβει στο τούνελ αφήνοντας το Βατικανό κι εγώ σκέφτομαι ακόμη τον Άγ. Πέρτο. Κάποια στιγμή βλέπω τη σύζυγο, ενώ το τούνελ τελειώνει. Σηκώνω τη μηχανή «ρυθμίσεις ή κάδρο;» σκέφτομαι, «Κάδρο!» και τραβάω χωρίς σκέψη…:blink:

Ενας ξαδερφος.
Με την ε410 και 14-42μμ.

4200845626_1d75c4d91c_o.jpg

Last edited:

Ενας ξαδερφος.
Με την ε410 και 14-42μμ.

4200845626_1d75c4d91c_o.jpg

Δεν ειναι η πρωτη φορα που με εντυπωσιαζει φωτογραφια σου.
Παρα πολυ καλη και μαλιστα α/μ ψηφιακη που μου θυμιζει κατι απο φιλμ.
:SFGSFGSF:

βασικα θελει να ειναι απο πισω ο ηλιος και το πορτρετο να σχηματιζει 45 μοιρες γωνιες απο τον ηλιο εφοσων κοιταει τον φακο.

Και σε αυτες τις περιπτωσεις χρησιμοποιεις η φιλ ιν φλας η καποιον ανακλαστηρα....

να και ενα πορτρετο ? το ποσταρα και στο hdr αλλα δεν εχει κινηση :p
DSC_0414_5_6_a1.jpg

Εξαιρετικη απ'ολες τις αποψεις για τα γουστα μου επισης.

Η φωτογραφια αυτη του gomar μου αρεσει και εμενα,ιδιαιτερα η επεξεργασια hdr εχει δωσει πολυ καλο αποτελεσμα στους τονους.

Η φωτογραφια αυτη του gomar μου αρεσει και εμενα,ιδιαιτερα η επεξεργασια hdr εχει δωσει πολυ καλο αποτελεσμα στους τονους.

Οντως και πολυ σπανια βλεπω κατι να μου αρεσει απο HDR , συνηθως τα βρισκω υπερβολικα.

Οντως και πολυ σπανια βλεπω κατι να μου αρεσει απο HDR , συνηθως τα βρισκω υπερβολικα.

Ναι και εγω το ιδιο,σπανια βλεπω κατι σε hdr να μου αρεσει.

Και γενικα,στο ιντερνετ,πιο συχνα βλεπεις φωτογραφιες με εντονα χρωματα και κοντραστ,ξερεις "πιασαρικες",παρα πιο σωστες και ισορροπημενες.

Για παραδειγμα εψαχνα να βρω καποιο ξενο σαιτ με ωραιες φθινοπωρινες φωτογραφιες φυσης κτλ για να το δωσω σα λινκ στις φωτογραφιες φθινοπωρου μιας και το φθινοπωρο εχει αρχισει και φευγει,αλλα δυσκολευομαι να βρω κατι που να μην τεινει στην υπερβολη,σχεδον ολα εχουν πολυ τονισμενα χρωματα και κοντραστ,και δειχνουν υπερβολικα και ψευτικα.

Εξαιρετικη απ'ολες τις αποψεις για τα γουστα μου επισης.

Για τη φωτογραφια του GoMar.

Σε πρωτη αναγνωση, ειχα σκεφτει οτι θα ηθελα ο μαστορας να κανει κατι πιο "μαχιμο" η κατι πιο βαρυ.

Τελικως, μου φαινεται οτι ειναι καλυτερα ετσι. Ο μαστορας ειναι μαχιμος απο μονος του και το οτι απλως δοκιμαζει μια βιδα κανει μια αντιθεση ωραια.

Eξαιρετικη φωτογραφια, και επεξεργασια "οσο πρεπει", χωρις υπερβολες.
Και πρωτοτυπη.

χα! παιδια thnx για τα σχολια σας...δεν ηξερα οτι θα πετυχαινε τοσο σαν φωτογραφια.
σας ευχαριστω.
Οπως ειχα πει και στο hdr thread.Μου πετυχε σα φωτο (για τα γουστα μου) γιατι την τραβηξα με αυτο τον σκοπο.Περιμενα τετοιο αποτελεσμα..

Εδω μια αλλη προσπαθεια.Πειραματιζομουν με το φλας.(επειδη δεν εχω ιδεα)
DSC_0293a.jpg

Πολυ ομορφη και γλυκια ληψη,ενω και οι τονοι του δερματος εχουν βγει ομορφα.Τα χρωματα εχουν μια ζεστη χροια που ταιριαζουν στη φωτογραφια.

Σας ευχαριστω.
θα την εβαζα στο still life...αλλα λεω ενταξει να τις βαλω και τις 2 μαζι εδω.Αν ειναι να γινει move απο καποιον admin/mod.
η δευτερη πιο πολυ ηθελα να δω το φλας σε μερα και η τεχνικη του
Παρολο που δεν ειχα καποιο σοφτ box η ομπρελλα , με βοηθησε το photoshop:p

paulmarinis : ε πιστευω οταν μεγαλωσει να αλλαξει στυλ :p

Σας ευχαριστω.
θα την εβαζα στο still life...αλλα λεω ενταξει να τις βαλω και τις 2 μαζι εδω.Αν ειναι να γινει move απο καποιον admin/mod.
η δευτερη πιο πολυ ηθελα να δω το φλας σε μερα και η τεχνικη του
Παρολο που δεν ειχα καποιο σοφτ box η ομπρελλα , με βοηθησε το photoshop:p

paulmarinis : ε πιστευω οταν μεγαλωσει να αλλαξει στυλ :p

Υπάρχει και νήμα για ασπρόμαυρη φωτογραφία.

Πιστεύω εκεί θα ταίριαζε καλύτερα.