Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Πολύ ωραία, το γυναικείο πρόσωπο είναι όλα τα λεφτά.

Σε ευχαριστω... εεε... ποιο προσωπο θα ηταν ολα τα λεφτα? Ο ενας ειναι αξουριστος, ο αλλος καραφλος, ο τριτος καπελωμενος, μονο η τυπισσα εμεινε...:music-smiley-005: και καλλιτεχνικα να το δουμε, ειναι η μονη που... κοιταζει στο φακο !!!

Racer, ασε τις προσωπογραφιες και βγαλε κανενα REO να στριβει με τα τεσσερα και το χειροφρενο στο χερι... τι το χεις το ονομα...!!!!:drummer:

3vs1 by 1L1as, on Flickr

To εσκισα λιγο στην επεξεργασια γιατι δεν μου καθοταν καλα το καδρο... περισσοτερο βεβαια χρησιμοποιησα αυτα που λεγονται εδω τα οποια αν και δεν τα πολυκαταλαβα τι και πως, μου φανηκαν ενδιαφεροντα...

και οι ρωσιδες δεν πανε πισω:))
με reflector....

308129_10150299107802511_552897510_8543941_602994136_n.jpg

308129_10150299107807511_552897510_8543942_1629202818_n.jpg

Μια χαρά είναι και οι Ρωσίδες! Και οι δύο πολύ καλές Παύλο, η πρώτη όμως φοβερή!

Καλά, και η ασπρόμαυρη μ´αρέσει, αλλά η πρώτη από τις δύο τελευταίες, ξεχωρίζει IMHO.

Paul στου Τριτση αν θες βοηθό να κρατάει ομπρέλες κ.λ.π πες μου.

Σαν πορτρέτο εγώ διαλέγω την τελευταία

θελω 3ο φλας:)

Και εγώ θέλω 4ο.(δεν το λέω ειρωνικά)..
Πολύ καλές όπως πάντα. Απλά νομίζω ότι θα ήθελα διαφορετικό "δέσιμο" μεταξύ φως-πόζας μοντέλου.

στα τεσερα φλας δεν εχω φτασει ακομα, εχω το τριτο αλλα εχει χαλασει :(
στη δευτερη ηθελα τριτη πηγη για τα ματια βασικα.....
με το δεσιμο τι εννοεις?

στα τεσερα φλας δεν εχω φτασει ακομα, εχω το τριτο αλλα εχει χαλασει :(
στη δευτερη ηθελα τριτη πηγη για τα ματια βασικα.....
με το δεσιμο τι εννοεις?

Το 4ο χρειάζεται αν θες να ξεπλύνεις background ή να έχεις (key,fill,backgorund & hair πχ).

Για το δέσιμο (είναι κάτι που ψάχνομαι και εγώ) πιστεύω ότι αναλόγως τη μήνυμα θέλεις να περάσεις θα πρέπει να "δουλέψεις" το κατάλληλο φως.
Πχ στο πορτρέτο άλλο φως θέλεις για glamour και άλλο για ένα κλασικό δραματικό πορτρέτο. Ελπίζω να σου έδωσα να καταλάβεις τι εννοώ.
Σου'χω και ερώτηση .. φωτόμετρο έχεις.?? πως εκθέτεις ?

Last edited:

:grinning-smiley-043
Παύλο, νομίζω ότι το πρώτο είναι ό,τι καλύτερο μας έχεις δείξει μέχρι τώρα, ειδικά από πλευράς φωτισμού! Μ' αρέσουν όλα, και το φως, και το bokeh, και η πόζα, και το μοντέλο!

EDIT: Ζηλεύω!

εδω το φως ειναι μια οπμρελλα απο πανω αριστερα, και ενα γυμνο φλας απο αριστερα πισω....στη δευτερη ειναι reflector κατω απο το προσωπο της, αλλα μαλλον τον ηθελε πιο κοντα.
η πρωτη βγηκε ωραια γιατι κοιταει προς τα πανω και την φωτιζει η ομπρελλα.
Επισης εχω φτιαξει ενα gobo, και το δοκιμαζω τωρα για να φωτιζω τα ματια....απλα εδω πετυχα λαθος ματι:)) ειναι λιγο δυσκολο να σημαδεεις εκει ακριβως που θες

314620_10150311810547511_552897510_8615637_1918802292_n.jpg

για ενταση στο φλας πειραματικα το κανω και πετυχαινω αυτο που θελω. Αν αρχιζεις τωρα, καλυτερα να τα ριθμιζεις ενα ενα τα φλας, για να βλεπεις και τι κανει το καθενα.
Το μοντελο ειναι και αυτη φωτογραφος, και ειναι πολυ δυσκολο να φωτογραφιζεις φωτογραφους!!!!:))

γενικα ειναι απο facebook ανεβασμενες και τις αλλιωνει λιγο.
Το μονο sharpening που μπορει να ειχει γινει ειναι απο lightroom οταν εκανα resize, δεν θυμαμαι τι ρυθμισεις ειχε