Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

kimwn.jpg

Sigma SD14 , 18-50 EX f2.8 at 28mm , f5 , 1/60 ,iso 100

Eπειδη τα καλα πορτρετα θελουν και την αναλογη καμερα :D .Καθε φορα που τραβω πορτρετα με αυτον τον σενσορα μενω με το στομα ανοιχτο .

πραγματικά "τρισδιάστατη" αίσθηση! πολύ ζωντανή και όσο crispy πρέπει!...και τα χρώματα τέλεια. έμεινα εντυπωσιασμένος!

Αν και δεν εχω βαλει ουτε μια βαθμιδα στο sharpness στο resize εφαγε μια sharpness που δεν μου αρεσε. Στο νορμαλ την προτιμω καλυτερα.

kimwnunsharped.jpg

Last edited:

kimwn.jpg

Eπειδη τα καλα πορτρετα θελουν και την αναλογη καμερα :D .Καθε φορα που τραβω πορτρετα με αυτον τον σενσορα μενω με το στομα ανοιχτο .

Πολύ καλό, εντύπωση μου κάνει ότι υπάρχει λεπτομέρεια πίσω στο γρασίδι (που στις περισσότερε περιπτώσεις θα ήταν καμένο) αλλά και στο κατω δεξί μέρος της εικόνας που είναι σκούρο.

"'Επαιξε" και επεξεργασία;

Απάντηση: Πορτρέτο

Ναθαναήλ αν και δεν είμαι γνώστης στο θέμα φωτογραφία, προτιμώ την πρώτη φώτο σου (πόστ #1316)
μου φαίνεται πολύ ποιο καθαρή από την 2η που ανέβασες, ειδικά τα μάτια στην δεύτερη θολώνει πολύ!!
:ernaehrung004:

1η.
kimwn.jpg
... 2η.
kimwnunsharped.jpg

Μια με τον Sigma 70-300 ....
attachment.php

Να τις χαιρεσαι και τις δυο.

Δεν πρεπει να το πω για πολλους λογους, αλλα δεν κρατιεμαι.

Ο φακος τις αδικει.

Τον εχει και η μανα μου σε SONY, αλλα δεν ...

Να τις χαιρεσαι και τις δυο.

Δεν πρεπει να το πω για πολλους λογους, αλλα δεν κρατιεμαι.

Ο φακος τις αδικει.

Τον εχει και η μανα μου σε SONY, αλλα δεν ...

Να'σαι καλά φίλε και εσύ το μικρό σου.
Και η συμπίεση αδικεί λίγο το φακό μη νομίζεις. Βέβαια όταν πήρα τον φακό τον πήρα για να παίξω με λίγο μάκρο και να έχω και έναν ζουμ για καμιά ειδική περίπτωση.
Ένας είναι ο φακός: Canon 70-200 f4 IS!!! :music-smiley-005::music-smiley-005:
Ας όψεται η :twoguns: κρίση όμως..., που θα πάει...

Πολύ καλό, εντύπωση μου κάνει ότι υπάρχει λεπτομέρεια πίσω στο γρασίδι (που στις περισσότερε περιπτώσεις θα ήταν καμένο) αλλά και στο κατω δεξί μέρος της εικόνας που είναι σκούρο.

"'Επαιξε" και επεξεργασία;

Oχι ρε τι επεξεργασια. Αφου εχω δηλωσει οτι σε θεματα επεξεργασιας ειμαι ασχετος.

Τα βασικα μονο : εκθεση ,λιγο χρωματικη ισορροπια λιγο μειωση τα highlights και καθολου κορεσμος ή sharpness .

Αλλα ολα εγιναν σε ολη την εικονα και οχι επι μερους μασκες.

Ναθαναήλ αν και δεν είμαι γνώστης στο θέμα φωτογραφία, προτιμώ την πρώτη φώτο σου (πόστ #1316)
μου φαίνεται πολύ ποιο καθαρή από την 2η που ανέβασες, ειδικά τα μάτια στην δεύτερη θολώνει πολύ!!
:ernaehrung004:

Ειναι που δεν τις βλεπεις σε φουλ αναλυση.
Στην κανονικη τους φαινονται μια χαρα τα ματια και στην βερσιον με τα στοιχεια της δευτερης.

Το θεμα του unsharp στο resize ειναι υπουλο πραγμα αλλα αναγκαιο.

Last edited:

Να'σαι καλά φίλε και εσύ το μικρό σου.
Και η συμπίεση αδικεί λίγο το φακό μη νομίζεις. Βέβαια όταν πήρα τον φακό τον πήρα για να παίξω με λίγο μάκρο και να έχω και έναν ζουμ για καμιά ειδική περίπτωση.

Σε σχεση με ολους τους αλλους που εχεις, πρεπει να ειναι εμφανης η διαφορα σε ποιοτητα. Ετσι ειναι?

Με το φακο που λες εχω δηλωσει στο παρελθον οτι ειμαι ερωτευμενος...

Σε σχεση με ολους τους αλλους που εχεις, πρεπει να ειναι εμφανης η διαφορα σε ποιοτητα. Ετσι ειναι?

Με διαολιζετε να τον ξεφτιλισω :D αν και τον εχω και τον λατρευω....

Oχι ρε τι επεξεργασια. Αφου εχω δηλωσει οτι σε θεματα επεξεργασιας ειμαι ασχετος.

Τα βασικα μονο : εκθεση ,λιγο χρωματικη ισορροπια λιγο μειωση τα highlights και καθολου κορεσμος ή sharpness .

Αλλα ολα εγιναν σε ολη την εικονα και οχι επι μερους μασκες.

Δεν ξερω αν ειναι θεμα αισθητηρα, η απλα η ιδεα μου.

Σε αντιστοιχες συνθηκες (πολυ φως, μερικα κομματια και το θεμα σκιασμενο) θα περιμενα πολυ περισσοτερα σκοτεινα ή καμμενα σημεια. Ειναι δυνατον να εχει μεγαλυτερο δυναμικο ευρος ο αισθητηρας, σε σχεση με το συνηθες?

Όντως με τους άλλους είναι εμφανής η διαφορά. Ακόμα και με τον 50άρι, όχι βέβαια όσο με τους άλλους αλλά έχει και εκεί.
Anyway για τα λεφτά του και τη χρήση του είναι εξαιρετικός!

Το ξέρω, γι' αυτό το είπα... :p

Δεν μπορεις.
Σε προκαλω. :HTEHETH63:

Οποιος χασει τον κανει δωρο στον George C.

:worshippy::worshippy::worshippy::worshippy:
Άντε για φτιάξτε με!!! :music-smiley-005:

kosh: εχω παθει πλακα με την φωτογραφια σου......

παιδια να τα χαιρεστε ολοι τα παιδια σας...
ευχομαι γερα και δυνατα !

kimwn.jpg

Πραγματικά πολύ ωραία φωτογραφία, με πολύ φρέσκα χρώματα που σε κάνει και νιώθεις τη δροσιά του ίσκιου.

Μου δίνει την εντύπωση ότι ο γιος σου θα κάνει ένα βήμα και θα βγεί από το πλαίσιο.