Φωτογραφία πορτρέτου

Re: Πορτρέτο

Αλεξ, ειναι με μια ομπρελλα με φλας, απο δεξια και αρκετα πανω, για να εχει σκεις και να φαινονται οι μυς:)
εχω βγαλει πολλες, θα ανεβασω και αλλες αμα ειναι πιο μετα....

paul Μ αρέσει πολύ το ειδος φωτογραφίας που απ οτι βλέπω σ έχει κατακτήσει(και τοι αντιθετο)!!!

Πολυ ωραια!!:a0210:

ΥΓ. για να μαθαινουμε κ εμεις οι νεοι...δεν θα ηταν καλυτερα αν δεν ηταν "κομμενο" το κεφαλι?

Αν ήταν "όρθιο" θα με ξένιζε και εμένα. Είναι προς τα κάτω όμως και δεν χαλάει την εικόνα...

Μιά πρόποση...

4048164106_7198909de4_o.jpg

Bronica S2A Nikkor-P 75mm f/2.8
Ilford HP5+ @ 200iso εμφανισμένο με Rodinal (1+50)
f/2.8 1/30
Φλας με bounce σε τούβλινο τοίχο 1μ δεξιά.

Αν ήταν "όρθιο" θα με ξένιζε και εμένα. Είναι προς τα κάτω όμως και δεν χαλάει την εικόνα...

Ευχαριστω Zosla.
Συνήθως ειναι δύσκολο να βγει κατι καλο αμα ειναι κομμενο το πηγούνι, με το μετωπο κομενο όμως μπορει μερικές φορές να βγει και κατι καλο και αρμονικο...

Εξαιρετικη Αλεξη.

Λιγο πιο σκουρα σκοτεινα θα ηθελα αλλα η συνθεση και ο φωτισμος ειναι πολυ καλος.

ωραιος Αλεξ!
η ασπρη τελεια στα αριστερα ειναι κατι πανω στο φιλμ?
Επισης πως ξερεις τι διαφραγμα και ταχυτητα κλειστρου να βαλεις αν τραβας με φιλμ και φλας?

Τον έλεγχο της έκθεσης του κυρίως θέματος την κάνεις με το διάφραγμα (με βάση την ισχύ του φλας και την απόσταση), η ταχύτητα καθορίζει πόσο θα γράψει το φόντο.

Τον έλεγχο της έκθεσης του κυρίως θέματος την κάνεις με το διάφραγμα (με βάση την ισχύ του φλας και την απόσταση), η ταχύτητα καθορίζει πόσο θα γράψει το φόντο.

απλα αμα καταλαβα ειναι ολα manual.
Εγω συνηθως ριχνω μερικες ληψεις για δοκιμη μεχρι να πετυχω το φωτισμο που θελω (με ρυθμισεις σε φλας διαφραγμα ταχυτητα κλειστρου και ΙΣΟ), με ολα manual τι γινεται ομως?με φωτομετρα?

Βασίλη έχω πέσει θύμα των ρυθμίσεων της οθόνης γιατί εμένα όλα μαύρα μου φαίνονταν. Έχω αυξημένο κόντραστ και μάλλον μου βγαίνουν λίγο πιο φλατ απο όσο σκοπεύω...

Παύλο την ρύθμιση της έκθεσης αν δεν έχω φλας την κάνω με το φωτομετρο μου (sekonic L308). Μπορώ να το κάνω και με φλάς το ίδιο, αλλα συνήθως βαριέμαι. Οπότε απλά ρυθμίσω το φλας ανάλογα με την απόσταση.
Στην συγκεκριμένη την ταχύτητα την καθόρισε η ταχύτητα συγχρονισμού της μηχανής που είναι σχετικά χαμηλή (1/30). Το διάφραγμα το έβαλα ανοικτο(f/2.8) γιατί ήθελα το ρηχό βάθος πεδίου, και γιατί ήταν θεοσκότεινα (kitchen bar, μέσα). Υπολόγισα οτι ο τοίχος δίπλα ήταν στο 1 μέτρο περίπου, και ρύθμισα το φλας για έκθεση στα 3 μέτρα. 1 να παει, ένα να γυρίσει και 1 που χάνει λόγω χαμηλης αντανάκλασης του τούβλου.
Το λευκό είναι ένα φώς που ήταν πιό πίσω.

Η ρύθμιση της έκθεσης με φιλμ και φλας δεν είναι και πολύ εύκολη, αλλα ο δείκτης της απόστασης που έχει το φλας με έχει βοηθήσει αρκετά. Με λίγη εμπειρία πετυχαίνεις σχεδόν ακριβώς την έκθεση που θές. Αν έχεις και φωτόμετρο βέβαια τόσο το καλύτερο.

Μετά την προβολή του Star Trek είπαμε να αναπαραστήσουμε την αφίσα του. Εδώ ένας φίλος που προσφέρθηκε.

attachment.php

Attachments

• star chris vvsmall.jpg
    star chris vvsmall.jpg
    112.2 KB · Views: 217
Re: Απάντηση: Πορτρέτο

Επαινέβην ελαφρώς. Ανέβασα το κοντράστ και αφαίρεσα το hotspot αριστερά.

attachment.php

Καλη η προσπαθεια σου πιστευω,αν και το χερι ετσι που ξεπροβαλει,δειχνει λιγο αφυσικο σε σχεση με το πισω πλανο.Εχεις αλλες παρομοιες?

Παντως σαν ιδεα ειναι καλη.

Είναι η προοπτική τέτοια καθώς σκέψου οτι το ποτήρι είναι σχεδόν 20 πόντους απο τον φακό ενώ το σώμα βρίσκεται στο 1μ. Βρίσκονται δλδ σε αποστάσεις σημαντικά διαφορετικές ώς προς τον φακό εξ ού και η σχεδόν ευρυγώνια προοπτική αν και ο φακός είναι στα νορμάλ εστιακα μήκη (75mm σε μεσαίο φορμα).

Ώς κάδρο μου αρέσει αρκετά και το έχω ξανακάνει αρκετές φορές.
πχ
3366480802_743900edbb_o.jpg

και

3366481234_76b497cf9a_o.jpg

Στα 35mm αυτή την φορά και με πραγματικό ευρυγώνιο. (Nikkor AF 24mm f/2.8)

η πρώτη είναι πολύ πιο ωραία επειδή μέσα στο bokeh διακρίνεται και το πρόσωπο.

Γνώμη μου είναι ότι καλό είναι να φαίνεται και η "διαδρομή" του χεριού...και προφανώς το πρόσωπο....

Γνώμη μου είναι ότι καλό είναι να φαίνεται και η "διαδρομή" του χεριού...και προφανώς το πρόσωπο....

Συμφωνω, η πρωτη ειναι η καλυτερη.

Και θα δοκιμαζα και με λιγο πιο κλειστο διαφραγμα, για να θολωνει μεν το προσωπο, αλλα οχι τοσο πολυ. Και απο αλλη γωνια για να φαινεται η διαδρομη του χεριου.

Η δευτερη θα ηταν καλυτερη, αν δεν φαινοταν καθολου το προσωπο.

ΥΓ. :grinning-smiley-043 στο ανοιχτο διαφραγμα...

Το χέρι αν φαίνεται, στα 24mm και με τόσο κοντινή εστίαση, θα φαίνεται αφύσικα μακρύ σαν τον τιραμόλα. κρύβοντας το πίσω απο το αντικείμενο (ντομάτα εν προκειμένω) αποφεύγεις κάτι τόσο αφύσικο. Εκτός αν αυτός είναι ο σκοπός σου.