Φωτογραφία της σελήνης

Εισαγωγικά τηλεσκόπια είναι με περιμένετε πολλα πράγματα.

Οσα και αν επενδύσετε τους δορυφόρους του Κρόνου πάλι κουκίδες θα τους δείτε όπως και τους δακτύλιους του Kρόνου πάλι το ίδιο σχεδόν μέγεθος.
Ολα τα ουράνα σώματα του ηλιακού συστήματος απαιτουν μεγάλες μεγενθύσεις και.... πολλες ιντες διαμέτρου απλα για να φαίνονται ποιο φωτεινά, με καλλίτερο contrast και λεπτομέρεια.
Σημαντικό ρόλο παιζει φυσικά και το προσοφθάλμιο, οπου ενα καλο κοστίζει οσο το ίδιο τηλεσκόποιο 200 και άνω.
με ξεγελιέστε με φωτογραφίες που κυκλοφορουν απο humbble!!!

Για Σελήνη/ήλιο (με φιλτροοοοο), μη το συζητάτε καν, ειναι αψογα!!!

Καμία σχέση τασκο με meade. Δε συγκρίνονται.
Δεν το ξέρω το τηλεσκόπιο που μιλάς αλλά τασκο ήταν το πρώτο μου τηλεσκόπιο και από την ώρα που το έστησα πρωτού το χρησιμοποιήσω καν κατάλαβα ότι έκανα μια κακή αγορά.

Με την ευκαιρία της έκλειψης (αύριο ξημερώματα Πέμπτης 21/2 5:30πμ)
έβγαλα το τηλεσκόπιο να κάνω μερικές δοκιμαστικές λήψεις της πανσέληνου για πρώτη φορά με την D300 και όχι με compact όπως είχα κάνει στην αρχή του thead.

attachment.php

Αν τελικά τραβήξω και την έκλειψη θα την ανεβάσω το πρωί

Attachments

• moon_web2.jpg
    moon_web2.jpg
    86.7 KB · Views: 134
Τελικά δεν την τράβηξα,
το πάπλωμα ήταν πολύ βαρύ στις 4:30 το πρωί,
όταν χτύπησε το ρολόι το έκλεισα και γύρισα πλευρό :smile:

Γιάννη σχεδόν όλα τα τηλεσκόπια μπορούν να πάρουν dslr, ένας αντάπτορας είναι. Ρίξε μια ματιά στο www.astronomy.gr

Πάντως πριν δώσει λεφτά κάποιος καλό θα ήταν να ξέρει ότι τα τηλεσκόπια τα παίρνεις για να παρατηρείς με το μάτι, αν τα χρησιμοποιήσεις για τηλεφακό έχουν πολύ φτωχά αποτελέσματα.

Τον Κρόνο τον βλέπεις και με 300 Tασο με ενα απλο dob 8 ιντσων.
Οχι για φωτογράφηση όμως.

Στα Lidl, παιζει παλι μια προσφορα 150 ενα ρομποτικο Bresser αn θυμαμαι καλά.
Για εισαγωγή και εκπαίδευση στον Ουρανό κατι κάνει

Χθες που έβγαινα κατά τις 7:30 για το σουπερμάρκετ, είδα την πανσέληνο, και τριγύρω της κάποια σύννεφα, πολύ χαμηλά πάνω από την φωτισμένη πόλη, προς τον Χορτιάτη και το Πανόραμα. Θα ήταν καλό θέμα, πάνω από την ταράτσα. Θα την έβγαζα με έναν 50ρη ή και 85ρη, γιατί όχι.... Εάν δεν με ξαναέστελνε για ψώνια η σύζυγος!

για όλα υπάρχουν αντάπτορες και για compact αλλα και slr.

Καλλιτερα όμως να απευθυνθεις στον εισαγωγέα bresser Κ. Νομικός & Σια Ε.Ε. 210.4282045 www.bresser.gr

Για φωτογράφηση Σελήνης/ Ηλιου (με φιλτρο) το bresseraki ειναι καλό.
Μεχρι εκει όμως...

Μπορει καποιος να μας πει στα σιγουρα εαν και ποιον ανταπτορα περνει το τηλεσκοπιο απο το Lidl ? Ειδα οτι ισχυει απο Δευτερα και οχι απο σημερα. Ισχυει η το εχουν ηδη εκει?

Νομίζω πρόκειται για το ίδιο τηλεσκόπιο που προ 2μήνου το είχαν 200 . Πρέπει να είναι αξιόλογο ως εισαγωγικό.

αααααα

Γι' αυτό που λέω εγώ παραπάνω τι λες;

Λόγω του ενσωματωμένου computer πιστεύω ότι είναι κατάλληλο για άσχετους όπως εγώ να του λες πήγαινε εκεί και να ξέρεις τι βλέπεις, παρά να έχεις ένα πολύ καλό τηλεσκόπιο με τεράστιο ζουμ αλλά να μην ξέρεις τι βλέπεις.