Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Σε Μ τραβάω έτσι κιαλλίώς και φωτομετρώ σε ότι πιο κοντινό υπάρχει σε ανοικτό γκρί και ρυθμίζω αναλόγως. Και πάιρνω και μία back up με λίγο υποέκθεση.
Αυτό με τον χρόνο το λέω γιατί έχω φτάσει να κάνω αρκετές λήψεις μεχρι και με 20' ημέρα. Βέβαια ήταν σε σκιά, είχα πολώτικό επάνω και είχα κλείσει σε f22...

Πάντως έχω πολύ απορία να δώ τι έχω βγάλει τελικά... Άν και με τον ρυθμό που πάω και με την "υπέροχη" περίοδο που έρχεται σε λίγες μέρες (εξεταστικη...) με βλέπω να βγάζω και φθινοπωρινές στο ίδιο φίλμ!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Θα την πετάξεις την D300 μετά:flipout::flipout:

Δεν πείραζει,
εχω ακόμα τις φιλμάτες μηχανές μου και τις χρησιμοποιώ:music-smiley-005:

Φέτος το καλοκαίρι περισσότερο τράβηξα provia παρά μη τη D300.

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Alex
α)Το Velvia είναι επαγγελματικό φίλμ, πράγμα που σημαίνει πως έχει μικρό χρόνο ζωής εκτός ψυγείου. Καλό θα είναι να μην το αφήνεις τόσο καιρό μέσα στη μηχανή.

Οπότε μάλλον με βλέπω με την μηχανή το σου-κου να γυρνάω να βγάλω όλα όσα έχω στο νου...

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Τάσο,
Canon έχω, Νikon έχω αλλά με την Fuji τελικά τραβάω!
Αυτή η επιμονή σου μεβάζει σε σκέψεις...
Αλήθεια, μπορεί κάποιος να βρεί την S5 για μια δοκιμή στην Αθήνα;

Απάντηση: Landscape Photography

Hλία την S2 χρησιμοποιώ από το 2002. Δέν έχει καλύτερη ευκρίνεια ούτε από την D300 ούτε από την 5D βέβαια.
Αλλά.......τί να σου πώ τώρα, μετά από τόσο καιρό συνεχίζει να με εκπλήσσει ευχάριστα, ειδικά στο χρώμα.
Άν σου πώ ότι την εμπιστεύομαι περισσότερο απ όλες.

Last edited:

Άν η Nikon συνεργαζόταν με τη Fuji στον τομέα των αισθητήρων και όχι με τη Sony.....άν......λέμε τώρα...

Ναι, από άποψη στιβαρότητας, σκοπεύτρου αξιοπιστίας κλπ που συζητούσαμε παραδίπλα το είπα.

Χαρακτηριστικό των αισθητήρων της Fuji είναι ότι προσομοιάζουν τα φίλμς της εταιρείας

Δεν ξέρω άν θα τη βρεις για δοκιμή εύκολα, το σίγουρο είναι πώς με μερικά κλίκ δεν βγάζεις συμπέρασμα. Πρέπει να τη φέρεις στα μέτρα σου πρώτα.

Σωστό αλλά πιστεύω ότι έστω και μερικά κλίκ βοηθούν πολύ.
Οι φήμες όμως λένε ότι η αντιπροσωπεία δε βοηθαέι πολύ για δοκιμές, μακάρι να είναι μόνο φήμες.

Σε Μ τραβάω έτσι κιαλλίώς και φωτομετρώ σε ότι πιο κοντινό υπάρχει σε ανοικτό γκρί και ρυθμίζω αναλόγως. Και πάιρνω και μία back up με λίγο υποέκθεση.
Αυτό με τον χρόνο το λέω γιατί έχω φτάσει να κάνω αρκετές λήψεις μεχρι και με 20' ημέρα. Βέβαια ήταν σε σκιά, είχα πολώτικό επάνω και είχα κλείσει σε f22...

Πάντως έχω πολύ απορία να δώ τι έχω βγάλει τελικά... Άν και με τον ρυθμό που πάω και με την "υπέροχη" περίοδο που έρχεται σε λίγες μέρες (εξεταστικη...) με βλέπω να βγάζω και φθινοπωρινές στο ίδιο φίλμ!!!

Aλέξη θα σου πρότεινα να βγάλεις το πολωτικό φίλτρο από το φακό σου όταν φοράς velvia 50. Διότι το συγκεκριμένο φιλμ έχει την ιδιότητα να πολώνει από μόνο του το φως. Λογικά πρέπει να έχει πάρει μέχρι στιγμής πολλούς μαύρους ουρανούς.

nikon D300 nikon 12-24 + polarizer

(definition, vignette)

attachment.php

Attachments

• DSC_7735 - Version 3.jpg
    DSC_7735 - Version 3.jpg
    91.6 KB · Views: 143