Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

...μια ακόμα, προηγούμενης εσοδείας (D70)... παιχνίδι να γίνεται.

attachment.php

απο κορεσμο και οξυτητα το πατησες το γκαζι ρε συ... ? ??

Αναπτύσσοντας τη λογική σου περαιτέρω, καταλήγουμε πως οι κατασκευαζόμενες στην Κίνα, όπου το κόστος είναι έτι χαμηλότερο, από την Olympus μηχανές (πχ οι E3), είναι ακόμη καλύτερες.

Είτε αυτό, είτε οι τιμολογητές της Νίκον είναι περισσότερο σκιτζήδες, tertium non datur.

Σημαίνει ότι τρίτο δεν χωρεί.
"Στομφώδης" διατύπωση στη λατινική της λογικής αρχής του αποκλεισμού του τρίτου.

Χωρεί και ...τρίτο: Τις Olympus δεν τις σχεδιάζει η Nikon! :flipout:

Χωρεί και ...τρίτο: Τις Olympus δεν τις σχεδιάζει η Nikon! :flipout:

Δεν ξέρω ποιος τις σχεδιάζει, πάντως σίγουρα δεν τις τιμολογεί η Νίκον.

Δηλαδή εάν η τελευταία έφτιαχνε την D300 Ιαπωνία, πόσο θα την τιμολογούσε? Κανένα 2χίλιαρο? :BDGBGDB55:

απο κορεσμο και οξυτητα το πατησες το γκαζι ρε συ... ? ??

Βιαζόμουν και το σανίδωσα για να τελειώνω στα γρήγορα! :flipout:

Όντως ήταν πρόχειρο το φτιάξιμο, και του δωσα αρκετά παραπάνω απ' ότι συνηθίζω... ως δοκιμή, αλλά ...με πιάσανε! -bye-

EDIT: Μέχρι να γράψω δυό σειρές, γράψατε 3 απαντήσεις...

Last edited:

το ιδιο θεμα απο διαφορετικες γωνιες κατα την διαρκεια του δειλινου.

στις 2 πρωτες φαινεται η διαφορα στην χρηση του πολωτικου. Με πολωτικο και οι δυο αλλα σε διαφορετικη στροφη

attachment.php

attachment.php

και ακομα δυο, επισης με πολωτικο.

attachment.php

attachment.php

ολες με τον nikon 12-24

Attachments

• DSC_7647 - Version 2.jpg
    DSC_7647 - Version 2.jpg
    64.2 KB · Views: 162
  • DSC_7648 - Version 2.jpg
    DSC_7648 - Version 2.jpg
    60.8 KB · Views: 159
  • DSC_7634 - Version 2.jpg
    DSC_7634 - Version 2.jpg
    70.7 KB · Views: 161
  • DSC_7649 - Version 2.jpg
    DSC_7649 - Version 2.jpg
    62.2 KB · Views: 160

4-5-08086copy.jpg

ανεβαζοντας το πρασινακι της μηχανης στα υψη,το αποτελεσμα..
ειναι το παραπανω...δεν μπορω να πω οτι τρελαινομαι αλλα οπως
και να χει ειναι κατι το διαφορετικο...

Αψογες Νικο...που ειναι το μερος αυτο??/

υποθετω οτι ειχε πεσει κατα πολυ ο Ηλιος

ΤΗΧ Jim, Spyro

Σπυρο το μερος οσο κι αν φαινεται περιεργο ειναι στον Ορωπο κοντα στην παραλια που κανουν σερφ. Βεβαια οσοι ειδαν τις φωτο εκει που τις τραβηξα δεν πιστευαν οτι ειναι το ιδιο μερος.

Η ωρα ειναι μετα την δυση οπως σωστα παρατηρησες.

ΥΓ) εχω δοκιμασει και εγω την πρασινη αισθηση αλλα δεν μου εχει κατσει καλα. Μπορει ομως αναλογα με το θεμα να σου βγει. Μαλλον οχι σε φυση νομιζω.

Εδώ και κανα μήνα έχω φορτώσει ενα velvia στην Nikon (το πρώτο μου... :p) και βγάζω σιγά σιγά κάποια τοπία όταν μου κινήσουν το ενδιαφέρον.
Η απορία που έχω όμως είναι η εξής.
Λόγω του χαμηλού iso εκ των πραγμάτων παίρνω με εκθέσεις μεγάλες. Άν κλείσω και το διάφραγμα αρκετά μπορεί για λήψη σε απογευματινή ώρα να φτάσω και τα 15' με τον φακό στο f22
Άν θέλω να πάρω στο σούροπο και δεν φτάσουν τα 30' του κλείστρου μέχρι πόσο θα ήταν αποδεκτό να ανοίξω το διάφραγμα ώστε να μήν χάσω το μεγάλο βάθος πεδίου και σχετικής οξύτητας του έτσι κιαλλίως μέτριου (φαντάζομαι...) 28-70 μου.
Αν και θα πάρω και τον 50αρη μαζί την επόμενη φορά...

Αν θες μεγαλους χρονους γυρνα την στο Μ (μανιουαλ). Βαλε διαφραγμα εφοσον μιλαμε για φιλμ πανω απο 18-20 και γυρνα την ταχυτητα μεχρι να παρεις ενδειξη εκθεσης γτρω απο το 0. Και με χαμηλα ισο δεν νομιζω να πας στα 30 δευτερα.

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Εδώ και κανα μήνα έχω φορτώσει ενα velvia στην Nikon (το πρώτο μου... :p) και βγάζω σιγά σιγά κάποια τοπία όταν μου κινήσουν το ενδιαφέρον.
Η απορία που έχω όμως είναι η εξής.
Λόγω του χαμηλού iso εκ των πραγμάτων παίρνω με εκθέσεις μεγάλες. Άν κλείσω και το διάφραγμα αρκετά μπορεί για λήψη σε απογευματινή ώρα να φτάσω και τα 15' με τον φακό στο f22
Άν θέλω να πάρω στο σούροπο και δεν φτάσουν τα 30' του κλείστρου μέχρι πόσο θα ήταν αποδεκτό να ανοίξω το διάφραγμα ώστε να μήν χάσω το μεγάλο βάθος πεδίου και σχετικής οξύτητας του έτσι κιαλλίως μέτριου (φαντάζομαι...) 28-70 μου.
Αν και θα πάρω και τον 50αρη μαζί την επόμενη φορά...

Alex
α)Το Velvia είναι επαγγελματικό φίλμ, πράγμα που σημαίνει πως έχει μικρό χρόνο ζωής εκτός ψυγείου. Καλό θα είναι να μην το αφήνεις τόσο καιρό μέσα στη μηχανή.
β) Η πραγματική του ταχύτητα είναι ISO 40 εφόσον μιλάμε για το Velvia 50.
γ) Εάν η ένδειξη που παίρνεις είναι περισσότερο από δύο δευτερόλεπτα τότε υπεισέρχεται ο νόμος του σφάλματος της αμοιβαιότητας ( Reciprocity law failure), πού είναι γνωστός από την εποχή του φιλμ.
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]Αμοιβαιότητα ονομάζουμε τους συνδυασμούς ταχύτητας και διαφράγματος που μας δίνουν τήν ίδια έκθεση πχ 1/125 + f/11, 1/250 + f/8, 1/60 + f/16.... Υπάρχουν όμως και κάποιοι περιορισμοί στις πολύ αργές και πολύ γρήγορες ταχύτητες που σημαίνει πώς πρέπει να κάνουμε κάποια διόρθωση.
Αυτή εξαρτάται από τον τύπο αλλά και τον κατασκευαστή του φίλμ
Στην περίπτωση που η ένδειξή σου ειναι 30' θα σου πρότεινα να αυξήσεις το χρόνο στα 50' ή ακόμα και στα 60´. Όπως και να ´χει πρέπει να κάνεις δοκιμές.

Υ.Γ Το Velvia είναι εξαιρετικό φίλμ. Το χρησιμοποιώ από τότε που κυκλοφόρησε, το 1988 άν θυμάμαι καλά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

Θα την πετάξεις την D300 μετά:flipout::flipout:

μπα... αυτοί μάναμ' δεν καταλαβαίνουν τίποτα, σαν αφιονισμένοι κάνουν...
Τείνω να πιστέψω πως την εμποτίζουν με τπτ φερορμόνες... :flipout:

Απάντηση: Landscape Photography

Τάσο,
Canon έχω, Νikon έχω αλλά με την Fuji τελικά τραβάω!
Λές να είναι σοβαρό;:flipout: