Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Παιδια ευχαριστω.

Αυτο με τον ανθρωπο καλη ιδεα,ισως το κανω μια μερα να το δω.Τωρα που εμαθα και πως τα κανουν αυτα στο photoshop.

Την τελευταια την ηθελα χωρις πολυ contrast επιτηδες,μου το εβγαλε το θεμα.Βεβαια ειναι αληθεια πως κατι παραπανω πολλες εικονες μου θα το θελανε πιθανως.

Το monitor που τις δουλευω τελευταια ειναι απο ενα laptop Dell,με οθονη 17 ιντσων full hd,matte.Με λιγο προσεκτικη ρυθμιση στην οθονη και καποια τεστ απο το ιντερνετ σε τονικοτητα,gamma κοκ,θεωρω πως εχει μια ικανοποιητικη αποδοση,και μαλλον δε φταιει αυτο τοσο για τις εικονες μου αν ειναι λιγο "κρατημενες",αλλα μαλλον η προσωπικη αποψη καθε φορα,και το οτι αρκετες φορες ανεβαζω καποιες,και μετεπειτα τις ξαναφτιαχνω καλυτερα.

Κρατω ομως ολες τις αποψεις φυσικα στα υποψιν.

12087043786_065848800a_c.jpg

Μεγαλοπολη Αρκαδιας απο ψηλα...

12086395175_3cbbf6444d_c.jpg

Δημητσανα στην ομιχλη

Εκδρομη στην παρτιδα βλεπω Ηλια...

Μια απο την ιδια γειτονια που ειχα βγαλει πριν λιγους μηνες (με χαλια επεξεργασια μετα παραδεχομαι, θα την σουλουπωσω)

DSC_35262 by ntinos5, on Flickr

Και η δική μου μακρινή πατρίδα λίγο πιο δυτικά είναι. 85χλμ...
Πρώτη φορά στην Αρκαδία.
Εκθαμβος, τουλάχιστον εκεί που πέρασα...

etsap οι φωτο σου εχουν καλη θεματολογια και ατμοσφαιρα,και ωραια χρωματα,αλλα τις παρουσιαζεις εδω με παραπανω οξυτητα και αντιθεση απ'οτι θα τις ηθελα προσωπικα εγω.

Στην 1η απο τις 3 δεν ενοχλει ιδιαιτερα,λογω θεματος,αλλα στην 3η πχ,νομιζω θα επρεπε να ακολουθησεις πιο συγκρατημενη λογικη επεξεργασιας.Ειναι μια ωραια εικονα φυσης με σωστη συνθεση και ζεστα-ψυχρα χρωματα,που αν την επεξεργαστεις πιο φυσικα θα δειξει καλυτερα κατα τη γνωμη μου,και θα περασει καλυτερα το συναισθημα η εικονα.
Και να σβησεις το μπλε ρουχο/σκουπιδι.

etsap οι φωτο σου εχουν καλη θεματολογια και ατμοσφαιρα,και ωραια χρωματα,αλλα τις παρουσιαζεις εδω με παραπανω οξυτητα και αντιθεση απ'οτι θα τις ηθελα προσωπικα εγω.

Στην 1η απο τις 3 δεν ενοχλει ιδιαιτερα,λογω θεματος,αλλα στην 3η πχ,νομιζω θα επρεπε να ακολουθησεις πιο συγκρατημενη λογικη επεξεργασιας.Ειναι μια ωραια εικονα φυσης με σωστη συνθεση και ζεστα-ψυχρα χρωματα,που αν την επεξεργαστεις πιο φυσικα θα δειξει καλυτερα κατα τη γνωμη μου,και θα περασει καλυτερα το συναισθημα η εικονα.
Και να σβησεις το μπλε ρουχο/σκουπιδι.

Ναι ειναι αληθεια: τις εχω "τουμπανιασει"
Γιατι ?
Δεν ξερω να σου πω...
Με πολυ λιγοτερη επεξεργασια μου αρεσαν περισσοτερο, αλλα κατι μεσα μου ελεγε : "σκιστες"...
(μηπως επειδη ειναι απο την γρηγορα αντικατασταθεισα D600 που προσπαθω να ξεχασω...??? Ψυχιατρος κανεις???)

12102604326_592ecd4b56_c.jpg

Μια πιο light εκδοχη της...

Last edited:

Για δοκιμασε να κατεβασεις λιγο το clarity απο το camera raw να δεις μηπως μπορει να γινει πιο μαλακο και ονειρικο λιγο,ισως ταιριαξει.Καλη ειναι κ η τελευταια,αλλα για δες το clarity μηπως διωξει λιγο την αγριαδα των πολλων κλαδιων.

Ναι ειναι αληθεια: τις εχω "τουμπανιασει"
Γιατι ?
Δεν ξερω να σου πω...
Με πολυ λιγοτερη επεξεργασια μου αρεσαν περισσοτερο, αλλα κατι μεσα μου ελεγε : "σκιστες"...
(μηπως επειδη ειναι απο την γρηγορα αντικατασταθεισα D600 που προσπαθω να ξεχασω...??? Ψυχιατρος κανεις???)

12102604326_592ecd4b56_c.jpg

Μια πιο light εκδοχη της...

Ηλία, πάλι γρατζουνάει τα μάτια η οξύτητα είναι πάλι παραπανίσια .. ισως φταίει και το τελικό resampling

Εχεις και εργαλείο ιδιότροπο*, θέλει προσοχή στο sharpening ..

* H τελευταία "μόδα" είναι η αφαίρεση των αα φίλτρων σε όσους αισθητήρες έχουν πυκνά πιξελ (D800E, A7R, D5300, D7100, K3) και οπως δείχνει το πράγμα, σε όσους δεν έχουν τόσο πυκνά (D610, A7) αφαίρεση του φίλτρου σε μια κατεύθυνση (οριζόντια/κάθετη). Αποτέλεσμα για τις τελευταίες είναι να "υπεραναλύουν" σε μια κατεύθυνση εφανίζοντας τεχνουργήματα aliasing .. δοντάκια αλλά και αλλαγή πλήθους-πάχους γραμμών οπως στα δείγματα που ανέβασε ο Γιάννης στο νήμα για τις Α7 ..

http://www.dpreview.com/forums/post/52906263

Αν την προσέξετε είναι λίγο κουνημενη (χερατη και αργή ταχύτητα για να φαίνεται η ροή του νερού, πόσο να αντεξω ο ταλαιπωρος;) και γι αυτό τη λυσσαξα στο sharpening με διάφορους τρόπους... Αλλά με ανακαλυψατε μπαγασηδες... ;)

Ηλια, etsap πολύ καλές!
Αυτή με το εργοστάσιο είναι όλα τα λεφτά!

Αν την προσέξετε είναι λίγο κουνημενη (χερατη και αργή ταχύτητα για να φαίνεται η ροή του νερού, πόσο να αντεξω ο ταλαιπωρος;) και γι αυτό τη λυσσαξα στο sharpening με διάφορους τρόπους... Αλλά με ανακαλυψατε μπαγασηδες... ;)

12108250874_ffb3ff361a_c.jpg

Τωρα ειναι λιγο καλυτερα ???

Οι πιο πανω μου αρεσουν καλυτερα απο τις αρχικες. Εδωσες και ωραια αποχρωση στη φωτο με το ρυακι.