Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Μην τον ακούς αυτόν είναι puristas :P
Που είναι και αυτός ο Beavis να με υποστηρίξει.

Στα σοβαρά η επεξεργασμένη μου αρέσει περισσότερο ακόμα και αν εγώ θα τόνιζα κάποια πράγματα λιγότερο

Ειδικά η φωτο με το εργοστάσιο μου άρεσε περισσότερο η αρχική. Ίσως επειδή είχε πολύ hdr ή κοντράστ κάτι που δεν έχει η ατμόσφαιρα στα κανονικά της σε αυτά τα μέρη σχεδόν ποτέ.

Πάντως ευτυχώς για την Μεγαλόπολη και την Πελοπόννησο, η εκεί ρύπανση και καταστροφή είναι κλάσμα μόνο αυτής της περιοχής Κοζάνης-Πτολεμαίδας-Φλώρινας. Ευτυχώς!!!

Πράγματι, την πρώτη φορά που πήγα εκεί πάνω (το '88-89) είχα πάθει σοκ, δεν πίστευα στα μάτια μου. Μόνο στο Κατοβίτσε (στην Πολωνία) έχω δει τέτοιο χάλι. Οι φωτό πολύ καλές, στην οθόνη μου προτιμώ την "τσιτωμένη".

etsap,στο τοπιο με το εργαστασιο εχουν δικιο τελικα τα παιδια,η πρωτη ταιριαζει καλυτερα λογω θεματος.

Στο τοπιο με το ποταμι προτιμω βεβαια τη τελευταια.

Βεβαια εκτος τις γνωμες μας,εχεις και εσυ εννοειται τη δικια σου οπτικη στα πραγματα.

Μια εικονα που εβαλα λιγες σελ πισω,μετα απο περαιτερω επεξεργασια.Πως σας φαινεται?Νομιζω εγινε λιγο πιο ζωηρη και ενδιαφερουσα.
υγ.Εχω ενα θεμα με την ευκρινεια στο resize.Μου ξαναλεει καποιος ποια ειναι η καλυτερη μεθοδος να την ανεβασω με τα attachments?

_MG_1771rst.jpg

Last edited:

Ηλία - etsap - πολύ καλές οι της Μεγαλόπολης (κι εγώ την πρώτη εκδοχή προτιμώ) και της Δημητσάνας!

Τάσο - Beavis - η πρώτη πολύ επιβλητική!

Μια εικονα που εβαλα λιγες σελ πισω,μετα απο περαιτερω επεξεργασια.Πως σας φαινεται?Νομιζω εγινε λιγο πιο ζωηρη και ενδιαφερουσα.
υγ.Εχω ενα θεμα με την ευκρινεια στο resize.Μου ξαναλεει καποιος ποια ειναι η καλυτερη μεθοδος να την ανεβασω με τα attachments?

Γιάννη για το resize δες αν θες τα τελευταία ποσταρίσματα στο νήμα αυτό.
Είναι μερικά scriptakia για το Photoshop που σου κάνουν resize χωρίς να χάνονται οι λεπτομέρειες και να λασπώνει το αποτέλεσμα. Είναι πολύ χρήσιμο. Κατα τα άλλα θα σου πρότεινα να ανεβάζεις σε έναν εξωτερικό σερβερ (πχ. Flickr, Picassaweb, 500px) και να βάζεις εδώ μόνο το λινκ. Η συμπίεση του σέρβερ του φόρουμ δεν είναι και τόσο κολακευτική για τις φωτογραφίες.

Ευχαριστω Alex.Ανεβαζα στο Imageshack αλλα μετα ηθελε mail κ τετοια και σταματησα.Θα τα δω στην επομενη φωτο λοιπον.

12108250874_ffb3ff361a_c.jpg

Τωρα ειναι λιγο καλυτερα ???

Καλύτερα, αλλά επιμένω ισως το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το resampling ειδικά το τελικό. Αν κατάλαβα καλά την ανέβασες σε 1600Χ1080 στο flickr και μετά αυτό την μικραίνει στο 800Χ640 που βλέπουμε στο Avclub.
Οπως την παρουσίαζεις τώρα έφυγε το oversharpening στα λεπτά κλαδιά στο βάθος που με (μας) ενοχλούσε κυρίως (μια "ανακατωσούρα ευκρίνειας" θα το περιέγραφα, μαζι με μια δόση αφύσικου) και η αγριάδα στις γραμμές του νερού, αλλά παρέμεινε το aliasing (τα δοντάκια) και λιγο halo στα χορτα του πρωτου πλάνου.

Αυτά τα δοντάκια τα κάνει το resampling συνήθως, δηλ. υπάρχουν εξαρχής αλλά χειροτερεύουν μετά το ρεσαμπλινγ. Βέβαια για το resampling του flickr δεν μπορείς να κάνεις κάτι αλλά το αρχικό δικό σου χωράει βελτίωση και βελτιώνοντας το θα βοηθήσεις και το flickr να μην κάνει μαλακίες ..

Ρίξε μια ματιά σε σχετικά ποστ του alex για resampling-sharpening

12108436724_6bc8390fa1_c.jpg

Eτσι μηπως ειναι καλυτερα ??

Οχι !!. Η αρχική "έλεγε" πιό πολύ ..

Δεν φταίει το RAW πάντως, το πρόβλημα που έγραψα με το "μονοδιάστατο" αα φιλτρο δεν ισχύει για αυτή την περίπτωση καθώς η φωτο είναι αρκούντως κουνημένη .. χε χε "hanhold antialiasing" ..

Etsap οι παραπανω φωτογραφιες ειναι με τη d600 οποτε αλλαζουν και οι απαντησεις περι μονοδιαστατου αα φιλτρου κτλ. ας το ψαξει ο Ηλιας λιγο...Παντως ο ILIAH BORG ασχολειται με τους νεους αισθητηρες της SONY και περιμενουμε εμπεριστατωμενη απαντηση.

Last edited: