Φωτογραφία τοπίου

Απάντηση: Re: Landscape Photography

ναι τον ξεθαψα,οπως ειπαμε :a0210:...λεω να τον εχω για κανενα τοπιο με το φιλτρακι nd1000.η φωτογραφια ειναι στο χερι,με τριποδο θα ηταν λιγο καλυτερη αλλα δεν μπορεσα να βαλω..

Re: Landscape Photography

Κωνσταντίνε πολύ ωραίες, ειδικά η τρίτη μου αρέσει πολύ:a0210:

Ανεβάζω ξανά τη φωτογραφία αυτή με διαφορετική επεξεργασία αυτή τη φορά, η οποία έγινε από πρόγραμμα. Την προηγούμενη την έκανα μόνος μου στο PS (ομολογουμένως ήταν άκρως αποτυχημένη) αλλά δεν κατάφερα να πετύχω τόσο δραματικό αποτέλεσμα και ισορροπημένους τόνους. :chinscratch:
Το πρόγραμμα λέγεται fotor και είναι online αλλά είναι επί πληρωμή. Εγώ έκανα ένα printsreen όταν φόρτωνε μιας και εντυπωσιάστηκα από το αποτέλεσμα, γιαυτό και η χαμηλή ανάλυση. Θα κάνω μερικές δοκιμές ακόμα και με άλλες φωτογραφίες αλλά δεν σας κρύβω ότι σκέφτομαι να αγοράσω συνδρομή!

Power of Nature by George Tsourakis, on Flickr

Last edited:

Όντως φαίνεται αρκετά καλύτερη και επίσης άλλαξα και τον τίτλο αλλά στο ποστ βλέπω παραμένει ο ίδιος.

Άφησα και την παλιά προς το παρόν, σαν μετρό σύγκρισης. Επίσης να πω ότι η φωτογραφία είναι μια σε μορφή raw, την οποία υποεκθεσα και υπερεκθεσα αντίστοιχα κατά 1 στοπ και έτσι έγινε η σύνθεση των τριών. Πάντως το πρόσθετο του PS για το HDR δεν είναι και το καλύτερο.

Όντως φαίνεται αρκετά καλύτερη και επίσης άλλαξα και τον τίτλο αλλά στο ποστ βλέπω παραμένει ο ίδιος.

Άφησα και την παλιά προς το παρόν, σαν μετρό σύγκρισης. Επίσης να πω ότι η φωτογραφία είναι μια σε μορφή raw, την οποία υποεκθεσα και υπερεκθεσα αντίστοιχα κατά 1 στοπ και έτσι έγινε η σύνθεση των τριών. Πάντως το πρόσθετο του PS για το HDR δεν είναι και το καλύτερο.

Πιο πρόσθετα εννοείς; Υπάρχει κάποιο πρόσθετο στο photoshop για HDR; Εγώ χρησιμοποιώ το photomatix.

Στο PS μπορείς να κάνεις HDR μόνο σε jpeg με μέτρια αποτελέσματα - τα άλλα δεν ξέρω γιατί δεν ασχολούμαι πολύ με HDR.

Το Photomatrix νομίζω ότι είναι το ποιό απλό και κατάλληλο s/w για HDR

Κώστα δεν έχω δοκιμάσει άλλα, αλλά με το photomatix είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Βέβαια ο τρόπος που το δουλεύω τώρα δεν έχει καμία σχέση με την αρχή. Τώρα πια η επεξεργασία που κάνω στο photomatix είναι σχεδόν στις default ρυθμίσεις ή και λιγότερο με την περισσότερη δουλειά να γίνεται πριν την εισαγωγή στο photomatix αλλά και μετά την εξαγωγή της φωτογραφίας από αυτό. Δουλεύω πάντα με tif αρχεία με το τελικό να είναι περί τα 26 και πλέον mb.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολύ ωραίες και οι δύο!

Κωνσταντίνε πολύ ωραίες αλλά ξεχωρίζω την πρώτη, είναι απλά καταπληκτική!!! :SFGSFGSF:
Την έβαλα ήδη wallpaper να ξέρεις, δίνει μια αίσθηση γαλήνης!!