Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Κωνσταντίνε μπράβο! Μπράβο και πάλι! Οι φωτογραφίες σου δεν είναι απλά καλές φωτογραφίες. Είναι έργα σου και όλα έχουν το χρώμα το στυλ και εκπέμπουν την ταυτότητά σου.

[ Κώστα όλες πολύ καλές σε παιχνίδι με το φως,αλλά η τελευταία μου δίνει την εντύπωση του αρχέγονου φωτός στην αρχή τής δημιουργίαςτου κόσμου, αριστούργημα.Αλήθεια στα τοπία έχεις δοκιμάσει να τραβήξεις με μηχανή μεγάλου φορματ,πλάτη με πολλά μέγαπιξελ,ξέρω ότι γνωρίζεις ότι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό ειδικά σε μεγάλες εκτυπώσεις,το λέω αυτό γιατί πιστεύω ότι θα βοηθήσουν σε μία μελλοντική έκθεση μιας και θεωρώ ότι είσαι έτοιμος γιαυτό.Είδα καί κάτι φωτογραφίες από τον γιο ενός φίλου που έφυγε από ff καί δουλεύει με πλάτες hasselblad καί εκθέτει στο Λούβρο Νέα Υόρκη Λονδίνο κτλ...καί μου εξήγησε,έδειξε τις διαφορές πού είναι εμφανεστατες σε μεγαλεςεκτυπωσεις στο έργο του και σκέφτηκα ότι σε έναν καλό φωτογράφο σαν του λόγου σου καλά θα ήταν να δοκιμάσεις εάν δεν το έχεις κάνει ήδη καί να μας πεις τις εντυπώσεις σου για τα αποτελέσματα που θα αποκομίσεις,νομίζω ανέβηκες κατηγορια καί καλό θα ήταν να παίξεις εκεί πού σε αρμόζει απλά πίστεψέ το.Τα σεβη μου Μιχάλης εύχομαι τα καλύτερα.

Last edited:

Πράγματι η τελευταία μοιάζει με στιγμή από τα βάθη της προϊστορίας...

Λίγο από χειμερινή Σκύρο

26025351905_6f0fb8f71f_b.jpg
[/url]_DSF4265 2016-03-12 Skiros_mk22 by miltos, on Flickr[/IMG]

25999376626_500b9666f1_b.jpg
[/url]_DSF4607 2016-03-14 Skiros_mk22 by miltos, on Flickr[/IMG]

Πολύ καλή,τα χρώματα του ουρανού πανέμορφα καί το τοπίο δεν πάει παρακάτω...Γιάννη πέτυχες πολύ καλή στιγμή και βγήκε άρτιο αποτέλεσμα σαν σύνολο,ξεκουράζει το μάτι ή ανοιχτωσια τού τοπίου,καλή συνέχεια.

Last edited:

Όπως είπαν και οι προηγούμενοι, Γιάννη μπράβο! Μου άρεσε πάρα πολύ! Εξαιρετική στιγμή, εξαιρετικό κάδρο, εξαιρετικά χρώματα.

Μίλτο πολύ καλή η "mkII", Δημήτρη καλή αλλά πολύς θόρυβος θέλει λίγο PS, Γιάννη κι αυτή καλή!

Τραβηγμένη με την προηγούμενή μου DSLR Nikon D90 με φακό το παλιό μου Sigma 28-70mm f/2.8 ex.

Είχε πάρα πολύ θόρυβο και ήταν κατά 1 με 1,5 stop πιο σκοτεινή λόγο κακής 'συνεργασίας' του sigma με την D90. Την επεξεργάστηκα με το εργαλείο DeNoise του PhotoFXlab και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Είχα προσπαθήσει κι άλλες φορές στο παρελθόν να την συνεφέρω αλλά χωρίς καλό αποτέλεσμα. Τελικά έχει μεγάλη σημασία με τι εργαλεία δουλεύεις και πως.

Πανέμορφη θέα από το Μέγα Σπήλαιο της Παναγίας στα Καλάβρυτα. Και το βασικότερο.... ΔΕΝ είναι HDR.

Kalavryta View by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Κι επειδή με τρώει ώρα τώρα, βάζω και άλλη μία τραβηγμένη στο Αίγιο σε μία προβλήτα. Πολύ αέρας εκείνη την ημέρα και πάρα πολύ κρύο.

Το κάδρο είναι σφικτό αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Πίσω μου ήταν ακριβώς το τελείωμα της προβλήτας και ο φακός ήταν στα 18mm. Ήθελα λίγον 'αέρα ακόμα' αλλά δε γινόταν....

The Storm by the Sea (HDR) by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Πάνο υπάρχει και το όρθιο κάδρο, θα άφηνες απέξω τα αδιάφορα κτίρια αριστερά και θα κέρδιζες τον φάρο. Ως γνωστόν δεν χρειάζεται να είναι πάντα μέση το κυρίως θέμα σου...

Πάνο υπάρχει και το όρθιο κάδρο, θα άφηνες απέξω τα αδιάφορα κτίρια αριστερά και θα κέρδιζες τον φάρο. Ως γνωστόν δεν χρειάζεται να είναι πάντα μέση το κυρίως θέμα σου...

Την έχω τραβήξει και με όρθιο κάδρο αλλά δεν μου άρεσε καθόλου. Η χαμηλή θέση που βρισκόμουν σε συνδυασμό με το ύψος του φάρου και την παραμόρφωση του ευρυγώνιου έκανε το αποτέλεσμα πολύ κακό.

Ο.κ. εσύ είσουν εκεί - εγώ όχι, οπότε απολύτως σεβαστή η γνώμη σου και κυρίως η ματιά σου! :a0210:

Ο.κ. εσύ είσουν εκεί, εγώ όχι οπότε απολύτως σεβαστή η γνώμη σου και κυρίως η ματιά σου! :a0210:
Όλα καλά!-bye-

Με έβαλες όμως σε σκέψη να ασχοληθώ και με τις κάθετες λήψεις του ίδιου θέματος.

Να μου λέτε ότι παρατηρήτε στις φωτογραφίες μου. Μην ξεχνάτε ότι εσείς εδώ μέσα μου δώσατε την ώθηση να ξανά ασχοληθώ όπως έκανα παλιά, με την φωτογραφία. Η γυναίκα μου γκρίνιαξε λίγο όταν έμαθε πόσο έκανε η D7200 μιας και είχε προηγηθεί η D90 αλλά με αγαπάει....:HTEHEH56:

Με έχει μάθει από τα ηχοσυστήματα.

Πισω και αριστερα Πανο, να φαινεται μονο φαρος και θαλασσα!

(καποιες φορες ο φωτογραφος νομιζουμε οτι ειναι τηλεκατευθυνομενο και οι υπολοιποι εχουμε το χειριστηριο... :p )