Φωτογραφία τοπίου

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Το καλοκαίρι δεν έφυγε ακόμα, έχεις πάμπολλες ευκαιρίες.

Όταν είναι καταμεσήμερο, παίξε με τις σκιές. Οι διαφορετικοί φωτισμοί (σκιά-φως) συχνά έχουν ενδιαφέρον, όχι μόνο στη έκθεση αλλά και στα χρώματα.

Βρες πιο ενδιαφέροντα θέματα και πιο ενδιαφέρον φως. Υπάρχουν μέρη στη Χίο άξια για φωτογράφιση όταν ανατέλλει ή δύει ο ήλιος.Όταν έχεις τέτοιο φως, όπου κι αν είσαι, ό,τι κι αν βγάζεις, κάποιο ενδιαφέρον θα έχει.

Κατά τη γνώμη μου, άσε την επεξεργασία και βγάζε φωτογραφίες ενώ τις έχεις σκεφτεί από πριν. Παίξε με τις ρυθμίσεις της (πολύ καλής) μηχανής σου, ωσότου βγάλεις μια φωτογραφία που είναι καλή από μόνη της, χωρίς επεξεργασία.Είναι λάθος το να σκεφτόμαστε "θα το διορθώσω στον υπολογιστή αργότερα".Καλύτερα να μάθουμε πρώτα ποιές είναι οι σωστές ρυθμίσεις, η σωστή έκθεση σε κάθε περίπτωση και μετά βλέπουμε τι γίνεται με την βελτίωση, αν χρειάζεται.

Ξεκίνα από το διάφραγμα. Βάλε τη μηχανή σου στη θέση "Α" και βγάλε την ίδια σκηνή με διαφορετικές τιμές.

Ναι, ετσι πρεπει να γινεται και ο στοχος να ειναι σωστη φωτογραφια χωρις επεξεργασια και να σκεφτεσαι το καδρο εκ των προτερων. Θελει χρονο αυτη η αλλαγη νοοτροπιας. Ευχαριστω για την ορθη υπενθυμιση,ncups!!!

Απάντηση: Landscape Photography

Κατ'αρχάς πάρε τους δρόμους (με μια μηχανή ή και ποδήλατο ακόμη καλύτερα) και ξεχώρισε τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείς με καλό φως. Υπολόγισε από πού έρχεται ή φεύγει ο ήλιος. Ψάξε για γωνίες περίεργες, φαντάσου τα πλάνα που θα έβγαζες από αυτές. Πρώτα πρέπει να "δεις" την εικόνα για να τη βγάλεις, όλη η ιστορία με τη φωτογραφία είναι ότι προσπαθείς να φτιάξεις ένα αποτέλεσμα που να προσεγγίζει αυτό που "βλέπεις". Βγες στη φύση για ζουζούνια αφού σου αρέσει το μάκρο. Πρώτα απ' όλα άσε την αυλή σου και τη συνήθη βόλτα σου.

Κατ'αρχάς πάρε τους δρόμους (με μια μηχανή ή και ποδήλατο ακόμη καλύτερα) και ξεχώρισε τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείς με καλό φως. Υπολόγισε από πού έρχεται ή φεύγει ο ήλιος. Ψάξε για γωνίες περίεργες, φαντάσου τα πλάνα που θα έβγαζες από αυτές. Πρώτα πρέπει να "δεις" την εικόνα για να τη βγάλεις, όλη η ιστορία με τη φωτογραφία είναι ότι προσπαθείς να φτιάξεις ένα αποτέλεσμα που να προσεγγίζει αυτό που "βλέπεις". Βγες στη φύση για ζουζούνια αφού σου αρέσει το μάκρο. Πρώτα απ' όλα άσε την αυλή σου και τη συνήθη βόλτα σου.

Επειδη φιλοξενω παρεα ειναι δυσκολο να παρω τους δρομους, αλλα ειναι στο προγραμμα λογω του οτι ειναι πολυ πιθανο να μεινω εδω και το χειμωνα. Οσον αφορα την αυλη, σαν να το'ξερες, ανεκαλυψα ψηλα σε ενα μπαλκονι μελισσουλες που χτιζουν κυψελη!! Δυστυχως ειναι αβολα και μονο με καρεκλα μπορω να πλησιασω, και οχι πολυ γιατι αγριευουν! Αλλα θα το παλαιψω κι'αλλο! Μου αρεσει το 'θεμα' να ερχεται στην πορτα μου:)

Εδω οι φυλακες.
attachment.php

Εδω το μπουκετο!
attachment.php

Attachments

• bee1.jpg
    bee1.jpg
    52.3 KB · Views: 102
  • bees3.jpg
    bees3.jpg
    58.8 KB · Views: 102
Απάντηση: Landscape Photography

Βρήκες εξαιρετικό θέμα, αλλά θα φορέσεις φλας (με έναν ανακλαστήρα) και θα κλείσεις στο f/16, έτσι όπως είναι άλλες περίπου νετ και άλλες φλουταρισμένες, δεν λέει.
Βέβαια είναι για άλλη κατηγορία η φωτογραφία.

Βρήκες εξαιρετικό θέμα, αλλά θα φορέσεις φλας (με έναν ανακλαστήρα) και θα κλείσεις στο f/16, έτσι όπως είναι άλλες περίπου νετ και άλλες φλουταρισμένες, δεν λέει.
Βέβαια είναι για άλλη κατηγορία η φωτογραφία.

Ελλειψη φλας που το αφησα στην Αθηνα τι γινεται αγαπητε send?
Καμμια πατεντα με το built in flash? Σιγουρα το διαφραγμα πρεπει να κλεισει και χρειαζομαι φως. Οι επομενες φωτο πανε στο νημα 'μακρο'.
Θα δω το πρωι μηπως, στην ανατολη που ειναι το μπαλκονι, ειμαι τυχερος και πεφτει πανω τους φως.

Re: Landscape Photography

Φιλε Χιωτη,ωραιες,αλλα προσεχε μιας και ειναι σφηκες,και οχι μελισσες.και αυτες δεν ειναι και τοσο...καλα παιδια!

Γεια σου Νικο!
Ναι σφηκες ειναι, "λίλληκες" οπως τους λεμε εδω, μπερδευτηκα στη μεταφραση:)). Τσιμπανε και τσουζει αλλα οι περισσοτεροι εχουμε καποια ανοσια εδω, εκτος αν σε βαλει στο ματι ολο το ασκερι :))

Αφού δε σε περιέλαβαν οι ... μελισσούλες!!:Banane0:

Κεντρίνες είναι βρε...:ernaehrung004:

Καταλαβαινουν οτι ειμαι φωτογραφος Jim, και μαλιστα καλωσυνατος, και οτι δεν ειμαι απειλη:)
Εδω τους λεμε Λίλληκες. Ουτε σφηκες ουτε κεντρινες ουτε μελισσες βεβαια.
Ειμαι σιγουρος οτι θα εχουν και αλλες ονομασιες κατα τοπους.:ernaehrung004:

Γεια σου Νικο!
Ναι σφηκες ειναι, "λίλληκες" οπως τους λεμε εδω, μπερδευτηκα στη μεταφραση:)). Τσιμπανε και τσουζει αλλα οι περισσοτεροι εχουμε καποια ανοσια εδω, εκτος αν σε βαλει στο ματι ολο το ασκερι :))
Προσεχε καλου κακου εσυ,πριν απο ενα μηνα χασαμε εναν απο εδω κοντα απο τσιμπημα τετοιας,ο ανθρωπος δεν προλαβε καν να παει στο νοσοκομειο,αλλεργικη αντιδραση και τελος..ειδικα αν εχεις παιδακια το νου σου..
end of off topic...

Προσεχε καλου κακου εσυ,πριν απο ενα μηνα χασαμε εναν απο εδω κοντα απο τσιμπημα τετοιας,ο ανθρωπος δεν προλαβε καν να παει στο νοσοκομειο,αλλεργικη αντιδραση και τελος..ειδικα αν εχεις παιδακια το νου σου..
end of off topic...

Ευχαριστω Νικο, θα προσεχω. Συνεχιζω στο νημα "μακρο" διοτι μολις εβγαλα κατι πολυ ενδιαφερον.

Ελλειψη φλας που το αφησα στην Αθηνα τι γινεται αγαπητε send?
Καμμια πατεντα με το built in flash?

Υπάρχουν πατέντες, πώς. Γκούγκλαρε "DIY flash diffuser".
Απλή πατέντα είναι ένα καπάκι από τάπερ (πχ των συσκευασιών που πουλάνε μελιτζανοσαλάτες και τζατζίκια) μετρίου μεγέθους, λευκού χρώματος (ή ημιδιάφανου) στο οποίο ανοίγεις τρύπα παράκεντρα (προς την άκρη του καπακίου) στο άνοιγμα της οποίας σφηνώνεις τον φακό σου, και έτσι το καπάκι διαχέει το φως από το φλας της μηχανής σου.

Υπάρχουν πατέντες, πώς. Γκούγκλαρε "DIY flash diffuser".
Απλή πατέντα είναι ένα καπάκι από τάπερ (πχ των συσκευασιών που πουλάνε μελιτζανοσαλάτες και τζατζίκια) μετρίου μεγέθους, λευκού χρώματος (ή ημιδιάφανου) στο οποίο ανοίγεις τρύπα παράκεντρα (προς την άκρη του καπακίου) στο άνοιγμα της οποίας σφηνώνεις τον φακό σου, και έτσι το καπάκι διαχέει το φως από το φλας της μηχανής σου.

Τελικα το ιντερνετ ειναι μεγαλη βοηθεια, δικιο ειχες. Βρηκα κατι καλο, αν και καπνιζω στριφτα.
Cigarette-Packet-Flash-Diffuser.jpg

Πολύ όμορφες αυτες από Amsterdam Saras! η πρώτη μου θυμίζει μια που τράβηξα κι εγώ το 2008.

ευχαριστω photis!βεβαια η μηχανη που εχω ειναι μια sony απλη compact 7 mp,αλλα πιστευω οτι η προσπαθεια απεδωσε :2thumb22sup: