Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Γιάννη, πολύ καλή.Τα χρώματα καταπληκτικά.
Θα δοκίμαζα και λίγο διαφορετικό καδράρισμα, πχ ο κορμός να είναι το αριστερό όριο του καρέ.

Τιποτα,να'σαι καλα

Που ειναι αυτο το μερος?

Εχουμε και στην Κρητη πολλα τετοια τοπια.

Συγνώμη που δεν απάντησα νωρίτερα, τώρα το είδα!

Στην φωτογραφία φαίνεται η βόρεια είσοδος της χαράδρας του Βίκου.
Τραβήχτηκε στην διαδρομή προς μεγάλο Πάπιγκο.

Είναι υπέροχη η φύση εκεί και η ανθρώπινη παρουσία τη σεβάστηκε.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα μια επίσκεψη.
Έχω πάει στην Κρήτη και είναι πραγματικά πανέμορφη. Φωτογραφικός (και όχι μόνο) παράδεισος! -bye-

Δημητρη απο φωτοσοπ... :frown:
Γιαννη ειναι λιγο μακρια,αν τυχει και ξαναπερασω απο'κει θα εχω υποψιν αυτο που ειπες να το δοκιμασω.
Ευχαριστω παντως.

Chriss ειναι ωραιο πραμα να βγαινεις εξω στη φυση για φωτογραφηση...Περιμενω να "φθινοπωριασει" λιγο εδω κατω,να βγουν τα χρωματα που μ'αρεσουν,να παω και'γω καμια φωτογραφικη βολτα.

Γιαννη ειναι λιγο μακρια,αν τυχει και ξαναπερασω απο'κει θα εχω υποψιν αυτο που ειπες να το δοκιμασω.
Ευχαριστω παντως.

Γιάννη δοκίμασέ το στο photoshop (crop) να δεις αμα σ'αρέσει. Μπορεί και να είναι χειρότερο.

Ας βαλω δυο φωτο με τον 28ρη 1,8. Πρωτη φορα τον δοκιμαζω για τοπιο, δεν μου φανηκε κατι διαφορετικο στο αποτελεσμα σε σχεση με τον 18-55...

_MG_3510 by 1L1as, on Flickr

_MG_3565 by 1L1as, on Flickr

Το δέντρο στην άκρη και μπραβο στη μεγένθυση η διαχυση του φωτός φαίνεται καλύτερη

Το φακο τον αδικεις.

Μιλαω μονο για το συγκεκριμενο ειδος, τοπιο σε καλο φως με μεσο διαφραγμα, στην συγκεκριμενη πρεπει να ειναι καπου στο 7,1 αν θυμαμαι.

Κατα τα αλλα, μολις πεσει λιγο το φως αλλαζει το πραγμα. Εκει το 1,8 δινει λυσεις. Σε ΣΚ τουριστικο, δεν τον εβγαλα απο την μηχανη και δεν μου ελλειψε και κατι ως προς το εστιακο του μηκος (σε κροπ, γιατι σε FF οπως ειπες κι εσυ, μαλλον θα ηταν πιο δυσκολος).

attachment.php

Attachments

• _MG_3a90_1_2_tonemapped.jpg
    _MG_3a90_1_2_tonemapped.jpg
    50.3 KB · Views: 97

ευχαριστω -bye-
ξεχασα να βαλω λεπτομερειες
πριν μια βδομαδα Dubai,στους προποδες του Burj Khalifa
με τον 24-105 L

@Beavis.. φοβερή η φωτογραφία απ'το Dubai.Εκτός απ'το καδράρισμα(framing, mirroring) μ'αρέσει το εφέ που κάνει ο ήλιος . Πάρα πολύ καλή.
Γενικά το Dubai έχει πολύ θέμα..

Last edited:

@Beavis.. φοβερή η φωτογραφία απ'το Dubai.Εκτός απ'το καδράρισμα(framing, mirroring) μ'αρέσει το εφέ που κάνει ο ήλιος . Πάρα πολύ καλή.
Γενικά το Dubai έχει πολύ θέμα..

ευχαριστω
το δυσκολο στο Dubai ειναι οτι πολυ σπανια εχω πετυχει καθαρη ατμοσφαιρα
Λογω σκονης και υγρασιας
Οποτε αρχιζω να το εκμεταλλευομαι υπερ