Can you see the difference between the two images?
The difference is a small detail. In version one, there is a dimple in the snow near the lower right corner. In version 2, I took out this dimple using Photoshop. To some, this would be a trivial difference and something not even deserving any attention. However, I encourage you to look at the images carefully again. If you see what I see, version one is perfectly balanced. The composition works very well. The image feels stable and the eye travels through it in comfortable fashion easily settling in the distant mystery of the steam and the trees. Version 2 on the other hand, feels completely out of balance. It feels like there is too much foreground. The eye does not travel through it comfortably, it gets jumpy. Enough said, version 2 does not work.
To finalise the image, a series of minor vignettes and colour adjustments were made. I also added in a small figure for scale.
Εχω και αλλη ερωτηση.... ειδα οτι οντως βγαζεις στα 16 με τον 16-35 σε FF... γενικως οι FF και ολοι οι φακοι, το εχουν το θεματακι τους στα ακρα και τις γωνιες... παραμορφωσεις, βινιετες, θολωματα, coma κτλ... ισως μια λυση ειναι να καδραρεις, εχοντας στο μυαλο σου ενα μικρο κροπ στο ΡΡ... πχ στην air structure που αναφερεις παραπανω, πιστευω θα ειχες πιο καθαρες τις ακτινες του ηλιου και λιγοτερο τραβηγμα στο συννεφο αριστερα αν τα εβαζες πιο μεσα στο καδρο...
Σε ευχαριστώ πολύ! ^
Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική! Απόλυτη ησυχία, μηδέν άνεμος, μηδέν υγρασία, ψυχή τριγύρω...το μόνο που έβλεπες που και που ήταν τα αχνάρια από μικρά ζωάκια πάνω στο χιόνι! Αλεπούδες, λαγούς κλπ.... δεν μου έκανε καρδιά να φύγω...
Χάνουμε τόσα πολλά και αυτά είναι δίπλα μας κυριολεκτικά!
Η ομορφιά είναι παντού γύρω μας και αυτή κανείς δεν μπορεί να μας τη στερήσει...
Take me there by ChrisBrn, on Flickr
Σε ευχαριστώ πολύ! ^
Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική! Απόλυτη ησυχία, μηδέν άνεμος, μηδέν υγρασία, ψυχή τριγύρω...το μόνο που έβλεπες που και που ήταν τα αχνάρια από μικρά ζωάκια πάνω στο χιόνι! Αλεπούδες, λαγούς κλπ.... δεν μου έκανε καρδιά να φύγω...
Χάνουμε τόσα πολλά και αυτά είναι δίπλα μας κυριολεκτικά!
Η ομορφιά είναι παντού γύρω μας και αυτή κανείς δεν μπορεί να μας τη στερήσει...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.