Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Χαχαχχαχα μια χαρά δεν είναι Τάσο? :)

Πάντως τώρα με το καλό που θα έρθεις μην περιμένεις να σε πάω εκεί...
Μιλάμε τρομάζεις! το χιόνι είναι 2 μέτρα + και στα ψηλότερα σημεία 3+!
Δεν μπορείς να βγεις από τον δρόμο... για να καταλάβεις την "air structures" και την "pure" έπρεπε να σκαρφαλώσω πάνω στο χιόνι για να δω το τοπίο... από τον δρόμο βλέπεις μόνο έναν λευκό τοίχο (και με ξέρεις είμαι 1,92) .
Περιττό να σου πω ότι ο δρόμος για τη λίμνη απλά δεν υπάρχει....

Μπράβο Χρήστο και για την προσπάθεια και για τις φωτογραφίες. Ειδικά οι "φωτεινές" έχουν απίστευτο χρώμα
(στην τελευταία φάε τη κορυφή από το κολωνάκι κάτω δεξια)

Σε ευχαριστώ πολύ! ^
Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική! Απόλυτη ησυχία, μηδέν άνεμος, μηδέν υγρασία, ψυχή τριγύρω...το μόνο που έβλεπες που και που ήταν τα αχνάρια από μικρά ζωάκια πάνω στο χιόνι! Αλεπούδες, λαγούς κλπ.... δεν μου έκανε καρδιά να φύγω...
Χάνουμε τόσα πολλά και αυτά είναι δίπλα μας κυριολεκτικά!
Η ομορφιά είναι παντού γύρω μας και αυτή κανείς δεν μπορεί να μας τη στερήσει...

Take me there by ChrisBrn, on Flickr

Ας κανω λιγο τον γκρινιαρη, μπας και μαθω κι εγω κατι, μιας και απο τοπια δεν ξερω τιποτα... εντυπωσιακες ολες οι φωτο και πολυ δυνατα τα φιλτρα για τον ουρανο... :SFGSFGSF:

...εχω ομως την εντυπωση, οτι το προσκηνιο, παραειναι αδειο με αποτελεσμα να μην υπαρχει καποιο μετρο που να μας δειχνει αποστασεις, μεγεθη, συσχετισμους (με τις κορυφογραμμες στο βαθος)... μονο στην παραπανω βλεπω κατι τετοιο και δεν ξερω αν ειναι μονο το σπιτακι που ειναι σχετικα κοντα ή και η θεση της καμερας που μου φαινεται οτι ειναι πιο χαμηλα στο εδαφος και τονιζει το αναγλυφο του χιονιου, απο οτι στις υπολοιπες...

Can you see the difference between the two images?

The difference is a small detail. In version one, there is a dimple in the snow near the lower right corner. In version 2, I took out this dimple using Photoshop. To some, this would be a trivial difference and something not even deserving any attention. However, I encourage you to look at the images carefully again. If you see what I see, version one is perfectly balanced. The composition works very well. The image feels stable and the eye travels through it in comfortable fashion easily settling in the distant mystery of the steam and the trees. Version 2 on the other hand, feels completely out of balance. It feels like there is too much foreground. The eye does not travel through it comfortably, it gets jumpy. Enough said, version 2 does not work.

Βλεπω καλα ή διαβαζω πολλα tutorials... ? :damnyou:

Μια χαρά βλέπεις! :)
Και το συγκεκριμένο tutorial είναι πολύ σωστό!
Απλά -κατά τη γνώμη μου που δεν είναι και ιδιαίτερα ισχυρή εν προκειμένω- λόγω του ότι πρόκειται για φωτογραφίες τοπίου τραβηγμένες με ευρυγώνιο φακό (συχνά στα 16mm σε full frame) χάνουν αρκετά λόγω του μικρού μεγέθους!
Αν τις "ανοίξεις" σε μεγάλο μέγεθος τότε αποκαλύπτονται πολλά από αυτά που σωστά επισημαίνεις!
Βέβαια το κύριο στοιχείο που ήθελα να τονίσω είναι η "ανοιχτοσύνη", το "vastness" :)

Δες για παράδειγμα το πραγματικό μέγεθος της air structures... νομίζω ότι γενικά οι φωτογραφίες τοπίου πρέπει να βλέπονται σε μεγάλο μέγεθος!

Για να τις δουμε σε μεγαλο μεγεθος, πρεπει να τις τυπωσουμε, και οντως εκει δειχνουν καλυτερα πχ σε μεγεθος Α4, αλλοιως, στην δικη μου τουλαχιστον οθονη, μεχρι 1280 πιξελς μπορω να δω...

Για την ανοιχτοσυνη που λες, αυτο επισημανα παραπανω, για να τονιστει -νομιζω- καλυτερα, πρεπει να υπαρχει και κατι ως μετρο συγκρισης... σε ενα σχολιο παλιοτερο πριν λιγες μερες, που δεν θυμαμαι τωρα που το συζητησαμε, ο φωτογραφος προσθεσε εξτρα μια ανθρωπινη φιγουρα για να τονισει την κλιμακα (παλι στο luminus ηταν το αρθρο)...

To finalise the image, a series of minor vignettes and colour adjustments were made. I also added in a small figure for scale.

πχ στην φωτο που ο Γιωργος (NtinNton) σου ειπε να φας το κολωνακι, ετσι οπως το εχεις, καλα σου ειπε... εγω θα σου ελεγα να το εβαζες κανονικα μεσα στη φωτο ως θεμα...

Χρηστο μπραβο,παντα θαυμαζω τις φωτογραφιες τοπιων που ανεβαζεις,αλλωστε στο εχω ξαναπει πολλες φορες οτι μ'αρεσει η προσεγγιση σου και το αποτελεσμα που βλεπω!

Εχω και αλλη ερωτηση.... ειδα οτι οντως βγαζεις στα 16 με τον 16-35 σε FF... γενικως οι FF και ολοι οι φακοι, το εχουν το θεματακι τους στα ακρα και τις γωνιες... παραμορφωσεις, βινιετες, θολωματα, coma κτλ... ισως μια λυση ειναι να καδραρεις, εχοντας στο μυαλο σου ενα μικρο κροπ στο ΡΡ... πχ στην air structure που αναφερεις παραπανω, πιστευω θα ειχες πιο καθαρες τις ακτινες του ηλιου και λιγοτερο τραβηγμα στο συννεφο αριστερα αν τα εβαζες πιο μεσα στο καδρο...

Εχω και αλλη ερωτηση.... ειδα οτι οντως βγαζεις στα 16 με τον 16-35 σε FF... γενικως οι FF και ολοι οι φακοι, το εχουν το θεματακι τους στα ακρα και τις γωνιες... παραμορφωσεις, βινιετες, θολωματα, coma κτλ... ισως μια λυση ειναι να καδραρεις, εχοντας στο μυαλο σου ενα μικρο κροπ στο ΡΡ... πχ στην air structure που αναφερεις παραπανω, πιστευω θα ειχες πιο καθαρες τις ακτινες του ηλιου και λιγοτερο τραβηγμα στο συννεφο αριστερα αν τα εβαζες πιο μεσα στο καδρο...

Πολύ σωστά! θα το δοκιμάσω την αμέσως επόμενη φορά!
σε ευχαριστώ για τις επισημάνσεις σου! :)

Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ!

Σε ευχαριστώ πολύ! ^
Η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική! Απόλυτη ησυχία, μηδέν άνεμος, μηδέν υγρασία, ψυχή τριγύρω...το μόνο που έβλεπες που και που ήταν τα αχνάρια από μικρά ζωάκια πάνω στο χιόνι! Αλεπούδες, λαγούς κλπ.... δεν μου έκανε καρδιά να φύγω...
Η ομορφιά είναι παντού γύρω μας και αυτή κανείς δεν μπορεί να μας τη στερήσει...

Take me there by ChrisBrn, on Flickr

Aυτη μου αρεσει πολυ. Δεν βλεπω κανενα απο τα προβληματα των φακων, που περιγραφει ο ΗΛιας. Νομιζω οτι αν δοκιμαζες να βαλεις τη μηχανη μισο μετρο χαμηλοτερα, θα επαιρνες πιο εντυπωσιακη φωτογραφια. Κατα τα αλλα ωραιο καδρο, ωραιος ουρανος και λευκα εντος οριων.

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Σε ευχαριστώ πολύ! ^

Χρήστο εξαιρετικές....Αυτή μου άρεσε περισσότερο απο όλες.....

Ωραια την επιασες αυτη...!!!

(με ενα ισιωματακι στον οριζοντα ισως εδειχνε καλυτερα)...