Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Μπορει να μπλεδιζει απο το καυσαεριο που λες, αλλα εχει καλη λεπτομερεια για τετοιες συνθηκες οποτε παραμενει μια εντυπωσιακη φωτογραφια. Ισως ηθελε ενα κλικ φως παραπανω στο εδαφος, να ζωντανεψει λιγο και να μη χανει τοσο απο το ασπρο του φτερου...

P82133255.jpg
Μαρόκο....ωραίο μέρος με..περίεργους ανθρώπους!!
P8200852111.jpg
Μπαλί.....ωραίο μέρος με... φοβερούς ανθρώπους!! :worshippy:

Attachments

• P81908022.jpg
    P81908022.jpg
    189.4 KB · Views: 212

η δευτερη ενδιαφερον, αλλα ηθελε αλλο καδρο, περισοτερο εμφαση στις ταρατσες ΙΜΗΟ

περισοτερο εμφαση στις ταρατσες
ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο
έχεις δίκιο... :-((.....δεν είχα πολλές επιλογές, θα άλλαζε το τοπίο εντελώς..Μακάρι να την είχα και σε raw!!

P82008521111.jpg

είναι καλύτερα έτσι;;

Last edited:

απλα ηθελε διαφορετικο καδρο νομιζω, καπια αλλη γωνια ισως

Απάντηση: Landscape Photography

ΚΕΡΚΙΝΗ

ΚΕΡΚΙΝΗ 1.jpg

ΚΕΡΚΙΝΗ 2.jpg

ΚΕΡΚΙΝΗ 3.jpg

τραβηγμένες σε raw με ΝΕΧ 3, απλώς αλλαγή σε jpeg με picasa, και resize με infview.....

πλημμύρα!!!!:HTEHETH63:
φυσικά δεν ξέρω να δουλεύω τα raw,
οπότε απλώς πιάνουν χώρο στο σκληρό!

καλώς σας ξαναβρήκα!!:ADFADF1:

dimiko η φωτο απο το μαροκο θα μπορουσε να ηταν και καρτ ποσταλ. Πολυ ενδεικτικη της χωρας αυτης, μπραβο!

Ωραία είναι η Κερκίνη, αλλά την αδικείς. Κατ' αρχάς είναι πολύ σκοτεινές! Αφού είναι λήψεις σε raw μπορούσες κατ' ελάχιστον να ανεβάσεις λιγάκι την έκθεση εκ των υστέρων, να διορθώσεις την ισορροπία λευκού (πολύ ψυχρή). Και φυσικά να διαλέξεις λιγάκι πιο προσεκτικά τα θέματα. Τέλος, να αποφεύγεις τέτοια συμπίεση (40-60 kb για εικόνα 900x600 ???)

Αυτές από την Κερκίνη, δεν νομίζω να τις έχω ανεβάσει εδώ...

Αλλά δεν τις ευχαριστήθηκα, πρέπει να ξαναπάω, να μου κάτσει και το σωστό φως.

Re: Απάντηση: Landscape Photography

ΚΕΡΚΙΝΗ

.......
τραβηγμένες σε raw με ΝΕΧ 3, απλώς αλλαγή σε jpeg με picasa, και resize με infview.....

πλημμύρα!!!!:HTEHETH63:
φυσικά δεν ξέρω να δουλεύω τα raw,
οπότε απλώς πιάνουν χώρο στο σκληρό!

Οσο γρηγορότερα αρχίσεις με τα RAW τόσο το καλύτερο .. πάρε μπρος.

Στο Irfanview για σωστή σμίκρυνση-συμπίεση ... file.export to web ... Aν ανεβάζεις στο φορουμ σμίκρυνση με Lanczos3 το πολύ 900Χ800. Δοκιμάζεις την συμπίεση jpeg 4:2:2 κατεβαίνοντας εως 90% ωστε να είναι κατω απο 200Kb. Aν δεν σε παίρνει αλλάζεις σε 4:2:0 (στην πάνω μπαρα σου δείχνει το μέγεθος που προκύπτει).

dimiko η φωτο απο το μαροκο θα μπορουσε να ηταν και καρτ ποσταλ. Πολυ ενδεικτικη της χωρας αυτης, μπραβο!

Ευχαριστώ πολύ...όταν ακούω καλά λόγια απο εσάς με τέτοια πείρα είναι ωραίο!!

send thnxs για τα σχολια!
πραγματικά δεν κατάφερα να βγάλω ούτε μια καλή φωτο!!!
είναι απο το τριήμερο των αποκρεων ου ο καιρός ήταν βαρύς
για πουλιά που έβγαλα με την βαρκάδα που πήγαμε με τον 18 -55 κιτ ....απλα δεν φαίνονται!!!
η λίμνη ειναι υπέροχη απο Μαιο μεχρι Ιουλιο, που πλημμυρίζει το δάσος με τις ιτιές και σε παει μεσα με την βαρκα, ειναι γεματο πουλιά και νεροβουβαλους (ετσι τουλάχιστον μας ειπε ο βαρκαρης)
τα μονα πουλια που καταφερα να φωτογραφησω ηταν οι 2 πελαργοι που ηταν χτυπημένοι και δεν μπορουσαν να πετάξουν!!!
ειχα 1 ευκαιρια οταν περνουσαν μπροστα μου για να εχω και αξιοπρεπές φοντο

τωρα τα αρχεια που τα σώζω ειναι σύμφωνα με τις οδηγίες 200-300 ΚΒ μετα το φορουμ πρεπει να κανει καποια συμπίεση!!!

Ηλία σε ευχαριστώ για την ενθαρρύνσεις!!!
εχω σκοπό να ασχοληθώ όμως τελευταία δεν εχω τον χρόνο!!

η πρώτη φωτογραφία Τάσο είναι εξαιρετική στα δικά μου μάτια.

Ναι, ειδικα στην πρωτη, εχει πιασει εξαιρετικα τρισδιαστατη εικονα... φοβερο κοντραστ και χρωμα...!!!

απλά ...φοβερές!!

Διπλα στη θαλασσα...σημερα που ειχε καλο καιρο (με λιγο αερακι μονο) στην Κρητη :-)

IMG 347r.jpg

τί να πω.... να χαίρεστε τον καιρό σας... στη Θεσσαλονίκη βρέχει εδώ και τρεις μέρες με 3 β. θερμοκρασία και στη Φλώρινα χιονίζει εδώ και 45 ώρες και έχει -3 .

Η 2η του send είναι για μενα ή "πληρέστερη", η αντανάκλαση του σύνεφου μπερδεύει λίγο την συνολική εικόνα που θα ήταν πολύ καλυτερη χωρίς αυτό
και μια απο Κέρκυρα με την παλιά olympus sp510..

http://flic.kr/p/bpgVd9
μου φαίνεται ότι της λείπει το χρώμα

@mstr οριακά στενάχωρο κάδρο Γιαννη