Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Ελα ρε τυχερακια... εμεις βραζουμε κι εσυ δροσιζεσαι.... γραψε αναλυτικα εντυπωσεις

χεχεχε...αμμ δεν έιμαι, ημουν!! Είναι οτι πρεπει για relax παιδια, αυστηρά για 2, και βέβαια παράδεισος και για φωτογραφίες..είναι απο τα μέρη που θα εχω παντα στο μυαλό μου...

Dimiko, θα μας ταξιδέψεις με μερικές φωτογραφίες σου; :2thumb22sup:

@dimiko τα χρώματα και η στιγμή είναι πολύ ωραία. 2 βήματα πιο κοντά ωστε να φαίνονται ελάχιστα πιο καθαρά τα πουλιά και θα ήταν τέλεια
@eliaspan 1 και 3 για μένα έχουν ενδιαφέρον αν και το portrait καδρο δεν πετυχε σε καμμία από τις 2. Στην 1η η προσπάθεια σου να χωρέσεις και την πύλη και την λωρίδα γης δικαιολογεί το portrait αλλά τα καραβάκια και τα φορτηγά στην προβλήτα αριστερα και η πέτρα στην κάτω δεξιά γωνία μου "χαλάνε" λίγο την εικόνα. Στη 3η αντίθετα ωραίο το γαλάζιο του ουρανού αλλά όχι και τόσο ενδιαφέρον ώστε να πιάσει τη μισή φωτογραφία χωρίς τίποτα άλλο. Ισως με 4/5 crop ή αρκετά πιο χαμηλή γωνία λήψης να τονιζόταν καλύτερα το θέμα.

NtinNton;1056527971 @eliaspan 1 και 3 για μένα έχουν ενδιαφέρον αν και το portrait καδρο δεν πετυχε σε καμμία από τις 2. Στην 1η η προσπάθεια σου να χωρέσεις και την πύλη και την λωρίδα γης δικαιολογεί το portrait αλλά τα καραβάκια και τα φορτηγά στην προβλήτα αριστερα και η πέτρα στην κάτω δεξιά γωνία μου "χαλάνε" λίγο την εικόνα. Στη 3η αντίθετα ωραίο το γαλάζιο του ουρανού αλλά όχι και τόσο ενδιαφέρον ώστε να πιάσει τη μισή φωτογραφία χωρίς τίποτα άλλο. Ισως με 4/5 crop ή αρκετά πιο χαμηλή γωνία λήψης να τονιζόταν καλύτερα το θέμα.[/QUOTE said:
Πολύ χρήσιμες οι παρατηρείσεις σου NtinNton. :ears:
Στην πρώτη ήμουν σε ύψωμα και δεν μπορούσα να χαμηλώσω περισσότερο. Θα έχανα την θέα προς την θάλασσα. Τα φορτηγά στην προβλήτα δεν τα πρόσεξα καθόλου. Την έχω και από διαφορετική γωνία αύτη πως σου φαίνεται;

Portara - Πορτάρα by Eliaspan, on Flickr

Στην τρίτη, άφησα τον ουρανό διότι μου άρεσε η αντίθεση του χώματος. Δυστηχώς δεν έχω άλλη παραλλαγή της. Έκανα αυτό το κάδρο γιατί φοβήθηκα την πολύ πέτρα.

Last edited:

Πολύ καλές οι φωτογραφίες σας παιδιά!
Δύο πρόσφατες δικές μου από το ίδιο μέρος σε διαφορετικό σημείο. Είχε ντάλα ήλιο και με το ζόρι γλίτωσα το κάψιμο σε μερικές περιοχές. Πρέπει να ξαναπάω κατά το φθινόπωρο.
Ποιά από τις 2 θα διαλέγατε?

Creek in the Summer by pap-x, on Flickr

Small Waterfalls by pap-x, on Flickr

pap-x, και οι δύο μου φαίνονται άψογες. Απο τις 2 θα διάλεγα την δεύτερη.

Απο του pap-x κι εγω τη δευτερη προτιμω... νομιζω το καθετο καδρο αποδιδει πιο καλα τη ροη του ποταμου.

Και οι δυο πολυ καλο φως και κοντραστ...

Του Eliaspan η τελευταια δεν μου αρεσε γιατι το κοντρα φως σκοτεινιαζει υπερβολικα το κυριως θεμα...

mountain_serenity_by_etsap-d59544s.jpg

Ρεντινα Αγραφων

@ etsap Μου αρέσει πού η δεύτερη φωτό. Η πρώτη μου φαίνεται πολύ φωτεινή

@ ilia στην τελευταία φωτό δεν ξέρω τι θα γινόταν εάν χρησιμοποιούσα φλας (της μηχανής).

Ωραια γωνια και καθαρη εικονα...

Αφου εχεις το εντονο μπλε πανω δεξια, δωσε και λιγο παραπανω κιτρινακι στη στεγη να ισιωσει... και λιιιιγο χωρο κατω να φαινεται η αντανακλαση απο ολο το καμπαναριο...

Πολυ ωραια τα τοπία σας παιδιά, μπράβο!

Να βαλω και εγω μια οχι τοσο τοπίου και καλοκαιρινή σαν τις προηγούμενες, αλλα...δυναμικη σιγουρα! Τραβηγμενη την νυχτα, στην Χαλκιδικη οπου για αλλο ενα καλοκαιρι πετυχα το βραδυ με τις αστραπές!

Thunderstruck by fokionas, on Flickr