Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Να πω την αλήθεια, οταν την έστειλα ήμουν στο σπιτι με το ΕΙΖΟ μονιτορ. Τωρα την βλέπω απο ενα λαπτοπ της πλάκας. Ε λοιπόν πιο πολυ έμοιαζε στην EIZO με αυτο που βλεπω στο λαπτοπ στην επεξεργασια του Ilias παρα αυτο που βλέπω στην δική μου (εκτος απο τα μπλε περιγραμματα στα συννεφα). Γιαυτο έγραψα και για υπερβολή.

Να πω την αλήθεια, οταν την έστειλα ήμουν στο σπιτι με το ΕΙΖΟ μονιτορ. Τωρα την βλέπω απο ενα λαπτοπ της πλάκας. Ε λοιπόν πιο πολυ έμοιαζε στην EIZO με αυτο που βλεπω στο λαπτοπ στην επεξεργασια του Ilias παρα αυτο που βλέπω στην δική μου (εκτος απο τα μπλε περιγραμματα στα συννεφα). Γιαυτο έγραψα και για υπερβολή.

Αυτο ειναι το προβλημα και με το δικο μου λαπτοπ και τα χρωματα... αν τα λευκα - μαυρα, φωτεινοτητα κτλ τα προσεχω λιγο με τα σαμπλερς, στο χρωμα (και καπως και το κοντραστ) δεν εχω -ακομα- βρει κατι να το ελεγχω... οποτε παω με το ματι και την οθονη μου...

Επισης, δεν ξερω αν στο ξαναγραψα, αλλα κατι ειχες πει σε αλλο νημα περι συμπιεσης μεσαιων τονων.... πολυ με ανησυχησες... :ears:
Με ολα αυτα τα νεα sliders στο CS6, ευκολα τα χανεις τα μεσαια αν δεν προσεχεις το ιστογραμμα και πανω στην προσπαθεια να επαναφερεις λευκα και μαυρα, τα μεσαια μπορει και να συμπιεζονται/απλωνονται αναλογως τι κανεις χωρις να περνεις χαμπαρι...

Θα το γυρισω στο... PRO....

I never shoot raw. Why would I? Raw is a waste of time and space, and doesn't look any better than JPG even when you can open the files.

Αν θυμάμαι καλά είχαμε αναφερθεί (στο νημα sharpening στο Photoshop) ατην συμπίεση των φωτεινών τόνων οταν έχουμε πολύ περιεχόμενο στα φωτεινά (high key) σε συνδυασμό με δυνατή αυξηση κοντραστ. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και για τους σκοτεινούς.
Τους μεσαίους τόνους δύσκολα θα τους συμπιέσεις ενοχλητικά διότι και ποιο απλωμένοι είναι και αν χαλάσεις κάτι κάνει μπάμ στο ματι οποτε το διορθώνεις και στο κάτω κάτω έχεις και το Local contrast για να διορθώσεις τοπικά που έιναι και το σωστό. Αυτο το local contrast (HiRaLoAm είναι μια τέτοια τεχνική) γίνεται κυρίως εμφανές στους μεσαίους τόνους.

Μεγάλο ρόλο η οθόνη, κάποιες που είχα επεξεργαστεί στο laptop, όταν τις έστειλα στο Shutterstock πήγαν άπατες...

Απάντηση: Landscape Photography

Τηγάνι,Μάνη

8082894809_0845732286_c.jpg
.

Last edited:

Εξαιρετική Νίκο!

Προσωπικά νομίζω τα βουνά στο βάθος έτσι όπως χάνονται στη θολούρα είναι που κάνουν δυνατή τη φωτογραφία.

Αν ήταν μάλιστα τραβηγμένη με καλύτερο (golden) φως τότε θα ήταν αχτύπητη!

by VAS1L1S, on Flickr

Δεν ήξερα που να την ανεβάσω, ελπίζω να ταιριάζει εδώ.

Last edited:

Πολύ όμορφη η παραπάνω φωτογραφία!
Συνέχισε έτσι!

Αν θεωρείται τοπίου..

Φράγμα - Λίμνη Δόξας.
jk91mc.jpg

f8,1/8,iso100

Με πολωτικό φίλτρο για να κατέβω κάτω απ' την επιφάνεια.