Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

150911_10151165328887511_1061809383_n.jpg

Παύλο ωραία η ιδέα, αλλά νομίζω ήθελε να φωτίσεις λίγο τα highlights στους βράχους. Έτσι είναι υπερβολική σκοτεινιά. Πιστεύω θα δείξει πολύ.

Απάντηση: Landscape Photography

Πολύ ωραία η παραπάνω φωτογραφία!
"Σκοτεινή" και πιστεύω ότι της ταιριάζει!

okz Alex , θα δοκιμασω .
γενικα στη μηχανη δειχνουν πιο φωτεινες αποτι ειναι και μπερδευομαι

View to north Pelloponnese by Ophiur, on Flickr

Απο αριστερά οι χιονισμένες κορυφές (αν δε κάνω λάθος): Ζήρεια, Χελμός και δεξιά τέρμα Ερύμανθος. Έχω την υποψία αριστερά απο Ερύμανθο (στο βάθος) ο Ταΰγετος!

Φωτό από ορεινή Ναυπακτία

150911_10151165328887511_1061809383_n.jpg

Κάτι τέτοιο έλεγα. Με λίγο Dogde/Burn (non destructive με ένα 50% Γκρί Layer σε Overlay mode) δείχνει πιο πολύ. Και απο θέμα καθαρά σύνθεσης, δημιουργείς ένα δρόμο για το μάτι να οδηγηθεί στο χέρι και τον προορισμό του.
Κάντο στο αρχικό αρχείο προσεκτικά για καλύτερα αποτελέσματα.

Re: Απάντηση: Landscape Photography

Απο αριστερά οι χιονισμένες κορυφές (αν δε κάνω λάθος): Ζήρεια, Χελμός και δεξιά τέρμα Ερύμανθος. Έχω την υποψία αριστερά απο Ερύμανθο (στο βάθος) ο Ταΰγετος!

Τρομερό τοπίο!
τυχερέ!

Ωραια φωτο κατ αρχας !

Τερμα δεξια ειναι το Παναχαϊκο θαρρω, ο Ερυμανθος απο εκει που ειναι η φωτο ειναι ευθεια πισω (δεν μπορει να φαινεται)
Αριστερα απο το Παναχαικο (κατ' εμε, Ερυμανθο κατ' εσε :p ) στο βαθος ειναι το Μαιναλο μαλλον.

Ο Ταυγετος ειναι κοντα στα 180 χιλιομετρα μακρια απο το σημειο της φωτο...

Ο Ταΰγετος είναι μακριά ναι αλλά τα πολύ ψηλά βουνά φαίνονται από μακριά. το Μαίναλο είναι όντως σχεδόν στην ίδια ευθεία αλλα η κορυφή που φαίνεται είναι πολύ ψηλή για να είναι αυτός!

για Ερύμανθο έχεις δίκιο πάντως, είναι πίσω από το Παναχαϊκο που φαίνεται στην φωτό!! (δε τα έχω "επισκεφθει" ακόμα αυτά τα 2 σε αντίθεση με ολα τα άλλα που αναφέρω)

Ο Ταΰγετος είναι μακριά ναι αλλά τα πολύ ψηλά βουνά φαίνονται από μακριά. το Μαίναλο είναι όντως σχεδόν στην ίδια ευθεία αλλα η κορυφή που φαίνεται είναι πολύ ψηλή για να είναι αυτός!

για Ερύμανθο έχεις δίκιο πάντως, είναι πίσω από το Παναχαϊκο που φαίνεται στην φωτό!! (δε τα έχω "επισκεφθει" ακόμα αυτά τα 2 σε αντίθεση με ολα τα άλλα που αναφέρω)

Πειρακτικη κουβεντα να γινεται ... :p

Εχεις τραβηξει την φωτο σε υψομετρο 1200 μετρα περιπου.
Στα 120 χλμ μακρια εχεις το Μαιναλο με υψος 1980.
60 χλμ πισω απο το Μαιναλο στην ιδια ευθεια ειναι ο Ταυγετος στα 2400 μετρα.
Δεν εχω χρονο να φτιαξω πινακα με κλιμακες....

Δεν βλεπεις Ταΰγετο δλδς. :D

Σχεδον μισό όρθιο χιλιόμετρο κάνει μεγάλη διαφορά διαφορά! ναι!
Εξαλλου η κορυφή του Μαίναλου λιγο ποιο δεξιά απο τον Χελμό... οχι τοσο δεξιά!!

Ο καιρός εδώ κλασικά μουντός, αλλά παρέλαβα τον Sigma 19mm χθες και σήμερα μετά την εφημερία πήγα μια βόλτα να τον δοκιμάσω.

Sunken City by AlexTheodin, on Flickr

Sony Nex7, Sigma 19mm f/2.8 DN, Cokin A ND8 filter

Λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων έχει ανέβει η στάθμη του Ρήνου αρκετά. Το καλοκαίρι η παραλία έφτανε μερικά μέτρα μετά τα δέντρα που τώρα είναι υποβρύχια. Αυτή είναι η ανατολική πλευρά (η "λάθος" για τους Κολωνέζους) που είναι στην ουσία πάρκο. Απο την άλλη πλευρά που είναι πλακόστρωτο και συνήθως πηγαίνω και τρέχω, βρίσκεται κάτω απο το νερό...

Ήθελα να έχω μεγάλη έκθεση για να κάνω το νερό "γάλα", αλλά παρά τα 100ισο, το f8, και το ND8 το μόνο που πήρα είναι αρκετός χρόνος για camera blur (ειδικά στην full size φαίνεται αρκετά...) αλλά καθόλου γάλα... Πρέπει να πάρω ένα τρίποδο της προκοπής...

Last edited:

Πολυ ωραια Αλεξ !

(Ισως... αν μπορουσες να "βρεις" και λιγο ουρανο, την εκανες και HDR πιθανον να ηταν πολυ gurmet)

Thanks.
Ο ουρανός δεν είναι καμμένος. Είναι όντως τόσο άχαρος και γκρί... Μόνο αν κολλούσα κανέναν απο άλλη φωτογραφία, αλλά δεν έχω κανέναν εύκαιρο. Είναι μεγάλο πρόβλημα εδώ, είτε θα έχεις σύννεφα μέχρι εκεί που δεν πάει, ή καθόλου και όλα μπλέ. Έναν ωραίο μπλέ ουρανό με διάσπαρτα άσπρα συννεφάκια έχουμε πολύ σπάνια...

Αυτο εννουσα λεγοντας να "βρεις", ξερω πως δεν ειναι καμμενος ;-)