Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Επίσης Bill κατά την άποψή μου η φωτεινότητα του ουρανού κάνει εμφανή τη συρραφή των 2 φωτογραφιών.
Θα πρέπει όσο πιο κοντά στον ορίζοντα είναι ο ουρανός τόσο λιγότερα να είναι τα αστέρια που φαίνονται και τόσο πιο αχνό το χρώμα.

Σωστά, αυτό είναι κάτι που αγνόησα τελείως ( να τι παθαίνεις όταν κάνεις πολύ βιαστηκά το post-processing ).

Θα το περιποιηθώ μετά, τώρα πρέπει να πιάσω δουλίτσα γμτ.

Και εμένα η πρώτη μου αρέσει πιο πολύ. Εγώ θα δοκίμαζα να ξε-κιτρινίσω και την διώρυγα λιγάκι κατεβάζοντας τον κορεσμό στα κίτρινα λιγάκι.

Δυστυχως ημουν με κινητο....

20 χρονια στην περιοχη δεν το εχω ξαναδει. Μια "γλωσσα" παχιας ομιχλης να κατεβαινει μεσα στην θαλασσα

Attachments

• fog.jpg
    fog.jpg
    59.1 KB · Views: 218

Είμαι αρκετά άσχετος με την τεχνολογία αλλά επειδή μου αρέσει πολύ η εικόνα και η μουσική
είπα να συμμετέχω σε ένα χώρο που γνωρίζω λίγο καλύτερα...
Ήπειρος Βοβούσα

7167263_orig.jpg

View attachment 101373

Last edited:

Νομιζω η δευτερη ειναι και αυτο που λεμε magic light,γιατι στο magic light εδω μπαινουν κυριως καποια ηλιοβασιλεματα,ενω κανονικα ειναι το φως της 2ης φωτο πιο πανω,ετσι δεν ειναι?

Παντως καταφεραν οι εικονες και μου περασαν ομορφα το συναισθημα της στιγμης του να εισαι εκει στα τοπια αυτα εξω στη φυση.Ωραιος ;)

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς αυό που εγώ πιστεύω είναι οτι δεν είναι απαραίτητο να φωτογραφίζεις
όταν ο ήλιος είναι κοντά στον ορίζοντα στη δύση ή στην ανατολή.

Ανάλογα με τη σύνθεση και το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλεις να δώσεις ανάλογα πρέπει να χειριστείς και το φώς.
Η παρακάτω φωτογραφία έχει φώς του ηλιου το οποίο περνά μέσα από τα σύννεφα και όλα συντελούν σε αυτό
το δραματικό σκηνικό. Ήταν μεσημέρι και χειμώνας .

Σε ευχαριστώ πολύ που στάθηκες!

3092254_orig.jpg

Τιποτα φιλε μου.Λοιπον εκανα μια επεξεργασια στην παραπανω φωτο σου,πως σου φαινεται αυτη η αποψη? θα μπορουσα να τη κανω και πιο καλα απλα επειδη η αρχικη ηταν καπως μπλε/μωβ γενικα.

7167263_orig.jpg

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε. Αν και δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς αυό που εγώ πιστεύω είναι οτι δεν είναι απαραίτητο να φωτογραφίζεις
όταν ο ήλιος είναι κοντά στον ορίζοντα στη δύση ή στην ανατολή.

Ανάλογα με τη σύνθεση και το αισθητικό αποτέλεσμα που θέλεις να δώσεις ανάλογα πρέπει να χειριστείς και το φώς.
Η παρακάτω φωτογραφία έχει φώς του ηλιου το οποίο περνά μέσα από τα σύννεφα και όλα συντελούν σε αυτό
το δραματικό σκηνικό. Ήταν μεσημέρι και χειμώνας .

Σε ευχαριστώ πολύ που στάθηκες!

3092254_orig.jpg

👌👌👍👍👏👏

φίλε mstr δεν είναι καθόλου κακή σαν άποψη με το μόνο που διαφωνώ είναι η επεξεργασία στο σπιτάκι.
Η αλλαγή του χρώματος στα κεραμίδια και η αύξηση του saturation οδειγεί το μάτι εκεί και είναι κάτι που επουδενί
δε θέλω να γίνει. Σκευτόμουν μάλιστα πολύ σοβαρά να το αφαιρέσω κιόλας. Αλλά αφού έμεινε θέλω να είναι το
τοπίο και κάπου εκεί ένα σπιτάκι και όχι ένα σπίτι που υπάρχει μέσα σε αυτό το τοπίο. Δε ξέρω αν γίνομαι αντιληπτός...

Χρήστο η φωτογραφία είναι ονειρική,παραμύθι και ιστορία από μόνη της.
Αυτό είναι φωτογραφία να την δεις και να σου κάνει κλικ.