Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Xρηστο, στις 2 τελευταιες που ανεβασες με τη λιμνη και τα δεντρα, ενω σαν τοπια δειχνουν ενδιαφεροντα, χαλαει την ολη εικονα η διαφορα φωτεινοτητας που εχεις... βαζεις στο καδρο και εντονα φωτισμενα στα ορια του καμενου και υποφωτισμενα με μουντα χρωματα... εχω την εντυπωση οτι θα ειχαν καλυτερη ισσοροπια, τονικη, χρωματικη, κτλ. αν ξεχωριζες τα πολυ φωτεινα απο τα πιο μουντα και ειχες την αναλογη εκθεση...

Στη μεσαια με το βουνο, θα δοκιμαζα κροπ στο πανω μερος, κοντα στα συννεφα και θα ηθελα να δω πως θα εδειχνε η προοπτικη αν ειχες τη μηχανη στο... εδαφος (ισως να υπαρχει και κατι σε πρωτο πρωτο κοντινο πλανο)...

Λοιπόν ξανά είδα τη φωτογραφία σήμερα το πρωί στο γραφείο.
Στο σπίτι έχω imac 27 το οποίο έχει led οθόνη.
Στο γραφείο έχω win7 pc με οθόνη EISO 19''.
Η ίδια φωτογραφία φαίνεται εντελώς διαφορετικά στα 2 μόνιτορ.
Στο imac όλα τα χρώματα είναι ζωντανά και δεν υπάρχει σκοτεινή περιοχή. Το σκιερό τμήμα είναι σκοτεινότερο αλλά όχι σκοτεινό.
Στο pc με την EISO, το σκιερό τμήμα είναι πολύ σκοτεινό.
Καμία από τις 2 οθόνες δεν έχει καλιμπραριστεί από εμένα, όμως από όσο ξέρω τα mac έχουν καλιμπραριστεί (υποτίθεται) στο εργοστάσιο και μάλλον πρέπει να είναι πιο σωστή η απεικόνιση στο imac.
Επειδή με ενδιαφέρει, για πείτε παρακαλώ, τι βλέπεται εσείς στο monitor σας.

Εκτός από τον πρώτο θάμνο αριστερά που έχει καμένα κάποια σημεία όλα τα άλλα είναι ένταξη.
Όσο αφορά τα μαύρα στην μέση τις εικόνας πίσω από τα δέντρα, θα μπορούσε να ήταν λίγο ποιο φωτεινά.

Re: Απάντηση: Landscape Photography

smooth sepia drift... (Αγία Τριάδα Φθιώτιδος)

*αν δεν φυσούσε τόσο, οι καλαμιές θα ήταν καλύτερα νεταρισμένες αλλά και πάλι βγήκε καλή. Πάντως εκείνη την ημέρα τα διερχόμενα πουλιά ήταν αμέτρητα! πολύ ghosting...