Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Κώστα καλημέρα.

Πραγματικά εξαιρετικές φωτογραφίες από όλες τις απόψεις. Φωτισμός, κάδρο, σύνθεση απλά εξαιρετικά. Στα γυμνά από φύλλα δέντρα έχω μεγάλη αδυναμία ειδικά αν έχουν δραματική στάση τα κλαδιά τους. Κάποτε ήταν από τα θέματα που αναζητούσα με την αγαπημένη μου Nikon FM2 φορτωμένη με Α/Μ φιλμ.

Το grain για πρόσθετο μου κάνει, η fuji δεν βγάζει τέτοιο εκτός και αν το έχει η X-Pro2.

Δεν το εχει σε normal ληψεις. Αν υποεκθεσε σκοπιμα κ στην συνεχεια αυξησε τα σκοτεινα, ολο κ κατι θα βγαλει... Λεω εγω τωρα.... :chinscratch:

Κώστα καλημέρα.

Πραγματικά εξαιρετικές φωτογραφίες από όλες τις απόψεις. Φωτισμός, κάδρο, σύνθεση απλά εξαιρετικά. Στα γυμνά από φύλλα δέντρα έχω μεγάλη αδυναμία ειδικά αν έχουν δραματική στάση τα κλαδιά τους. Κάποτε ήταν από τα θέματα που αναζητούσα με την αγαπημένη μου Nikon FM2 φορτωμένη με Α/Μ φιλμ.

ευχαριστω Πανο,
οι εποχες που μου αρεσει να φωτογραφιζω τοπια ειναι προς το τελος σεπτεμβρη-μαι
το φως ειναι ακομα χαμηλα (ιδανικα ειναι νοεμβρη-φλεβαρη)και απο της βροχες εχει καθαρισει η ατμοσφαιρα
σιγουρα η γραμικη ροη η πληροτητα και το πλουσιο "γεμισμα" του φιλμ ειναι το ζητουμενο στην ψηφιακη μας εποχη

Στην τελευταία γιατί f4;

το f/4 ειναι για να δωσει περισσοτερη ζωηροτητα και καθαροτητα στο χωραφι και στις αυλακιες και σιγα σιγα να σβηνει πισω στα βουνα που ειχανε ομιχλη
ειναι ο 16αρις αν το προσεξες, που ξυριζει ηδη απο το 2,8

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δεν σας προλαβα....

το 800 iso ειναι για το dr (400), η x-pro2 εχει δυο επιλογες για κοκκο *medioum, hard

Τεο, συνηθος υπερεκθετο:SFGSFGS5:

Καλημέρα σας από την όμορφη Πέτρα Λέσβου.

Και μία λήψη κατ' ευθείαν από την μηχανή με μετατροπή σε jpeg στην D7200. Μεταφορά σε κινητό από το wi-fi της μηχανής και ανέβασμα στο flickr.

'Panagia' Monastery, Petra Lesvos. by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Στο κάτω άκρο φαίνονται οι σκεπές σπιτιών. Δεν ήθελα να σηκώσω πιο πάνω το κάδρο για να μην βάλω πιο χαμηλά στην φωτογραφία το μοναστήρι. Η φωτό που έχω ανεβάσει είναι χαμηλής ανάλυσης. Στην raw φαινονται οι άνθρωποι που είναι πάνω στο μοναστήρι. Φαίνονται αμυδρά και στην φωτό παραπάνω. Δεν είναι κακός ο 55-200. Μένει να δω τα αρχειο στο PC μόλις γυρίσω.

Καλό το κάδρο σου.
Μιλάμε για αυτόν το φακό;
http://www.skroutz.gr/s/2128490/Nikon-AF-S-DX-Zoom-Nikkor-55-200mm-f-4-5-6G-ED-VR.html
Αν ναι τον είχα πάρει όταν είχα Nikon και στα δικά μου μάτια δεν ξεπερνάει τη βάση.
Από τα 185mm και μετά δεν αξίζει καν σχολιασμού το αποτέλεσμα.
Έχεις μηχανάρα (D7200) πρόσφερε τις τους καλύτερους γαμπρούς...

Παναγιώτη σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Έχω τον πιο καινούριο από αυτόν που έβαλες. Όσο για τους φακούς το ξέρω ότι και οι δύο είναι πιο λίγοι της μηχανής. Αλλά τα οικονομικά και οι υποχρεώσεις δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Θα προσπαθήσω πρώτα να αναβαθμίσω τον 18-55 με την πρώτη ευκαιρία.

Οπτικά δεν ξέρω τι βελτιώσεις έχει ο καινούργιος 55-200vr II. Όμως είμαι χαρούμενος προς το παρόν που προστέθηκε στο σύστημά μου ένα ζουμ τηλεφακός. Μετανιώνω που έχω δώσει όλη την γκάμα m42 ρωσικών φακών και φακών Kiev 19 που είχα αποκτήσει κάποτε που τους είχαμε αγοράσει όλους ( εκτός από 3-4).