Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Κώστα μου έβαλες φιτίλια, αρχίζω να το σκέπτομαι για του χρόνου τον (Ελληνικό) χειμώνα...

Δημήτρη μια απόφαση είναι. Η Scoot είναι εταιρεία low cost, θυγατρική της Singapore Airlines και πετά με καινούρια αεροπλάνα. Την χώρα θα την δεις με αυτοκίνητο φυσικά και αξίζει πολύ η διαδρομή από Μελβούρνη, Canberra, Sydney, Brisbane κλπ. Εαν θέλεις την απόλυτη εμπειρία τότε Whitehaven Beach στο Queensland, τα Salt Lakes στην ενδοχώρα και φυσικά η Τασμανία.

Απάντηση: Landscape Photography

Ευχαριστώ Ηλία. Υπήρχε μια δυσκολία στο καδράρισμα γιατί ήμουν σε απόσταση και μέσα σε κινούμενη βάρκα και ό,τι πρόλαβα.

Απάντηση: Landscape Photography

Καλημερα σε ολο τον κοσμο και καλη Σαρακοστη.Μετα απο 4/μηνη μαθητεια σε Ε.Φ.Ε εδω σας παρουσιαζω μια απο τις πρωτες μου προσπαθειες.Ελπιζω η κριση σας βοηθος μου για το μελλον.
https://photos.google.com/album/AF1QipOUeCVwXiwNb7icLFu8b7ZjRdz5oUCDSKAXx4le?hl=el

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Φίλε, δεν ανοίγει ο σύνδεσμος που παρέθεσες.
Για δοκιμασε τωρα.Σε εμενα ανοιγει κανονικα.https://goo.gl/photos/gr5A83okZtEdBiLi9
Πριν λιγο καιρο περνουσα με ενα φιλο απο την περιοχη και μου εκανε εντυπωση το χρυσοκοκκινο χρωμα της βελανιδιας,το οποιο εδενε καταπληκτικα με το πρασινο της φυσης.Απλα μαγευτικα.

Last edited:

Με τέτοιο φωτισμό δεν πρόκειται να πάρεις καλές φωτογραφίες, άσε που και το θέμα είναι αρκετά αδιάφορο ..

Με τέτοιο φωτισμό δεν πρόκειται να πάρεις καλές φωτογραφίες, άσε που και το θέμα είναι αρκετά αδιάφορο ..
Καταρχην σε ευχαριστω για τις επισημανσεις σου.Ο φωτισμος οντως δεν ηταν ο ενδεδειγμενος,αλλα δεν γινοταν κατι λογω βαριας συνεφιας.Περισσοτερο τις ανεβασα για μου υποδειξετε πως μπορω να διορθωσω το καδρο μου και τα υπολοιπα λαθη που εχω κανει.

Εγώ δεν πρόσεξα καθόλου το κάδρο. Αυτό που πρόσεξα στις φωτογραφίες σου εκτός από τον κακό φωτισμό είναι ότι λείπουν τα βασικά συστατικά μιας καλής φωτογράφισης που είναι το θέμα, το περιεχόμενο και φυσικά η φόρμα. Εαν προσπαθούσες να βρείς ένα καλό θέμα και χρησιμοποιούσες κάποια τεχνική για την φόρμα (πχ μια ευρυγώνια λήψη, Α/Μ, ή υπερέκθεση κλπ..) θα είχες ένα καλύτερο αποτέλεσμα

Εγώ δεν πρόσεξα καθόλου το κάδρο. Αυτό που πρόσεξα στις φωτογραφίες σου εκτός από τον κακό φωτισμό είναι ότι λείπουν τα βασικά συστατικά μιας καλής φωτογράφισης που είναι το θέμα, το περιεχόμενο και φυσικά η φόρμα. Εαν προσπαθούσες να βρείς ένα καλό θέμα και χρησιμοποιούσες κάποια τεχνική για την φόρμα (πχ μια ευρυγώνια λήψη, Α/Μ, ή υπερέκθεση κλπ..) θα είχες ένα καλύτερο αποτέλεσμα
O.k.Ευχαριστω για τις υποδειξεις σου.

33151033176_2e7c41c91e_b.jpg
[/url]_IMG4454 Paliouri by miltos, on Flickr[/IMG]

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

33035964402_8ca6602b9f_b.jpg
[/url]_IMG4468 Paliouri by miltos, on Flickr[/IMG]

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

33064350021_162a57c06a_b.jpg
[/url]_DSF4020 Paliouri taken with konica hexanon 35mm 2.8 by miltos, on Flickr[/IMG]

Re: Απάντηση: Re: Landscape Photography

O.k.Ευχαριστω για τις υποδειξεις σου.

Προσωπική μου άποψη, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσεις άνεση με τον εξοπλισμό σου και αυτοπεποίθηση ως φωτογράφος, να τραβάς όταν οι συνθήκες βοηθάνε. Επίσης πρέπει να δώσεις χρόνο στον εαυτό σου - η φωτογραφία είναι μοναχικό χόμπυ, εδώ βλέπω ότι κάποιες είναι τραβηγμένες μέσα από αυτοκίνητο - μην περιμένεις να βγάλεις τίποτα της προκοπής έτσι στα πεταχτά! Βρες 2-3 (το πολύ) θέματα που σου αρέσουν και ασχολήσου μόνο με αυτά και την σύνθεση του κάδρου. Θα πάρεις πιο εύκολα καλά αποτελέσματα και θα σου "ανοίξει η όρεξη" - αν καταλαβαίνεις το πνεύμα μου.