Φωτογραφία τοπίου

Καταρχήν σε ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σου στα νήματα της Gallery.

Ο βασικός σκοπός εδώ εκτός φυσικά απο το εμφανές δηλ. την έκθεση των φωτό των μελών της είναι και εκ περιτροπής σχολιασμός σε τεχνικά ζητήματα ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία να υπάρχει σταδιακά και τυχόν βελτίωση μας.

Πάνω από ολα φυσικά είναι να υπάρχει η απαραίτητη όρεξη να ασχοληθούμε με το hobby μας. Άλλος αυτή την βρίσκει με την ευκολία που του δίνει το κινητό απελευθερώνοντας τον από τσάντες κλπ. και άλλος την βρίσκει έχοντας όσο το δυνατόν περισσότερα δημιουργικά εργαλεία στα χέρια του με τον κατάλληλο εξοπλισμό για να ασχοληθεί και να εμβαθύνει σε τεχνικές και που δεν μπορούν να γίνουν με κινητό τηλέφωνο.

Είδα με προσοχή τις φωτό στις κατηγορίες που ανέβασες και προσπάθησα να γράψω σε κάποιες απλά τα εμφανή προβλήματα και όχι να εμβαθύνω περισσότερο.

Δεν είναι άλλωστε ο σκοπός μας να αποθαρρύνουμε τις αναρτήσεις με σκληρή κριτική και απαξίωση ούτε η γνώμη η δική μου ή κάποιων άλλων είναι πιο σημαντική από αυτό που ο ίδιος ο φωτογράφος βλέπει και έχει σας όριο ικανοποίησης από το χόμπι του.

Εύχομαι έστω και με το κινητό να ξαναζεσταθει η αγάπη σου για την φωτογραφία. Και ίσως κάποια στιγμή ξαναδείς τον φωτογραφικό σου εξοπλισμό και τον χρησιμοποιήσεις ξανά ή τον αναβαθμίσεις εφόσον κρίνεις ότι έφτασες στα όρια σου με το κινητό.

Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου, κ για τη διαδικασία να επισημάνεις προβληματακια. Ευπρόσδεκτα κ απαραίτητα εννοείται.... Να μαθαινουμε κ να προοδεύουμε , 😊🥰

Δεν με τραβάει τόσο για να κάτσω να ασχοληθώ σοβαρά μαζί της.10 λεπτάκια της αφιέρωσα και πολλά της ήταν.
Έχω πιο ωραίες από ξημέρωμα στην Σιγκαπούρη που αξίζει ενασχόληση (όσο χρόνο μπορώ να διαθέσω, μιας και η δουλειά επέστρεψε δυναμικά με το που γύρισα).

• Like
Reactions: cacau
Σε ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου. Εχω μία Nikon 7200, τον 35αρη 1,8, sigma 2.8-4 sigma 17-70 και Tokina macro 100 . Μου αρεσει αρκετα η φωτογραφία , είχα κανει και σεμινάριο στο δημο κορυδαλλου 1.5 μήνα. Πολύ μου αρεσει κ η μάκρο φωτογράφιση, απλά πήρα για το ταξείδι στο εξωτερικό το κινητό για μεγαλύτερη ευελιξία + οτι η Nikon εχει σταθερή οθόνη.

Ειχα τραβήξει με μια super zoom panasonic Fz200 και φακο macro της raynox κάποιες macro και έχουν ένα ενδιαφέρον νομιζω αναλογα και τις δυνατότητες της μηχανης βεβαια. Ηταν οι πρώτοι μου πειραματισμοί

Βέβαια όλα αυτά σταμάτησαν το 2020 κατόπιν 2 θανάτων στην οικογένεια που με εκαναν να τα παρατησω όλα......:(:(

Και τώρα με το ταξείδι ηταν μία ευκαιρία εστω και με το κινητό να ξαναλάβω λίγο δράση.

οσο για την επεξεργασία τα έκανα λίγο στα πεταχτα στο lightroom , κάποιες εδωσα περισσότερη αγαπη και φροντίδα και κάποιες μάλλον οχι....:)

Το τηλέφωνο υποστηρίζει raw αλλα αυτες στις λίμνες πλιβιτσε και στη λιμνη Μπλεντ τις τράβηξα στο mode high res που βγαζει 50mpx αρχειο χωρίς άλλες τροποποιήσεις να κάνω για να μπορώ να cropάρω αν ήθελα.

τωρα που την ξαναβλεπω τα highlights είναι τερμα στα αρνητικα, αλλιώς...... :)
Στο haalstad, είναι η φώτο;

Δεν με τραβάει τόσο για να κάτσω να ασχοληθώ σοβαρά μαζί της.10 λεπτάκια της αφιέρωσα και πολλά της ήταν.
Έχω πιο ωραίες από ξημέρωμα στην Σιγκαπούρη που αξίζει ενασχόληση (όσο χρόνο μπορώ να διαθέσω, μιας και η δουλειά επέστρεψε δυναμικά με το που γύρισα).
Ρε, γιαυτό δεν γράφεις στο νήμα του Παο;

• Haha
Reactions: billpeppas
Το μεγαλείο της απλότητας, ζωγράφισε πάλι η φύση...
Προσωπικά με άρεσε πολύ η παλέτα/υφή που είναι στρωματοποιημένη, σχεδόν 100%.
Ο παγετωνικός βράχος είναι απλά για να "σπάσει" λίγο.

Οι Φθινοπωρινές μέρες στη Σουηδία δίνουν πολλές ευκαιρίες για τέτοια κάδρα.

• Like
Reactions: cacau