Φωτογραφία τοπίου

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Και κάτι ηρεμηστικό.
Η ανατολική παραλία της Θεσσαλονίκης (μπροστά απ' τον Χαμόνδρακα για όσους ξέρουν), Νοέμβριος 2006, τραβηγμένη με ένα Nokia N80.

Τί σύμπτωση!!! έχω κι εγώ από την ίδια περίπου θέση.
attachment.php

Τολμώ να πω ότι το ΝΟΚΙΑ τα πήγε πολύ καλά..

Re: Landscape Photography

Πολύ ωραία Βλάσση..
Απλώς πρέπει να είσαι πιό χαμηλά στη παραλία.
Εγώ έτρωγα στο Χαμόνδρακα.

Δεν έχεις κι άδικο..
Αλλά όταν έχεις μαζί σου και τη γυναίκα σου, άντε σταμάτα / ξεκίνα, κάτι τις πιάνει...

Δεν είναι μόνο οι γυναίκες το εμπόδιο. Σε μένα τουλάχιστον αυτό συμβαίνει ελάχιστα, με έχει μάθει.
Είναι και ότι πρέπει να φτάσεις κάπου, όπου έχεις βάλει στόχο τέλος πάντων και με τις ατελείωτες καθυστερήσεις για προσεγμένες φωτογραφίες βγαίνεις εντελώς εκτός χρονου. πχ νυχτώνει, σου χει κολήσει το στομάχι στην πλάτη από την πείνα και έχεις αρκετό δρόμο ακόμα για να φτάσεις... μου ´χει συμβεί πολλές φορές.

Έτσι αναγκαστικά τραβάς αρκετές βιαστικές φωτογραφίες, με λάθος φωτισμό αφού αν είχες τη δυνατότητα θα φωτογράφιζες άλλη ώρα της ημέρας κτλ κτλ
Ε, η βιασύνη φέρνει και κάτι άλλα μικρολαθάκια τα οποία δε θα τάκανες αν είχες χρόνο και τα βλέπεις όταν έχεις επιστρέψει :bang:

Νομίζω τελικά ότι η φωτογραφία στα ταξίδια θέλει και μια δόση τύχης, εκτός βέβαια αν το ταξίδι είναι για φωτογράφιση και μόνο οπότε έχεις χρόνο για όλα.

...μια ακόμα, προηγούμενης εσοδείας (D70)... παιχνίδι να γίνεται.

attachment.php

Attachments

• abcd.jpg
    abcd.jpg
    146.4 KB · Views: 242

πώς πέτυχες τόσο ωραία χρώματα στην φώτο αυτή Σότο?
Φίλτρο? επεξεργάστηκε μετά?

Δεν θυμάμαι αν είχα βάλει polarizer, πάντως ΝΧ & PS... έβαλα! :smile:
(Αν μας τα έβγαζε η μηχανή όπως τα θέλαμε, καλά θα ήταν!)

ακόμη δεν τα έχω μάθει αυτά τα κόλπα εγώ..
Όπως την έβγαλε η μανούλα της στην Ιαπωνία, έτσι την δουλεύω την κάμερα :)

Εάν ήταν έτσι, θα την έστελνα πίσω στη μάνα της. Εγώ μια φορά την πήρα για να της αλλάξω τα φώτα.

Χώρια που η μανούλα των δικών σας τις έβγαλε όχι στην Ιαπωνία αλλά στην Ταϊλάνδη, θα παρατηρήσω ο κακεντρεχής -bye-

ακόμη δεν τα έχω μάθει αυτά τα κόλπα εγώ..
Όπως την έβγαλε η μανούλα της στην Ιαπωνία, έτσι την δουλεύω την κάμερα :)

Έχεις το πλεονέκτημα της λιγότερης φασαρίας... :smile:

Όμως, η επεξεργασία προ, ή/και μετά, είναι συνήθως απαραίτητη, τουλάχιστον για να διορθώνει τις ατέλειες του (πρωτόγονου συγκριτικά με το ανθρώπινο μάτι) αισθητήρα. Αλλά χρησιμεύει και ως συμπληρωματικό δημιουργικό εργαλείο για τον έλεγχο του αισθητικού αποτελέσματος. Ουσιαστικά είναι αλληλένδετη με την έννοια της φωτογραφίας, ακόμα και η μηχανή μόνη της, κάνει αρκετές σημαντικές επεξεργασίες. Δεν υπάρχει παρθένα λήψη, πόσο μάλλον παρθένα αναπαραγωγή σε ένα ακόμα πιο πρωτόγονο με τα παραπάνω κριτήρια μόνιτορ και ακόμα χειρότερα σε ενα εκτυπωτή -φιλμ ή digital, (που και αυτά πρέπει τουλάχιστον να ρυθμιστούν με ειδικά εργαλεία και να εναρμονιστούν με την κάμερα)!

Βέβαια, η μετ-επεξεργασία μπορεί να διορθώσει και τυχόν μικρά λάθη του φωτογράφου (του αρχάριου περισσότερο), αλλά οπωσδήποτε είναι 100 φορές καλύτερα να προσέχουμε πριν, παρά μετά!

Δεν το παίζω φωτογράφος -μαθαίνω, απλά αυτές είναι συνοπτικά οι απόψεις που έχω κατασταλλάξει.

Απάντηση: Re: Landscape Photography

Χώρια που η μανούλα των δικών σας τις έβγαλε όχι στην Ιαπωνία αλλά στην Ταϊλάνδη, θα παρατηρήσω ο κακεντρεχής -bye-

Ναι αλλά έχει πιό ωραίες παραλίες η Ταϊλάνδη:beee:

Tο θέμα είναι που και ποιός τις σχεδίασε, όχι που τις μοντάρισε! Αφού λοιπόν μοντάρονται στην Ταϋλάνδη για χαμηλότερο κόστος κάτω από την αυστηρότατη επίβλεψη της Nikon που προσέχει την ποιότητα, αυτό σημαίνει ότι αξίζουν ακόμα περισσότερα χρήματα συγκριτικά με τις made in japan (μάντεψε ποιές) που σημαίνει "more value for money"! Συνεπώς φτάνουμε στο εύλογο συμπέρασμα ...ότι είναι καλύτερες! :flipout:

Αναπτύσσοντας τη λογική σου περαιτέρω, καταλήγουμε πως οι κατασκευαζόμενες στην Κίνα, όπου το κόστος είναι έτι χαμηλότερο, από την Olympus μηχανές (πχ οι E3), είναι ακόμη καλύτερες.

Είτε αυτό, είτε οι τιμολογητές της Νίκον είναι περισσότερο σκιτζήδες, tertium non datur.

Σημαίνει ότι τρίτο δεν χωρεί.
"Στομφώδης" διατύπωση στη λατινική της λογικής αρχής του αποκλεισμού του τρίτου.

Απάντηση: Landscape Photography

Γιατί, οι Pentax που κατασκευάζονται στο Bιετνάμ τί έχουν; Άν εξαιρέσεις τη φάτσα του Χο Τσι Μινχ στο intro:flipout::flipout::flipout:
Ά ΝΑΙ!!! Και οι εκτυπωτές της Canon στο Βιετνάμ κατασκευάζονται..........προσοχή.....σκάνε:violent-smiley-011::violent-smiley-011: