Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

Και με και χωρίς, μια χαρά είναι...-bye-

O ορίζοντα δεν νομίζω ότι έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, .

Η κολώνα προσφέρει ένα μέρος για να "σταθεί" το μάτι και θα ήταν ενδιαφέρον στοιχείο με την προσθήκη περισσότερου ουρανού στο κάδρο.Προσωπική άποψη πάντα και πάνω από όλα φιλική!!!

Συμφωνω απολυτα οτι θεμα οριζοντα ουσιαστικο δεν υπαρχει εκτος αν βγαζουμε κλισιομετρο.

Η κολωνα μου αρεσει και εμενα αλλα οχι σκετη. Ενα αναμμενο φως στην κορυφη της σε ζεστη αποχρωση θα βοηθουσε την υπαρξη της κολωνας και θα ισορροπουσε τα πορτοκαλια χρωματα του ηλιου.

εγω δεν θα σταθω στο κολωνα ή χωρις κολωνα (προσωπικα την προτιμω χωρις) αλλα κυριως στο οτι μου δινει την αισθηση λιγο εντονης HDR και αυτο ειναι το πρωτο που διαπιστωσα (κυριως στα κλαδακια στο πρωτο πλανο). Θα προτιμουσα πιο απαλη HDR (ειναι HDR, σωστα?)

Αυτό που συμβαίνει στα κλαδάκια, θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα έντονου Unsharp Mask επίσης. Έχω κάνει σε μία και είχε παρόμοιο αποτέλεσμα. Αλλα μάλλον έχεις δίκιο για HDR

Αυτό που συμβαίνει στα κλαδάκια, θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα έντονου Unsharp Mask επίσης. Έχω κάνει σε μία και είχε παρόμοιο αποτέλεσμα. Αλλα μάλλον έχεις δίκιο για HDR

την καλησπερα μου σε ολους!!
στα κλαδακια παρατηρησα και εγω οτι χρειαζοταν ενα πιο soft αποτελεσμα αλλα τα θυσιασα... ,στο βωμο του contrast στον ουρανο. δοκιμασα να το μειωσω βαζοντας mask για το contrast μονο στον ουρανο αλλα το αποτελεσμα που επερνα μου φαινοταν πολυ αφυσικο.
τελος σκεφτηκα οτι ισως οπως το αφησα δωσει ενα "παιχνιδι" στο ματι για μην κολλησει στον ουρανο.

σας ευχαριστω πολυ για τις παρατηρησεις σας, βρισκομαι στην αρχη ακομα και ολα τα σχολια σας με βοηθανε πολυ.

την καλησπερα μου!

αυτη η ομορφη πυλη βρισκεται στα Περιστερια της Σαλαμινας.
καποιος κυριος με πολυ μερακι εχει φτιαξει ενα ολοκληρο πανεμορφο ξυλινο σπιτι (ανοιχτο προς θεαση στον κοσμο) με κομματια πο ξυλο και εχει στολισει εξισου ομορφα την παραλια! δυστηχως οταν πηγα το σπιτακι ηταν κλειστο :-( . συντομα θα σας στειλω και φωτογραφιες απο το σπιτι.

Η επιτυχία της επεξεργασίας, ειδικώς της HDR, είναι να μην φαίνεται ότι υπάρχει επεξεργασία, να αποδίδεται τουλάχιστον το αποτέλεσμα φυσικά. Ειδικά στην 2η αυτή η αίσθηση έχει χαθεί παντελώς. Η δε πρώτη έχει εμφανή λάθη (πχ στο γρασίδι του φοίνικα, κάτι θολωμένα δεξιά με νετ το υπόλοιπο επίπεδο κλπ).

Γιατί δεν ξεκινάς με τις φωτογραφίες όπως τις τραβάς, στα σημεία έστω βελτιωμένες κατά τη μετατροπή του raw;

Η επιτυχία της επεξεργασίας, ειδικώς της HDR, είναι να μην φαίνεται ότι υπάρχει επεξεργασία, να αποδίδεται τουλάχιστον το αποτέλεσμα φυσικά. Ειδικά στην 2η αυτή η αίσθηση έχει χαθεί παντελώς. Η δε πρώτη έχει εμφανή λάθη (πχ στο γρασίδι του φοίνικα, κάτι θολωμένα δεξιά με νετ το υπόλοιπο επίπεδο κλπ).

Γιατί δεν ξεκινάς με τις φωτογραφίες όπως τις τραβάς, στα σημεία έστω βελτιωμένες κατά τη μετατροπή του raw;

θα τις διορθωσω και θα τις σηκωσω παλι.
ευχαριστω για τις υποδειξεις

Αν και φαινεται καλυτερη απο την προηγουμενη (πιο απαλο HDR) εν τουτοις πιστευω οτι δεν χρειαζεται HDR η προκειμενη (γενικα πιστευω οτι λιγες φωτο ευνοουνται απο το HDR και εξακολουθουν να δειχνουν φυσικες). Εδω εχεις παντου πληροφορια οποτε θα συνταχθω με την υποδειξη του send παραπανω.

Καλη προσπαθεια παντως.

Θα συμφωνησω απολυτα με τον nilo.Αν η πληροφορια που εχουμε ειναι αρκετη δεν χρειαζεται να κανεις HDR γιατι χανεται η φυσικοτητα.
Εκτος κι αν θελεις να κανεις κατι σαν κι αυτα :
(ΝΑSA apod το πρωτο-φωτογραφια της ημερας & κομητης ΜcNaught)

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap070205.html

http://img293.imageshack.us/img293/1479/mcnaught3kemppainenky5.jpg

http://www.physics4u.gr/news/2008/scnews3444.html

Last edited:

ο λογως που σηκωσα αυτες τις φωτογραφιες ειναι για να δειξω στους συμφοριτες αυτο το υπεροχο μερος που εχει φτιαξει "καποιος" στα Περιστερια.
ετσι το hdr ηταν απαραιτητο... για να βγαλω την οποια λεπτομερια στη χειροποιητη πυλη.
στην μια φωτο προσπαθησα να αποδωσω αυτο που υπαρχει εκει και στην αλλη αυτο που ειδα με τη δικη μου ματια(καπως πιο παραδεισενιο...)

ευχαριστω για ολα τα σχολια, με τη συμβολη σας εχω δει βελτιωση στις φωτογραφιες μου.

παραθετω και μια φωτογραφια που προσωπικα μου αρεσει πολυ απο την ιδια περιοχη.

Αυτή όντως είναι πολύ ωραία.
Βέβαια κάπου χάνει στα δεξιά εκεί που γίνεται πορτοκαλί ο ουρανός και εφάπτεται με την πλώρη της βάρκας αλλά στο σύνολό της είναι απίστευτη! :SFGSFGSF:

Το HDR έχει τους φίλους του και τους πολέμιους του. Στην μορφή που γίνεται δλδ έντονο όχι στην αρχική του έννοια που ανέφεραν τα παιδία παραπάνω.

Δεν πιστεύω οτι υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτό το θέμα, είναι προσωπικό γούστο του καθενός. Σε πολλούς αρέσει πολύ αυτό το σχεδόν σουρεαλιστικό αποτέλεσμα με τα έντονα χρώματα, σε άλλους καθόλου.
Προσωπικά μερικές φορές μου αρέσει πολύ γιατί φτιάχνεί έναν ονειρικό τόπο, σαν απο ταινία σε άλλους πλανήτες. Αλλά πολύ εύκολα με κουράζει αν γίνεται χρήση του στο κάθε θέμα.

ΥΓ. Αυτή με τις βάρκες είναι πολύ καλή!

-bye-

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• IMG_3009.jpg
    IMG_3009.jpg
    89.9 KB · Views: 117
  • IMG_3080.jpg
    IMG_3080.jpg
    42.6 KB · Views: 119
  • IMG_3091.jpg
    IMG_3091.jpg
    93.9 KB · Views: 121

Ηλία έγραψες.... η πρώτη δείχνει εξαιρετική φωτογραφία, ειδικά αν κόψεις το κομμάτι κάτω από το πρώτο κάγκελο. Πολύ ωραία. Και το λιμάνι επίσης.

Όμως τολμώ να πω ότι δεν είναι landscape photography, η πρώτη είναι street και οι άλλες δυο cityscape. θα σε συμβούλευα να τις ξανασηκώσεις στα αντίστοιχα θέματα, εκεί θα αναδειχθούν περισσότερο.

Αν και μη φυσιολογική, η φωτογραφία με τις βάρκες του confessoras είναι πολύ καλή!Ωραίο κάδρο!-bye-