Φωτογραφία τοπίου

Re: Landscape Photography

προσωπικά το 9 ευρυγώνιο μου φαίνεται πολύ,
για γενική φωτογραφία φύσης τα 14mm είναι μια χαρά.

Για μένα πάντα.
Το ευρυγώνιο πλάνο έιναι πολύ δύσκολο.
Βέβαια μερικοί, όπως ο Σπύρος, φαίνεται να το "έχουν".

Ηλία μου, 14αρι έχω τώρα και δεν μου φτάνει..

νοιώθω οτι καταπιέζομαι...:flipout:

στην Ολυ ειναι και ολα επι2, οποτε το 9mm ειναι 18μμ στο ΦΦ...

χρειάζεται πολλά στοιχεία μια φωτογραφία για να αποτυπώσεις την γαλήνη?

p1030446p.jpg

Πολυ καλη και απο μενα..Μαρεσουν τα χρωματα πολυ..
2 ερωτησεις :
αν χρησιμοποιησες φιλτρο και στο αριστερο μερος ξεχωριζω 2 γραμμες απο κατω προς τα πανω..
Τι ειναι αυτο;

thanks guys!

Πολύ όμορφη Σάκη.:)

Υ.Γ Αν μοίραζες τον ορίζοντα στο 1/3 της εικόνας θα ήταν ακόμη καλύτερη. Για δοκίμασε ένα crop.

το δοκίμασα αλλά δεν μου άρεσε!

Πολυ καλη και απο μενα..Μαρεσουν τα χρωματα πολυ..
2 ερωτησεις :
αν χρησιμοποιησες φιλτρο και στο αριστερο μερος ξεχωριζω 2 γραμμες απο κατω προς τα πανω..
Τι ειναι αυτο;

ναι, τα χρώματα "πειράχτηκαν" με το efex ώστε να γίνουν πιο ζεστά.

οι δυο γραμμές είναι απο τον βυθό τις ...πισίνας :) παρατήρησε τις παράξενα μικρές αντανακλάσεις του βουνου...

Φωτογράφος βουνού βρέθηκα για μια εβδομάδα στην θάλασσα και προσπάθησα να αποτυπώσω αυτο που 'είδα',το αν είδα και αν αποτύπωσα σωστά το αφήνω στην κρίση σας.
location Λούτσα Πρεβέζης
nikon d300-18-200vr+ cpl hoya.Τα Exif υπάρχουν
attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC_5053.jpg
    DSC_5053.jpg
    109.2 KB · Views: 125
  • DSC_5054.jpg
    DSC_5054.jpg
    92.5 KB · Views: 128
  • DSC_4551.jpg
    DSC_4551.jpg
    93.4 KB · Views: 128

Τα χρωματα ειναι εκρηκτικα. Στην 2η και 3η ειναι παρανοικα, εκτος πραγματικοτητας, ο υπερκορεσμος εχει χτυπησει και τα βραχακια.

το milky oμως βγηκε καλο, η αντανακλαση του ουρανου στην αμμο, επισης.

δεν ξερω.....εχουν κατι παντως που με τραβαει.

Μια φωτογραφία που τράβηξα πρίν από κανένα μήνα από το γραφείο, 7.00 και κάτι το πρωί με την ταπεινή 3.2Mp Cybershot του κινητού μου.

Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά μερικές φορές αναρωτιέσαι που θα φτάσουμε...

Δεν πείραξα και πολλά. Λίγο contrast έδωσα και λίγο sharpening και αυτά με free πρόγραμμα.

δεν ξερω.....εχουν κατι παντως που με τραβαει.

Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο τις ανέβασα μπας και μάθω τι είναι αυτό,εμένα πάντως μου βγάζουν κάτι σε ερωτικό,ρομαντικό,μυστήριο,αλλά ίσως να έχω παραγίνει ευαίσθητος λόγο αναμονής δεύτερου παιδιού οπότε μην δίνεις και πολύ σημασία :flipout:-bye-

Ηλία σ ευχαριστώ,και εμένα η τρίτη είναι η αγαπημένη μου -bye--bye-

Απάντηση: Landscape Photography

attachment.php

Attachments

• ΓŽΕ“ΓŽβ€˜ΓŽΒΓŽβ€”1.jpg
    ΓŽΕ“ΓŽβ€˜ΓŽΒΓŽβ€”1.jpg
    159.7 KB · Views: 119

τραβηξα και τις δυο με λιγη ωρα διαφορα. Το wb στα ηλιοβασιλεματα το εχω στο cloudy. To αποτελεσμα ομως δεν ηταν ικανοποιητικο. Στο capture NX το γυρισα σε daylight και μετα shade και σηκωσα την θερμοκρασια. Ετσι βγηκε η golden εκδοση.

Στην μπλε το γυρισα σε daylight και direct sunlight.

Οι συνθεσεις μου φαινονται οκ αλλα δεν με ξεσηκωνουν. Γενικα τι λετε?

και οι 2 με τον nikon 14-24 και ελαφρυ USM. Δεν ξερω αν μου ξεφυγε στην πρωτη γιατι ο φακος απο μονος του θεριζει. Επισης ο φακος οσο παρολογο κι αν ειναι για τοσο wide δεν κανει κανενα distortion.

attachment.php

attachment.php

Attachments

• _DFX3238_Copy.jpg
    _DFX3238_Copy.jpg
    105.9 KB · Views: 105
  • _DFX3247b - Version 2.jpg
    _DFX3247b - Version 2.jpg
    95.2 KB · Views: 106

Χρωματικά νομίζω πως είναι εντάξει (για τη 2η).Άλλωστε είμαι fan των μπλέ αποχρώσεων.

Παλιότερα, είχα κάνει σχεδόν το ίδιο πείραμα(cloudy στο ηλιοβασίλεμα) και βγήκε πολύ κίτρινο, κάτι εξωπραγματικό που δεν μου άρεσε καθόλου.Αν μπορέσω θ'ανεβάσω φωτογραφία αργότερα.

Για το κάδρο θα μπορούσα να πω πως το θέλω πιο αριστερά, μέσα στο νερό, πιο χαμηλά για περισσότερη ίσως δύναμη της προοπτικής, αλλά τελικά αυτή είναι η επιλογή σου και είναι άψογη.Μου αρέσει.

Το "milky effect" γράφει ωραία, το μάτι εστιάζει στον αριστερό βράχο, μετά στον δεξιό, μετά στο νησάκι στο βάθος και μετά ταξιδεύει στον ορίζοντα.

I like

(στεναγμοί...)

Last edited:

Μου αρέσει η πρώτη, επειδή αποτυπώνει την εντύπωση της βρεγμένης άμμου καλύτερα. Μπορείς να δοκιμάσεις να χαμηλώσεις το τρίποδο πολύ-πολύ, να ξεχωρίζουν στο πρώτο πλάνο οι κόκκοι? Λατρεύω τη βρεγμένη άμμο!