Φωτογραφία υψηλού δυναμικού εύρους - HDR photography

Κοιταξε,νομιζω πως αυτη δεν ειναι και τοσο καλη προσπαθεια hdr.Και το θεμα δεν ειναι τετοιο ωστε να μπορουσες να το αναδειξεις με την τεχνικη αυτη.

Εκτος αυτου εχεις δωσει και λιγο περιεργη θερμη χροια και μου φαινεται σα λαθος λιγο.

Η αλλη φωτογραφια σου στο landscape μου αρεσει αρκετα περισσοτερο.

Συμφωνώ με το Γιάννη.
Δεν είναι όλα τα θέματα για HDR και σίγουρα όχι το συγκεκριμένο.
Με την τεχνική του HDR ο σκοπός είναι να έχεις λεπτομέρειες στα σκιερά (shadows) και φωτεινά (highlights) μέρη μιάς φωτογραφίας κάτι το οποίο δε μπορείς να το πετύχεις με κανονική λήψη με τη μηχανή σου, γιατί μπορείς να φωτομετρήσεις και να έχεις λεπτομέρεια μόνο σε ένα από τα δύο.
Στη δική σου φωτογραφία δεν υπήρχε ανάγκη για κάτι τέτοιο.

Φιλικά πάντα.

Δεκτά τα σχόλια παιδιά. Συμφωνώ μ'αυτά που λέτε. Εξάλλου η φωτο δεν είναι επεξεργασμένη μετά από μπράκετινγκ και σίγουρα δεν υπάρχει λόγος για hdr όμως παίζοντας με τη φωτο μου άρεσαν κάπως τα χρώματα που βγήκαν και έτσι την ανέβασα. Γιάννη ευχαριστώ και για το άλλο σου σχόλιο.

Καλα εκανες και την ανεβασες cane,αυτο ειναι το ωραιο στο φορουμ,να ανεβαζουμε φωτογραφιουλες,να λεμε την αποψη μας,καμια συμβουλη ισως κτλ:ernaehrung004:

DSC_0520_1_2_a.jpg

Αυτη η φωτο εχει ενδιαφερον,εμενα μου αρεσει που υπαρχουν ωραιοι χρωματισμοι απο μπλε μεχρι μπρουτζινοι.Το κομματι του ουρανου πανω που ειναι μαυρο και ειναι σαν να παει να πιασει τους δυο θερμοσιφωνες δε μου αρεσει.

Χρωματικα και τονικα εχει ενδιαφερον παντως.

Προσπαθησε να βγαλεις μια φωτογραφια με καποιο ρολοι σε καποιο γραφειο/κομοδηνο πανω και κατι τετοιο καλλιτεχνικο καπως,να παιξεις ετσι με ζεστα χρωματα και τετοιους τονους,νομιζω θα βγει πολυ καλο.

thanks GoMaR

αντιγράφω εδώ και το exif όποιος θέλει να το δει:

nikon d40
nikon 18-55@18mm
f/8
1/800s
-0.7 exposure compensation
iso 200
το white balance ρυθμισμένο στο Direct Sunlight

και τι έκανα από επεξεργασία:

photomatix και την έφερα στα μέτρα που θέλω ώστε να μην βγει καμμένη και να μην έχει πολύ halo.
Mετά photoshop, αφαιρώ κάποια στίγματα από την εικόνα με το clone stamp tool και κάνω NR με το Neat image. Μετά δεν θυμάμαι πολύ καλά τι έκανα, νομίζω auto contrast ή auto levels ή και τα δύο μαζί . Ύστερα έκανα auto color, distortion correction και crop. Kαι τέλος την πέρασα ένα smart sharpen (85% amount, radius 0.4 pixels).

Έχω κάνει κάποιες δοκιμές με μια φωτογραφία του vasada από το Landscape και την βάζω και εδώ να την δείτε:

2vto4du.jpg