Αυτό που ήθελα να σου δώσω να καταλάβεις είναι οτι καμμία απο τις φωτογραφίες που ανέβασες δεν έχει High Dynamic Range.
Όλες είναι κάτω απο τα 9-10EV που δίνει η μηχανή σου σε ένα RAW (ίσως με λίγο clipping σε ορισμένα χρώμματα).
Δεν έχεις επαναφέρει καμμία λεπτομέρεια.
Κρατάω μια επιφύλαξη για το τζάκι που δείχνει να έχει λεπτομέρεις στα φωτεινά. Αλλά κι εκεί θα μπορούσες να σηκώσεις λίγο τα μαύρα.
Πιάσε το RAW του τζηπ και πείραξέ το με curves. Σε 1-2 ωρίτσες (που θα συνηθίσεις) θα βγάλεις καλύτερο αποτέλεσμα. Στο υπογράφω.
Μετά βάλε και τα παστέλ χρώμματα που σου αρέσουν. Αλλά αυτό είναι άλλη επεξεργασία απο το HDR.
Απλά έχετε συνηθίσει στο photomatix που τα κάνει όλα παρέα (και ομολογουμένως πανεύκολα).
Πχ...
εδώ έχω πάνω απο 12EV και προφανώς η μηχανή μου δεν μπορούσε να το κάνει με ένα RAW. Και λεπτομέρεις στα ντουβάρια και τα δέντρα έξω απο το παράθυρο.
Προσπάθησε σε "σοβαρές" φωτό σου (αυτές δηλαδή που έχουν θέμα, και όχι τουριστικές σαν αυτές του picasa μου) να μην κάνεις αυτήν την υπερ-επεξεργασία. Γιατί τότε θα βλέπουν οι φίλοι σου την φωτό και θα λένε
-πω πω ...τρομερή φωτό, ΜΠΡΑΒΟ, ...
-σας άρεσε δλδ που το άλογο κοίταγε με αυτήν την περίεργη ματιά τον καβαλάρη ή το γρασίδι που είχε σχηματίσει μια καρδιά ;
-γρασίδι ; άλογο ; , ο ουρανός είναι ο πιο ωραίος που ξεπετάγεται απο την εικόνα.

@billy
Δεν είναι λάθη...είναι η μαγεία των 11mm(DX)

Αλλά οι συγκεκριμένες φωτό (picasa) δεν έχουν κανένα καλλιτεχνικό ενδιαφέρον. Εϊναι όλες τουριστικές.